اشغال نظامی عراق توسط آمریکا هرچند با خروج نظامیان آمریکایی به پایان رسیده ولی آثار آن همچنان بر شهروندان عراقی باقی مانده است، یکی از این مشکلات پنهان «زنهای بیوه» هستند.
شبکه الجزیره در گزارشی تاکید کرد که بیش از یک میلیون زن در عراق در پی حمله آمریکا همسران خود را از دست دادهاند و این زنان بیوه با مشکلات عدیدهای برای سیر کردن کودکان گرسنه خود مواجه هستند.
هرچند تلاشهایی توسط دولت و نهادهای غیردولتی برای کمک به این زنان انجام شده است ولی حجم این تلاشها بسیار کم است.
الجزیره افزود: هنگامی که بحث جنگ آمریکا علیه عراق مطرح میشود اکثر ناظران درباره مسائل سیاسی آن صحبت میکنند ولی از آثار اجتماعی آن غافل هستند؛ گزارشها حاکی از آن است که نزدیک به یک میلیون زن عراقی در این جنگ بیوه شدند، جنگی که براساس گزارش دیدهبان حقوق بشر طی آن بیش از یک میلیون مرد عراقی در آن کشته شدند.
سازمانهای حقوق بشری در عراق تلاش گستردهای دارند تا به زنان بیوه بیاموزند چگونه با ایجاد اشتغال برای کودکانشان غذا تهیه کنند.
«سلمی جابو» رئیس یکی از مراکز کمک به زنان بیوه گفت: مجموعه تلاش دارد تا زنان بیوه را به اشتغالزایی دعوت کند به ویژه اینکه اکنون در عراق سه میلیون کودک یتیم وجود دارد.
الجزیره در گزارشی از یک تجمع از زنان بیوه و کودکان یتیم تاکید کرد که مسئله شغل مشکل اصلی زنان بیوه در عراق است. همچنین زنان بیوه با مشکلات دیگری از جمله تجاوز و اجبار برای ازدواج با مردانی که چندین همسر دارند، مواجه هستند تا از این طریق غذایی مختصر بدست آورند.
این شبکه در ادامه تصاویری از شهرک زنان بیوه در بغداد را نشان و تاکید کرد که هلال احمر عراق، حزب اسلامی و جمعیت علمای مسلمین از مهمترین کمک کنندگان به خانوادههای بیسرپرست عراقی هستند ولی این کمکها چیزی از درد زنان بیوه عراقی را نمیکاهد.
شهرک زنان بیوه در حاشیه بغداد قرار دارد که در آن دهها زن بیوه و بیخانمان در کانکسهای پیش ساخته توسط دولت اسکان داده شدهاند.
«آلاء العزاوی» یکی از زنان بیوه عراقی به الجزیره گفت: من مادر سه کودک هستم و ۵ سال است که از مرکز تربیت معلم فارغ التحصیل شدم.
این شبکه در پایان گزارش خود تاکید کرد که مقامات عراقی باید برای حل این مشکلات بیش از گذشته وارد شوند.
Sorry. No data so far.