نشست خبری پنجمین جشنواره ملی فیلم دانشجوییدرسالن جلسات دانشکده صدا و سیما با حضور خبرنگاران و مسئولین جشنواره با در حالی برگزار شد که اعلام شد موضوع بیداری اسلامی و مقاومت را محور کار خود قرار داده است.
بیداری اسلامی برای اولین بار در بخش بین الملل
مجتبی رضوی طوسی ریاست دانشکده صدا و سیما و رئیس پنجمین جشنواره ملی فیلم دانشجویی دراین نشست اظهار داشت: برای اولین بار است که 20 فیلم با موضوع بیداری اسلامی و مقاومت از کشورهای مختلف اسلامی در آن شرکت کرده اند.
وی با اعلام اینکه جشنواره ملی فیلم دانشجویی از 7 تا 10 آبان ماه 1391 درتهران برگزار می شود ادامه داد: توجه به ارزش های فرهنگ دینی و بومی ایران اسلامی، تبیین فرهنگ «بیداری اسلامی» و پاسداشت حماسه انقلاب اسلامی، نوآوری و خلاقیت در ایده، فرم و ساختار اثر ازجمله محورهای مورد توجه جشنواره در انتخاب آثار ارسالی بود.
تقارن با پخش فیلم موهن، انگیزه ساز است
رئیس دانشکده صدا و سیما درمورد این جشنواره افزود: دانشجو در این جشنواره محور است و این رویداد از منحصر به فردترین جشنوارههایی است که با محوریت دانشجو برگزار میشود و به همین خاطر وزارت علوم هم استقبال بسیار خوبی از برپایی آن کرده است.
طوسی هدف جشنواره امسال را اینگونه توضیح داد: تعمیق و جهت دهی به آثار دانشجویی از بزرگترین اهداف جشنواره است. از طرف دیگر تقارن جشنواره با پخش بخش هایی از یک اثر موهن به ساحت حضرت رسول (ص) می تواند انگیزه ها و بایدهایی را ایجاد کند تا آثار امسال هدفدار باشند.
وی در پاین اظهاراتش بیان داشت: شعار این دوره ازجشنواره دین ، اخلاق، امید، آگاهی است.
بهمنی که روز به روز بزرگتر می شود
در ادامه مراسم محمود اربابی دبیر جشنواره پس از خیر مقدم به خبرنگاران و حضار درباره جشنواره دانشجویی گفت: این جشنواره همانند یک بهمن کار می کند. با یک کار و اتفاق کوچک آغاز می شود و در مسیری که طی می کند هر روز و هر روز بزرگتر می شود. در بخش بزرگتر شدنش هم رسانه ها نقش بزرگی را ایفا می کنند. هم از جهت اطلاع رسانی و هم از جهت ایجاد فضایی که با بازتاب برنامه های جشنواره ایجاد می کنند و باعث می شوند دست اندرکاران جشنواره اهمیت بیشتری برای آن قائل شوند.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری جشنواره های متعددی برای دانشجویان گفت: در میان آن ها جشنواره ملی دانشجویی با برگزاری مرتب دوسالانه ای که دارای ویژگی مهمی ست. البته به دلیل اینکه مشخصا در عرصه دانشجویان کل کشور برگزار می شود از لحاظ فرهنگی-هنری، نقش و تاثیر مشخصی را دنبال می کند.
وی افزود: جشنواره در چند قسمت برگزار می شود که مهمترین بخش های آن بخش فیلم کوتاه، داستانی، مستند، انمیشن، طرح فیلمنامه و عکس است. در بخش مسابقه فیلم کوتاه یک بخش بین الملل داریم که برای اولین بار در جشنواره گنجانده شده است.در این بخش با توجه به شرایز ویژه ای در سال های اخیر داشته ایم و نقشی که نسل جوان و دانشجو در این تحولات داشته اند، بخش بین الملل را تحت نام «بیداری اسلامی» و مسائل پیرامون آن از جمله «مقاومت» برگزار خواهد شد.
همه دانشکده ها شرکت کنند
اربابی با اشاره به بخش های جنبی جشنواره گفت: چند بخش جنبی برای امسال تدارک دیده ایم که از آن جمله نمایش آثار دوره های قبل، نمایش آثاری که به نحوی برای گسترش فرهنگ دانشجویی و تصویر جامعه موثر باشد، و ورک شاپ هایی هم پیش بینی شده که همزمان یا قبل از جشنواره برگزار می کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد جشنواره در ایجاد فضای فرهنگی ایده آل برای دانشجویان موفق باشد و افزود: در این جهت با مشارکت وزارت علوم قدم بر می داریم. در شورای سیاستگزاری جشنواره هم از حضور مدیریت وزارت علوم استفاده کرده ایم. در این راستا صداوسیما باید همه دانشکده های هنری را برای حضور فعال کند و امیدواریم از طریق نمایش آثار در دانشکده های مختلف و فضاهایی که امیدواریم ممکن شود به نمایش بگذاریم.
دبیر جشنواره در ادامه افزود: با توجه به اینکه اولین دوره ایست که بخش بین الملل برگزار می شود، همزمان در جاهایی که این امکان را داریم، فیلم هایی را که به دفتر جشنواره می رسد را انتخاب کرده و داوری می شود، در فضاهای دانشگاهی پخش شود. این کشورها عراق ، تونس و لبنان هستند که شرایط سیاسی تاثیر زیادی بر تولیدات این کشورها دارد و ما امیدواریم با کمک دوستان در آن کشورها که از این نظر حساس هستند تاثیر گزار باشیم.
اربابی در مورد جشنواره این توضیحات را اضافه کرد: جشنواره از روزی که آغاز شده به شکل خوبی مورد توجه دانشجویان قرار گرفته و در این رابطه هم سایت جشنواره به دو زبان راه اندازی شده تا دانشجویان دانشکده های مختلف و بخش بین الملل را به خوبی پوشش دهد.
وی در مورد مهلت جشنواره افزود: در ابیتدا ما تا مهرماه برای ارسال آثارفرصت گذاشته بودیم اما به دلیل عدم دسترسی دانشجویان در تابستان به دانشگاه ها این فرصت تا 15 مهرماه تمدید شده است.
داورانی متخصص، آکادمیک با نگاه دانشجویی
او با توضیحاتی در مورد داوران این دوره ادامه داد: تنوع بخش های مختلف باعث شده که هیئت انتخاب و داوران مختلفی برای هر بخش در نظر گرفته باشیم. داوری در هر بخش نگاه دانشجویی و اینکه این دانشجویان بعدا وارد دنیای حرفه ای خواهند شد را را مد نظر قرار می دهند. داوران ویژگی تخصص، آکادمیک بودن و توجه به ارزشهایی که فضای دانشجویی را به موضوعات حساس جلب و تحریک می کند را دارا هستند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد تعداد آثار ارسالی و ترکیب داوران گفت: با توجه به تمدید فرصت تا هم اکنون 510 اثر در بخش های مختلف و 80 اثر در بخش بین الملل حضور پیدا کرده اند. ترکیب هیئت داوران هم در حال مشورت در جشنواره است تا انتخاب و تشکیل شود. 4 معیار مشخص داریم اما در مورد اسامی نمی توانم فعلا چیزی اعلام کنم.
Sorry. No data so far.