شنبه 29 سپتامبر 12 | 13:10
دکتر ولایتی مطرح کرد

تغییر در رابطه ایران با آمریکا را رهبر انقلاب تعیین می‌کند

سیاست کلی جمهوری اسلامی مثل گذشته است و هیچ تغییری نکرده و هر تغییری هم در این زمینه بخواهد صورت گیرد باید از طرف مقام معظم رهبری اعلام شود.


علی‌اکبر ولایتی امروز در حاشیه مراسم افتتاحیه دوره دکترای دانشگاه عالی دفاع ملی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اینکه یک گروه ضدبشری و تروریستی را از لیست گروههای تروریستی خارج کنند و این گروه بدنام و دوره‌گرد سیاسی را بپذیرند، نشانه شکست آمریکاست.

وی درباره سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال رابطه با آمریکا نیز گفت: سیاست کلی جمهوری اسلامی مثل گذشته است و هیچ تغییری نکرده و هر تغییری هم در این زمینه بخواهد صورت گیرد باید از طرف مقام معظم رهبری اعلام شود.

ولایتی همچنین درباره مذاکرات ایران با گروه ۱+۵ اظهار کرد: ایران هیچ‌گاه از ابراز تمایل برای مذاکره خودداری نکرده است و هرگاه آن‌ها اعلام کنند که می‌خواهند مذاکره کنند، ما استقبال می‌کنیم.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در برابر این پرسش که «آیا سیاست ایران در مذاکرات تغییر خواهد کرد؟» پاسخ داد: سیاست ایران کاملا ثابت است و آنچه که ایران بر آن پافشاری می‌کند، حق استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌یی در چهارچوب ان‌پی‌تی است و ما به آن متعهد هستیم و این سیاست تغییر نمی‌کند.

در آینده با یک جهان چند قطبی مواجه خواهیم بود

علی اکبر ولایتی همچنین طی سخنانی در مراسم آغاز سال تحصیلی و افتتاح دوره دکتری دانشگاه عالی دفاع ملی با تشریح تحولات منطقه و اوضاع سوریه، گفت: طی دو سال اخیر اتفاقاتی که در منطقه افتاده، می‌تواند مبدا تحول در جهان و منطقه باشد.

وی افزود: در تعریف بیداری اسلامی در ابتدا اختلاف نظر‌هایی وجود داشت. در ابتدا کشورهای غربی آن را بهار عربی می‌‌خوانند در حالی به نظر من بهار عربی متعلق به دوره ناصر بود، ما در این دوره شعارهای پان عربیسم را در میان انقلابیون نشدندیم. از سوی دیگر آرایی که مردم این کشور‌ها به صندوق‌های می‌ریزند نشان می‌دهد که این حرکت‌ها اسلامی است و نظیر آن چیزی است که در انقلاب مردم ایران اتفاق افتاد و مردم به کسانی رای دادند که به دنبال احیای ارزش‌های اسلامی بودند. ما این مساله را در تونس، مصر و لیبی می‌بینیم که اسلامگرایان به قدرت رسیدند.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در ادامه تصریح کرد: امروز دیگر به تدریج تمام گروه‌ها به این نتیجه رسیدند که این حرکت‌های اسلامی است و در کشورهایی که سال‌های سال اسلامگرایان اجازه حتی اظهار نظر نداشتند، در حال به قدرت رسیدن هستند.

ولایتی در ادامه سخنان خود به مصر اشاره کرد و با بیان روندی از تحولات اتفاق افتاده در مصر گفت: آمریکایی پس از آنکه دیدند که نمی‌‌توانند جلوی قدرت گرفتن اسلامگرایان را بگیرند، تلاش کردند با انتشار فیلم موهن که به پیامبر توهین می‌‌کرد، فضا را در کشورهای تحول یافته، آزمایش کنند و آزمایش‌ها نشان داد که نمی‌توانند هر کاری که دلشان می‌خواهد در این کشور‌ها انجام دهند.

وی در ادامه سخنان خود به تحولات سوریه اشاره کرد و گفت: در ابتدا تصور این بود که با اتحادی که علیه دولت سوریه توسط سلفی‌ها، القاعده، آمریکا و برخی کشورهای منطقه ایجاد شده بود کار سوریه در عرض ۱۰ الی ۲۰ روز تمام شود، اما چنین نشد و بحران سوریه علاوه بر این‌که به کشورهای دیگر کشیده شد به داخل شورای امنیت نیز سرایت کرد و قطعنامه‌های شورای امنیت که توسط آمریکا علیه سوریه مطرح شده بود توسط کشورهای روسیه و چین وتو شد.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل خاطر نشان کرد: این نشان می‌دهد که خطی که در جنگ سرد شهر برلین را به دو قسمت کرده بود، امروز در خاورمیانه و دمشق کشیده شده است. آمدن کشتی‌های روسی به سوریه به نوعی آغاز جنگ سرد است و نشان‌گر اهمیت خاورمیانه در تحولات جدید است.

ولایتی با انتقاد از برخی کشورهای منطقه گفت: از برخی کشورهای منطقه انتظار رفتار عاقلانه‌تری را داشتیم، اما آن‌ها اختیار خود را دست القاعده‌ای‌ها دادند. از سوی دیگر به آتش کشیده شدن پرچم آمریکا در خاورمیانه در حوادث اخیر آمریکا را در پیگیری اهداف خود متوقف کرد. امروز تنش در سوریه به کشورهای دیگر سرریز شده و مطمئنا کشورهایی مانند ترکیه از این مساله راضی نیستند، چرا که همگان بر حفظ تمامیت ارضی همه کشورهای منطقه تاکید دارند.

وی یادآور شد: امروز در حوزه نظامی صف‌بندی قوای بین‌المللی از شورای امنیت تا سوریه حکایت از حساسیت تحولات برای کشور است. از سوی دیگر ما یک صف‌بندی جدید را در جهان شاهدیم که در یک سوی آن دینداران و کشورهای مستقل جهان حضور دارند و ایران در آن محوریت دارد و در یک سو آمریکا و کشورهای وابسته به آن هستند.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در ادامه خاطر نشان کرد: آمریکا بعد از حوادث سوریه تلاش کرد که نگذارد ایران در اجلاس غیرمتعهد‌ها موفقیتی به دست‌آورد، اما این اجلاس موفق برگزار شد و حتی تصویب شد که ایران به عنوان رییس جنبش غیرمتعهد‌ها تلاش کند تا مساله سوریه را حل کند و این یک موفقیت بزرگ برای ما بود.

ولایتی در ادامه خاطر نشان کرد: به احتمال زیاد در آینده با یک جهان چند قطبی مواجه خواهیم بود؛ چراکه می‌بینیم که چین و روسیه در کنار هم در مقابل آمریکا ایستاده‌اند و به طرز بی‌سابقه‌ای به هم نزدیک شده‌اند.

وی افزود: ‌جهان اسلام و خاورمیانه نیز با الگو گرفتن از انقلاب اسلامی در حال پیشرفت است و تحولات خاورمیانه تمام معادلات را به هم زده است، به طوری که همه قدرت‌ها در منطقه تلاش می‌کنند با شتاب‌زدگی متناسب با تغییر شرایط منافع خود را حفظ کنند.

وی با تاکید براین‌که به مرور حرف‌های جمهوری اسلامی در حال به کرسی نشستن است، افزود: ایران از‌‌ همان ابتدا خواهان گفت‌وگو با حکومت بشار اسد بود، با این حساب موضوع سوریه یک موضوع بین‌المللی است و ما نیز به عنوان قدرت اول منطقه و موثر‌ترین کشور در منطقه خاورمیانه خود را به رخ دشمنان کشیده‌ایم.

پیش از سخنان ولایتی دکتر حسن بیگی رییس دانشگاه دفاع ملی با خیر مقدم به میهمانان به تشریح فعالیت‌های این دانشگاه پرداخت.

وی گفت: در این دانشگاه یک پروژه تحقیقاتی گسترده به نام نظام حکومتی الگو در حال تدوین و ارائه است.

بیگی همچنین خبر داد که همایش «تحول راهبردی در دوره گذار» با رویکرد آرمانگرایی همراه با واقع بینی در ماه‌های آینده برگزار خواهد شد و یک همایش دیگر با «عنوان دفاع ملی ـ دفاع همه جانبه» نیز به همت این دانشگاه برگزار خواهد شد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.