سال تحصیلی امسال با خبر خوش رئیس صندوق رفاه دانشجویان شروع شد؛ وزارت علوم ۳۰۰۰ میلیارد ریال برای انواع وامهای دانشجویی در نظر گرفته که به گفته کیوان مرادیان این مبلغ تا آذر ماه در اختیار دانشگاهها قرار میگیرد.
دانشجویان تمام دانشگاههای دولتی، آموزشکدهها، پژوهشکدهها، دانشگاههای علمی و کاربردی، آموزشکدههای فنی و حرفهای، دانشگاهها و موسسات غیر دولتی – غیرانتفاعی و تمام واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی میتوانند از انواع وامهای دانشجویی استفاده کنند.
دانشجویان دانشگاههای دارای شهریه هم دیگر نباید نگران پرداخت شهریهشان باشند؛ چرا که با ضمانت صندوق رفاه دانشجویان و دانشجویانی که برای دریافت وام ثبت نام کردهاند، میتوانند در دانشگاه ثبت نام کنند و دانشگاه حق ندارد از این دانشجویان تا سقف وام شهریه ثبت شده، شهریه دریافت کنند.
امسال دانشجویان مجرد میتوانند از وام تحصیلی ۳۷۵ هزار تومانی و دانشجویان متاهل از وام تحصیلی ۵۲۵ هزار تومانی استفاده کنند؛ همچنین دانشجویان متاهلی که فرزند دارند، علاوه بر وام متاهلی میتوانند به ازای هر فرزند ۱۵۰ هزار تومان کمک هزینه تحصیلی دریافت کنند.
دانشجویانی که مطابق قانون صندوق رفاه دانشجویان، دانشجوی ممتاز و نمونه محسوب میشوند، میتوانند تا دو برابر سقف مجاز از وام تحصیلی ممتاز و نمونه استفاده کنند.
همچنین دانشجویان مجرد میتوانند تا مبلغ ۵۰۰ هزار تومان، دانشجویان متاهل تهرانی تا مبلغ یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، دانشجویان متاهل پنج شهر بزرگ کشور مبلغ ۹۰۰ هزار تومان و دانشجویان متاهل سایر شهرها ۷۵۰ هزار تومان از وام مسکن استفاده کنند.
وام ضروری علاوه بر مشمولانی که در قانون صندوق رفاه دانشجویان مشخص شده، به دانشجویان کارشناسی ارشد برای تکمیل پایاننامه و خرید کتاب تخصصی، همچنین به دانشجویان دکترای تخصصی غیر بورسیه و دکترای تخصصی و دانشجویان ممتاز نمونه تعلق میگیرد که به این شرح است:
دانشجویان مشمول وام ضروری میتوانند از وام ۳۰۰ هزار تومانی و دانشجویان دکترای تخصصی غیر بورسیه نیز با همین هدف از وام ۵۰۰ هزار تومانی بهرهمند شوند.
دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی برای خرید کتاب تخصصی به ترتیب میتوانند از وام ضروری ۳۰۰ هزاز تومانی و ۵۰۰ هزار تومانی استفاده کنند.
البته دانشجویان ممتاز در تمام مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته و دانشجویان دکترای حرفهای و تخصصی که بر اساس قانون صندوق رفاه، مبتکر محسوب میشوند هم تا دو برابر میتوانند از وام ضروری یک میلیون تومانی استفاده کنند.
قهرمانان ورزشی دانشگاهها و مراکز علمی کشور هم از وامهای ضروری صندوق رفاه دانشجویان بیبهره نیستند؛ بر این اساس قهرمانان ورزشی کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته، دکترای حرفهای و تخصصی و دانشجویان کاردانی و کارشناسی ناپیوسته تا دو برابر سقف مجاز از وام ضروری قهرمان ورزشی استفاده میکنند.
همچنین دانشجویان در موارد خاصی که در قانون صندوق رفاه مشخص شده، میتوانند دو میلیون تومان وام بگیرند؛ دانشجویان روزانه در تمام مقاطع تحصیلی از سه تا پنج برابر سقف مجاز یک نوبت وام ضروری برای حوادث غیرمترقبه بهرهمند میشوند.
صندوق رفاه دانشجویان مبلغ ۴۰۰ هزار تومان وام حج عمره به دانشجویانی که بر اساس قانون صندوق رفاه مشمول استفاده از این وام میشوند، اختصاص میدهد.
همچنین دانشجویان مقطع کاردانی و کارشناسی تهران نیز میتوانند از ودیعه مسکن پنج میلیون تومانی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی تهران از ودیعه مسکن هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی استفاده کنند.
بر این اساس، دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی پنج شهر بزرگ کشور از ودیعه مسکن سه میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی این شهرها از ودیعه مسکن شش میلیون تومانی استفاده میکنند.
همچنین دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی سایر شهرها میتوانند از ودیعه مسکن سه میلیون تومانی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی سایر شهرها میتوانند از مبلغ چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به عنوان ودیعه مسکن بهرهمند شوند.
بر اساس این گزارش، ودیعه مسکن مجردی نیز به دانشجویان تعلق میگیرد که به گفته مسئولان صندوق رفاه دانشجویان، دانشجویان تهرانی مبلغ دو میلیون تومان، دانشجویان پنج شهر بزرگ مبلغ یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و دانشجویان سایر شهرها مبلغ یک میلیون تومان به عنوان ودیعه مسکن مجردی دریافت میکنند.
همچنین دانشجویان غیر ایرانی که بر اساس قانون صندوق رفاه مشمول استفاده از ودیعه مسکن میشوند، میتوانند از ودیعه مسکن پنج میلیون تومانی صندوق رفاه استفاده کنند.
بر اساس این گزارش، دانشجویان میتوانند از دو نوع بیمه به عنوان بیمه حوادث و بیمه خدمات درمانی و تکمیلی استفاده کنند که میزان بیمه حوادث بر اساس تفاهمنامه و میزان بیمه خدمات درمانی و تکمیلی نیز بر همین اساس مشخص میشود.
لازم به ذکر است، صد درصد نرخ ژتون غذای دانشجویی برای دانشجویان متقاضی، شامل وام تغذیه میشود.
همچنین در دانشگاههای شهریهپرداز نیز وام شهریه غیردولتی و غیرانتفاعی در سه نوبت به دانشجویان کاردانی و کارشناسی با مبلغ ۳۰۰ هزار تومان تعلق میگیرد.
دانشجویان کارشناسی پیوسته در شش نوبت میتوانند از وام ۳۰۰ هزار تومانی و دانشجویان کارشناسی ارشد ناپیوسته در سه نوبت از وام یک میلیون تومانی استفاده کنند.
بر این اساس، دانشجویان کارشناسی ارشد پیوسته و دکترای حرفهای میتوانند در ۱۰ نوبت از وام شهریه ۴۵۰ هزار تومانی و دانشجویان دکتری تخصصی ناپیوسته در چهار نوبت و دکتری تخصصی پیوسته در ۱۰ نوبت از وام یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی بهرهمند شوند.
بر اساس این گزارش، وام شهریه برای دانشجویان دانشگاههای دولتی نوبت دوم، پیامنور و علمی و کاربردی نیز به این شرح است:
دانشجویان کارشناسی پیوسته در هشت نوبت از وام ۲۵۰ هزار تومانی و دانشجویان کارشناسی ارشد ناپیوسته در چهار نوبت از وام یک میلیون تومانی بهرهمند میشوند.
همچنین دانشجویان دکترای تخصصی ناپیوسته دانشگاههای دولتی نوبت دوم، پیامنور و علمی و کاربردی در هشت نوبت از وام دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی، دانشجویان دکترای تخصصی پیوسته این دانشگاهها در ۱۰ نوبت از وام ۵۰۰ هزار تومانی استفاده میکنند و دانشجویان کارشناسی ارشد پیوسته در ۱۰ نوبت مشمول استفاده از وام ۷۰۰ هزار تومانی و دانشجویان دکتری حرفهای و عمومی در ۱۰ نوبت مشمول استفاده از وام ۴۰۰ هزار میشوند.
لازم به ذکر است، دانشجویان دوره کاردانی و کارشناسی دانشگاه آزاد میتوانند از وام شهریه ۵۰۰ هزار تومانی و دانشجویان دوره دکتری تخصصی ناپیوسته این دانشگاه از وام دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی استفاده کنند.
همچنین دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکترای حرفهای دانشگاه آزاد اسلامی نیز از وام شهریه یک میلیون تومانی بهرهمند میشوند.
شبانها چطور؟