به گزارش تریبون مستضعفین پس از انتشار میزگرد آسیبشناسی دیدار سالانه دانشجویان با رهبری رسانههای ضدانقلاب طبق رویهی معمولشان به بازتاب گزینشی برخی انتقادات نمایندگان جنبش دانشجویی که در این میزگرد حضور داشتند پرداختند و تلاش کردند تا از انتقادات درون گفتمانی جنبش دانشجویی تفسیر تقابل با نهادهای برگزارکنندهی این دیدار سالانه را القا کنند.
این پروپاگاندای رسانهای ضدانقلاب که متأسفانه به عکسالعمل نسنجیدهی برخی رسانههای داخلی منجر شد در حالی رخ داد که در مشروح این میزگرد دانشجویی، که با حضور نمایندههای دفتر تحکیم وحدت و جامعه اسلامی دانشجویان که در دیدار با رهبر انقلاب پشت تریبون رفتند برگزار شد، نکات مثبت بسیاری از این جلسهی سازنده و نوع تعامل رهبری با دانشجویان گفته شده بود.
فضاسازی رسانههای ضدانقلاب
سایت بیبیسی فارسی که در ماههای اخیر حملات هدفمند به رهبر انقلاب اسلامی را در دستور کار خود قرار داده است و با پخش فیلم مستند «خط و نشان رهبری» و ایجاد صفحه در وبسایت فارسی خود حمله تبلیغی را علیه شخص ایشان سامان داده است، گزارشی گزینشی از میزگرد نمایندگان دو اتحادیه بزرگ دانشجویی در این جلسه منتشر کرد که تنها به پررنگ کردن انتقادات طرحشده پرداخته بود و تلاش داشت تا این انتقادات را بیسابقه و نوعی افشاگری معرفی کند.
همچنین سایت ضدانقلاب دیگربان نیز در خبری به نقدهایی که در این میزگرد به سانسور بخشی از سخنان رهبری در این دیدار با این مضمون که من استالین نیستم اشاره کرده است و در ادامه تلاش کرده است با آوردن کدهایی کاریکاتوری خلاف این بیان ایشان را نشان دهد.
آنچه ضدانقلاب نخواست که ببیند
این بازتابهای گزینشی در حالی رخ داد که نمایندگان جنبش دانشجویی در این میزگرد از فضای باز نقد و اظهارنظر در جلسهی دیدار رهبری، دعوت ایشان از جنبش دانشجویی برای نقد مسئولین و همچنین آزادی در کشور تمجید کرده بودند و این فضا را ارمغان انقلاب اسلامی و بهترین نمود رابطه امام و امت دانستند. این چیزی بود که رسانههای ضدانقلاب نخواستند که ببینند. در ادامه بخشهایی از این دست مواضع طرحشده در این میزگرد را که در گزارش تریبون مستضعفین آمده بود میخوانید:
مهدی امیریان (دبیر دفتر تحکیم وحدت):
– با وجود اینکه ما آزادی خوبی در کشورمان داریم ولی این نوع برخوردها بهگونهای سلیقهای شده است که این احساس آزادی به نسبت آن آزادی وجود ندارد.
– آنقدر رابطهی صمیمی وجود داشت و ما با رهبری احساس نزدیکی میکردیم و یقین داشتم این اقدامات خلاف نظر ایشان است که صراحتا اعلام کردم و معتقد بودم رهبری هم از جسارت من خوششان آمد. منِ نوعی که در دهه چهارم انقلاب اسلامی، یک جوان فعال دانشجویی، توانستم صراحتا و بدون لکنت زبان حرفم را جلوی عالیترین مقام کشور بزنم. شاید بتوان گفت این یکی از ارمغانهای انقلاب اسلامی است. از این منظر رهبری خوششان آمد. شاید تفقد ویژه ای که نسبت به حقیر داشتند، از این منظر بود. حتی پرسیدم متن چطور بود، گفتند خیلی خوب بود. و در لبخندشان درواقع همان طور که از رفتارشان بر میآمد، رضایت خاطر را دیدم.
– همانجا پشت تریبون گفتم، که به نظرتان این صحبت های من ضدانقلابی بود؟ نواقصی داشت؟! با تفقد خندیدند گفتند نه متنتان خیلی خوب بود.
محمد پهلوان (دبیر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان سراسر کشور):
– حضرت آقا نگاهشان به دانشجو، به دانشگاه و بهطور کلی به فضای علمی دانشگاهی یک نگاه خیلی ویژهای است. یعنی واقعیتاش من به این قضیه خیلی فکر میکردم، به اینکه ما وقتی سال ۶۸ می خواستیم جامعه اسلامی دانشجویان را تاسیس کنیم با مشورت ایشان بوده بعد از آن تاکنون مجموعه ارتباطات صمیمی ایشان با صدور پیام ها برای کنگره ها و همایشها و نشستهای سالانه تا حداقل هرسال یک جلسه خصوصی با اعضای جامعه که متن و فیلم شان موجود است و حتی دبیرکل مجمع حتما حتی شده چند دقیقه پیش ایشان می رفتند.
– فضای جلسه یک فضای خیلی مثبتی است. یعنی تمام کسانی که در آن جلسه شرکت میکنند واقعا آن رابطه امام و امت، آن رابطه مستقیم با رهبرشان بدون واسطه، بدون هیچ فاصلهای را از نزدیک احساس میکنند. اینکه میبینند دانشجویان تحلیلشان و پیشنهادشان را میآیند نزد حضرت آقا بیان میکنند، آقا چهقدر با محبت، چهقدر با نگاه باز، برخورد میکنند. شما هر پیشنهادی که بدهید ایشان میگویند چقدر خوب! اشاره هم میکنند. حتی برخی پیشنهادهای الکی و روهوا میدهند، اما جالب است رهبری استقبال می کنند. من شنیدم که یک آقایی در محضر رهبر انقلاب یک بحثی را مطرح کرده بودند، بعد چند سال بعد بهشان زنگ زده بودند که بیایید طرحتان را ارائه کنید. یعنی اهل پیگیری هستند. آقا در میان صحبت ها بسیار یادداشتبرداری می کنند. متن را میگویند بدهید به ما تا برویم و پیگیری کنیم. پیگیریهایی که میشود و دستوراتی که صادر میشود واقعا برای حضرت آقا مهم است.
– از آن طرف صحبتهایی که خودمان مطرح میکنیم، پیش میآید که خود صحبتهای حضرت آقا برای ما راهنما است.
– نگاه رهبری به موضوع ولایت فقیه خیلی نگاه بازی است که بارها گفته اند که کسی حرفی را زد خلاف نظر من، نمیشود به او انگ ضد ولایت فقیه زد.
– من واقعا از آقا ممنونم و صحبتهایی که امسال کردند برای خود من خیلی راهگشا بود.
– آقا هم که این مطلب را بیان کردند، نیامدند بگویند سفارت انگلیس، گفتند سفارت آن رژیم خبیث! گفتند باید دست آنان را بوسید، اما رفتن به داخل سفارت غلط بود. تجمع و اعتراض روبهروی آن درست بود اما رفتن به داخل و آن کارهایی که آنجا انجام شد غلط بود. آقا بعد از یک سال آن هم به طور غیرمستقیم طرح کردند، یعنی ابتدا آمدند زمینهسازی کردند تا اذهان همه ما متوجه آن شد، بعد به مسئله سفارت پرداختند. مثلا ابتدا بحث غزه و آن تحصن در فرودگاه را که تا به حال چندین بار مطرح کرده اند، بیان کردند و گفتند حتی اگر ممکن بود که متحصنین به غزه بروند هم این کار غلط بود. اما این نکته که بیان کردند، این احساسات پاک است و ارزش دارد و بسیار مفید هم هست، این به نظرم یک موضع بسیار صریح و روشن است و یک الگوی عملی برای ما است.
– حضرت آقا فرمودند یک طوری انتقاد کنید، که نگویند در پازل دشمن بازی کردید. یعنی در عین دفاع از حرکت درست، حرکت غلط را هم نقد کنید.
– در سایت رهبری یک سری سوالاتی را در دیدار با دانشجویان در سال ۷۷-۷۸ گذاشته بودند، خیلی جالب بود. ظاهرا خود آقا آن زمان بخاطر اینکه سنشان اجازه میداد و کمتر بودن مشغله ها میرفتند میان دانشجوها و می ایستادند و شروع میکردند به صحبت با دانشجویان. در آنجا دیدم یک فردی در سال ۷۸ از رهبری سوال پرسیده بود، من در رشتهای که دارم درس میخوانم خیلی راضی نیستم، فکر میکنم بروم حوزه بهتر باشد نظر شما چیست؟ آقا به عنوان یک مشاور تحصیلی نزدیک به ۵دقیقه جواب این دانشجو را داده بودند. یعنی این ارتباط نزدیک در این سطح بوده است.
تبدیل شرایط به دوراهی سکوت و تقابل؛ راهبرد رسانههای ضدانقلاب
به نظر میرسد سیاستی که رسانههای ضدانقلاب در برابر انتقادات درونگفتمانی پیش میگیرند -مانند همین انتقادات فعالان اصولگرا و ولایتمدار دانشجویی- انفعال منتقدان است. انتقاد از ناکارآمدیها در کنار التزام قولی و عملی به ولایت فقیه و دیگر دستآوردهای انقلاب اسلامی برای دشمنان این ملت زهری کشنده است، چرا که به اصلاح و بالندگی نظام و همچنین دمیدن روحیه نشاط بین مردم و فعالان دانشجویی میانجامد. ضدانقلاب از رهگذر بازتاب گزینشی و پرهیاهوی برخی انتقادات تلاش دارد تا منتقدین یا از ترس این پروپاگاندای رسانهای عطای انتقاد را به لقای آن ببخشند، سخنان ضبطشدهی خود را پس بگیرند و سکوت پیشه کنند و یا به ورطهی تقابل با نظام کشیده شوند؛ که این هر دو به ضرر نظام اسلامی و به نفع دشمنان آن است.
جنبش دانشجویی پرسشگر است و رسانه تریبون آنها
سایت تریبون مستضعفین که حتی به اعتراف رسانهی سلطنتی انگلیس توسط «گروهی از فعالان دانشگاهی هوادار حکومت ایران و رهبر جمهوری اسلامی» اداره میشود و همچنین نمایندگان جنبش دانشجویی که در میزگرد یاد شده حضور داشته اند، همواره و به خصوص در ایام حساسی مانند فتنه ۸۸ حمایت گفتمانی خود از دستآوردهای انقلاب اسلامی را به اثبات رسانده اند و باید گفت انتقادات طرحشده و انتشار آن را نیز باید در راستای حمایت از نظام و تلاش برای بهسازی و استفاده حداکثری از بهترین فرصت ارتباط دانشجویان با بالاترین مقام نظام اسلامی دانست.
رصد کردن شرایط کشور و نقد مشکلات به خصوص آنجایی که در ارتباط مستقیم با دانشگاه و دانشجویان است از مهمترین وظایف جنبش دانشجویی است و همچنین بازتاب نقطهنظرات جنبش دانشجویی حامی گفتمان انقلاب اسلامی به قصد اطلاعرسانی برای مردم و مسئولان نیز بر دوش رسانههایی است که خود را دلسوز نظام و انقلاب میدانند و به نظر میرسد علیرغم دستوپا زدنهای رسانههای ضدانقلاب، این میزگرد را باید در همین پازل دید.
متاسفم که با اقدام بی بی سی فارسی مجبور شده اید اصل گزارشتان را هم حذف کنید. واقعا متاسفم دوستان. ما موفق نشده ایم روی کار درست و حرف درستمان و روی مطالبه ی به حقمان پای بفشریم. اگر رهبر انقلاب این حرف ها را زده اند، گزارش شما مشکلی نداشته که حذفش کرده اید، و وقتی حذف میکنید بدانید که یک حس انفعال بسیار کشنده در دوستداران شما به وجود میاید… یعنی رهبری سانسور بشوند، شما هم که آنجا بوده اید خودتان را سانسور کنید… واقعا تاسف بار است…
خدا قوت بچه های عزیز تریبون
البته به نظر من مطرح کردن عمومی اون مطالب صحیح نبود بلکه باید به صورت غیر عمومی پیگیری می کردید
چه دلیلی برای غیر عمومی مطرح کردن این صحبتها هست؛ رهبری عزیز خودشون بارها بر فضای نقد و آزاداندیشی تاکید داشته اند
سلام
موفق باشین