سازمان توزیع کتاب ترنج در تازه ترین بسته پیشنهادی خود 12 کتاب درباره شخصیت و سیره پیامبر اعظم (ص) معرفی نموده است.
در این بسته پیشنهادی که پیرامون شخصیت و سیره نبوی میباشد، کتبی همانند حکایت نامه موضوعی پیامبر اعظم (ص) نوشته غلامرضا حیدری ابهری و همچنین فروغ ابدیت نوشته جعفر سبحانی به چشم میخورد. از دیگر عناوین این بسته پیشنهادی میتوان به کتاب محمد نوشته ابراهیم حسن بیگی اشاره نمود. شعاعی از نیر اعظم نیز از دیگر کتب معرفی شده در این بسته است که در باب شناسایی دیدگاه های رهبر معظم انقلاب درباره شخصیت پیامبر اعظم(صلوات الله وسلامه علیه)آن هم در سالی که به نام پیامبر اعظم نام گذاری شد.
«ترنج» پیش از این نیز بسته های پیشنهادی دیگری را با موضوعات مختلف و عناوینی همچون یهودیت و صهیونیزم، زمانه امام زمان (عج)،کتب جذاب جنگی برای نوجوانان و بسته ویژه برای زوج های جوان ، ولایت فقیه و… ارائه نموده است.
این کتب عبارتند از :
نوشتن داستان زندگی پیامبران همیشه برای نویسندگان مذهبی جذاب بوده است. زندگی انسان کامل. زندگی تنها انسانهایی که با آسمان در ارتباط بوده اند و خدا به ایشان راه را می نمایانده تا به دیگران بنمایانند. زندگی پیامبر عظیم الشان در عرصه داستان هم از مظلومترین آنهاست. شاید به آن علت که دست یازیدن به حقیقت زندگی آن پیامبر خاتم از دیگران سخت تر بوده است.
محمد رضا سرشار، اما موفق شد این گام را به خوبی بردارد و داستانی را از پیامبر آسمانی اسلام بنویسد که به حقیقت بسیار نزدیک است. او در مورد پیامبر از تخیل پردازی داستانی دست کشیده و به منابع موجود در مورد زندگی پیامبر وفادار مانده است و آنجا که دستش از روایت خالی بوده ، از زاویه دید شخصی غیر از پیامبر تخیل کرده است.
مهدی پیشوایی از مؤلفان برجستهی حوزه تاریخ نگاری اسلامی است. وی تاریخ صحیح را از دل روایات و کتب موجود با توجه به سندشان بررسی کرده و بیرون میکشد. کتاب حاضر شرحی است از وقایع تاریخی زمان حضرت محمد صل الله علیه و آله وسلم که در آن از جاهلیت (قبل از ابلاغ اسلام) تا رحلت پیامبر بحث شده است. از ویژگی های این کتاب تبیین فضای أعراب و حجاز قبل از رسالت پیامبر میباشد. وی تاریخ پیامبر را به برهه های«محمد(ص) ازتولدتابعثت»، «ازبعثت تاهجرت»، «ازهجرت تادعوت جهانی» و «ازدعوت جهانی تا رحلت پیامبراسلام» تقسیم کرده و تحلیل میکند.
شیوه های مختلفی در تاریخنگاری اسلامی موجود است. یکی از این شیوه ها تحلیل کردن وقایع تاریخی و سیاسی صدر اسلام همراه با شرح وقایع آن است. کتاب حاضر بخش أعظمی از تاریخ اسلام را شرح میدهد، یعنی قبل از رسالت پیامبر اسلام(ص) تا غیبت مهدی(عج). نگاه علی اکبر حسنی نویسنده ی این کتاب به تاریخ نگاهی تحلیلی سیاسی است یعنی وقایع را با توجه به شرایط و زمینه ها و آثارشان در تاریخ از نظر سیاسی تحلیل کرده است. از ویژگی های این کتاب پرداختن به وسعت عظیمی از تاریخ در دو جلد به صورت مختصر و در عین حال کامل است.
در سیره نگاری پیامبر از روش های مختلفی استفاده میشود که بهترین آنها نگاهی به حکایت هایی است که از پیامبر اسلام(ص) نقل شده است. کتاب حاضر بیش از 850 حکایت از زندگانی پیامبر اعظم(ص) است که تحت 160 موضوع نگاشته شده اند. از ویژگی های این کتاب میتوان به نثر و ترجمه ی زیبا و روان روایات اشاره کرد. از دیگر خصوصیات این کتاب جامعیت حکایات وارده است که تقریبا اکثر قریب به اتفاق موضوعات ممکن را بررسی کرده است.
استاد سید جعفر مرتضی عاملی از عالمان به نام جبل عامل است که تخصصی وصف ناشدنی در حوزه تاریخنگاری دارند. شاید بتوان گفت کتاب «الصحیح من سیرة النبی الاعظم(ص)» کامل ترین و صحیح ترین کتاب تاریخی صدر اسلام است. شیوهی نگارش این کتاب پرداختن به احادیث تاریخی با نگاهی تحلیلی و توجه داشتن به قوت و ضعف سندی آن روایات است. از دیگر خصوصیات این کتاب توجه ویژه بر آموزه های کلامی و نقد و ارزیابی حدیث در حوزه تاریخ است. سیرتجاودانه پژوهشی است برروی کتاب الصحیح بارویکردترجمه وتلخیص که توسط یکی ازاساتیدمسلم فن دکترمحمدسپهری نگارش یافته است.
یکی از بزرگترین محققان تشیع شهید مطهری است. ایشان در اکثر علوم انسانی متبحر و صاحب سبک میباشند که یکی از برترین تخصص هایشان زمینه تاریخ اسلام است. کتاب سیری در سیره نبوی جمع آوری چندی از مقالات و سخنرانی های شهید مطهری در باب سیره نبوی است. یکی از خصوصیات این کتاب روان بودن مطالب و همه فهم بودن آنهاست. اشاره به روش های غلط سیره نگاری و سیره ی صحیح وارده از جانب پیامبر و نیز نقد دروغ هایی که در این زمینه متداول شده است از دیگر ویژگی های این کتاب میباشد.ترجمه و توضیح 100 سخن از پیامبر اعظم صل الله علیه و آله نیز متمم این کتاب میباشد.
یکی از موضوعات تاریخی که تاکنون بارها مورد بررسی قرار گرفته است زندگانی پیامبر اسلام(ص) است. اکثر کتابهایی که در این زمینه نوشته شده اند دو مشکل بزرگ دارند: کتاب فقط به بیان متن حوادث تاریخی اکتفا کرده است و یا اینکه تحلیلهایی مبتنی بر حدس بدون پشتوانه علمی ارائه داده است. کتاب حاضر تاریخی است روشن از صدر اسلام که با اتکاء به بزرگترین مدارک تاریخی و با قلمی روان و شیوا نگاشته شده است. یکی از مزایای این کتاب این است که علاوه بر ذکر حوادث تاریخی، تجزیه و تحلیل و نتایج آن ها را نیز بیان کرده است. کتاب فروغ ابدیت،درموارداختلاف میان تاریخنویسان اهل تسنن وشیعه،عقیدهی نویسندگان شیعه رابامدارک وشواهدتاریخی،روشن ومبرهن ساخته وهرنوع شبهه واشکال رادرحقانیت نظربه شیعه برطرف ساخته است.
تاریخ اسلام را از زوایا و ابعاد مختلفی میتوان مورد بازنگری قرار داد. یکی از نقاط عطف تاریخی صدر اسلام هجرت پیامبر اسلام(ص) از مکه به مدینه است که باعث پیشرفت و قدرتمندی جهان اسلام شد. کتاب حاضر بررسی تاریخ صدر اسلام از منظر هجرت است یعنی وقایعی که مترتب بر هجرت حادث شدند. تمرکز این کتاب بر وقایع پس از هجرت است زیرا پس از هجرت فتنه های درونی و منافقین بیشتر خودشان را نشان دادند و نیز جنگ های مسلمانان با کفار هم بعد از هجرت شکل گرفت. یکی دیگر از خصوصیات این کتاب تبیین و تحلیل واقعه ی غدیر خم است.
فرستاده ای از سوی شورای عالی یهود به مکه می رود . او مأموریت دارد از محمد بگوید؛ از اندیشه اش ، از رسالتش و اتفاقاتی که بر او می گذرد. فصل های رمان گزارشهای اسحاق، مأمور یهودی است.
«این ۱۰ سال بر من چون ۱۰۰ سال گذشت.محمد (ص) با دینش کاخی بنا کرد که من به تنهایی قادر نبودم آن را ویران سازم. از یهودیان حجاز و بت پرستان هم کاری ساخته نبود.»
نکته تکان دهنده داستان آنست که می فهمیم علاوه برتحول اسحاق ، فردی که نامه ها و گزارش های اسحاق را در شورای سران یهود مطالعه می کرده ، براثر این پیام ها و رفتار اخلاقی پیامبر(ص) دین او را پذیرفته و از اسحاق که به دین محمد در نیامده ، متعجب است که «ای ابله تو چطور با آن همه سال مجاورت، نورالهی محمد«ص» را درنیافته بودی؟!».
علامه عسگری از متبحرترین سیره پژوهانی است که با تألیف کتب متعدد در زمینه تاریخ اسلام توانست حقایق جدیدی از تاریخ صدر اسلام را برای پژوهشگران روشن سازد که تا به حال برای همه مخفی مانده بود.
نقش ائمه در احیاء دین در واقع ثمره یک عمر تحقیقات علامه عسگری است که به بررسی تحریفات و بدعتهایی میپردازدکه در کتب معتبر تاریخی و حدیثی اهل سنت وجود دارد. که در واقع چگونه اسلام و قرآن و سنت پیامبر بعد از رحلت ایشان توسط حاکمان وقت دستخوش تحریف قرار گرفت و اهل بیت پیامبر چگونه با این تحریفات مقابله کردند و توانستند اسلام ناب را که دور از هرگونه تحریف است به آیندگان برسانند.
بخشی از احادیثی که از پیامبر اسلام(ص) به دست ما رسیده است با دیگر احادیث و بعضی از آیات قرآن تناقض دارند، عده ای از علما به تأویل این روایات پرداخته اند در صورتی که علامه عسکری معتقد است در راویان این احادیث خدشه وارد است. پرده برداشتن از حقایق تاریخی و بررسی نقش افراد در تاریخ اسلام با ذکر منابع هنر علامه عسگری است. او در این اثر میکوشد با نقدی منصفانه و دفاعی واقع بینانه، مخاطب خویش را به تفکر وادار کند.کتاب حاضر شرحی است تاریخی و مستند، از نقش شخصیت عایشه در تاریخ اسلام و روشن کردن مسائلی که باعث ایجاد ابهام هایی در اسلام شده است.
این اثر کتابی است در باب شناسایی دیدگاه های رهبر معظم انقلاب درباره شخصیت پیامبر اعظم(صلوات الله وسلامه علیه)آن هم در سالی که به نام پیامبر اعظم نام گذاری شد. این اثر را گروهی از پژوهشگران حوزه علمیه قم در سال پیامبر اعظم با محوریت دیدگاه رهبر انقلاب تدوین کرده اند، در این اثر مطالبی نظیر ویژگیهای پیامبر و عصر بعثت، ماجرا وحقیقت بعثت پیامبر،رویدادهای دوران نبوت پیامبر ،نحوه پایه گذاری تمدن اسلامی، نقش اهل بیت در نهضت نبوی تبیین شده است. گسترده گی مطالب به قدری است که میتوان گفت بیشتر مباحث پیرامون ابعاد زندگانی پیامبر اسلام در آن وجود دارد.
Sorry. No data so far.