مشاور سابق رئیس جمهور در امور زنان گفت: همه پدیدههای اجتماعی نیازمند همکاریهای بینبخشی هستند اما حتی در فراکسیون زنان مجلس که باید به مسائل زنان به صورت تخصصی بپردازد، کار خاصی انجام نشده است.
زهره طبیبزاده اظهار داشت: ترکیب اعضای کمیسیونهای مختلف مجلس متناسب با تخصصهای لازم نیست. به طور نمونه در طرح حجاب باید کارشناسان آموزشی، روانشناسان، کارشناسان مذهبی و… حضور داشته باشند، اما این گونه نیست.
وی ادامه داد: با توجه به این مسئله، قوانینی که نوشته میشوند تنها از یک جنبه به موضوع نگاه میکنند و عمیق و اصیل نیستند پس تاثیرگذاری لازم را ندارند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: قوانینی درباره عفاف و حجاب در مجلس نوشته شده اما باید توسط مرکز پژوهشهای مجلس بازنگری شود. این موضوع تنها به یک یا چند کمیسیون وابسته نیست و نیازمند همکاری بین بخشی است.
منتخب مردم تهران در مجلس نهم با اشاره به اینکه مجازات نقدی که در کمیسیون فرهنگی مجلس تصویب شده باید آسیبشناسی شود، توضیح داد: مجازات نقدی برای کسانی که پوشش اسلامی ندارند نیاز به بازنگری دارد تا کارآیی و اثرگذاری بررسی شود. جریمههای مادی ممکن است هیچ اثری در زندگی برخی از افراد جامعه نداشته باشد.
نمایشگاههای مد و لباس تنها برای عده خاصی برنامهریزی میشوند
طبیبزاده گفت: نمایشگاهها میتوانند رویکرد مناسبی برای اقشار مختلف ایجاد کند اما متاسفانه جنسها و کیفیتها به گونهای است که تنها برای عده خاصی قابل استفاده هستند.
وی ادامه داد: نمایشگاهها باید به شکلی برپا شوند که تمام افراد جامعه اعم از اقشار بالا و پایین جامعه هم بتوانند استفاده کنند.
طبیبزاده با اشاره به اینکه پس از نمایشگاهها نیاز به آسیبسنجی دقیق وجود دارد، توضیح داد: باید میزان بازدید افراد جامعه و اینکه تا چه حد این پوشش وارد بازار شده است، تحقیقاتی صورت بگیرد.
دولت کم کاری شدید کرده است
مشاور سابق رئیس جمهور در امور زنان گفت: پس از انقلاب اسلامی از لحاظ اصولی و عملی به مسئله پوشش پرداخته نشده است.
رئیس سابق دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی گفت: دولت در عرصه دانشگاه، آموزش و پرورش و صدا و سیما تاکنون کاری نکرده است و الگوسازیهایی که صورت گرفته با مبانی دینی و فرهنگی ما فاصله دارد.
وی با بیان اینکه در هر جامعهای دو گونه از افراد و جود دارند، خاطرنشان کرد: برخی از افراد اثرگذار هستند و حتی حاضرند وقت و امکانات خود را بگذارند تا متناسب با فرهنگ اعتقادی خود عمل کنند اما اکثریت جامعه این حالت را ندارند.
طبیبزاه با بیان اینکه بیشتر جامعه تابع تفکرات همسالان و محیط اجتماعی هستند، اظهار داشت: اگر در محیط اجتماعی لباسی مد شود جوانان که از خود اعتقادی ندارند صرفا به مدها به عنوان الگو نگاه میکنند.
مشاور سابق رییس جمهور در امور زنان با اشاره به اینکه جوانان ما پس از فارغالتحصیلی وارد جامعهای میشوند که از نظر اصولی هیچ نگاهی به آن صورت نگرفته، توضیح داد: مدها رفتارهای اجتماعی هستند که از سوی غرب دیکته میشوند. دانشآموزان و دانشجویان ما که با معارف اسلامی تنها به صورت کلیشهای آشنا شدهاند و رابطه لازم را درک نکردهاند، پیرو الگوهای مغایر فرهنگ دینی و ملی میشوند.
الگوهایی که ارائه میشوند جنبه بدآموزی دارند
وی ادامه داد: الگوهای رفتاری که در وهله اول از سوی خانواده ها، در مدارس و در مرحله بعدی از سمت صدا و سیما ارائه میشود، بیشتر جنبه بدآموزی دارند.
طبیبزاه در مورد صدا و سیما تصریح کرد: همه بازیگران ما آرایش کرده هستند و با زیبایی کاذب از زنان استفاده ابزاری میشود. مسائل اجتماعی هم همراه با ناهنجاریها به عنوان الگو نشان داده میشود.
وی در پان خاطر نشان کرد: در عصر اطلاعات و ارتباطات که ماهواره در دسترس بیشتر افراد است نیازسنجی درست و الگوی درست ارائه نمی کنیم.
Sorry. No data so far.