محمدمهدی گلمکانی، مدیرکل سلامت شهرداری تهران با اشاره به آخرین وضعیت لایحه شهر دوستدار سالمند می گوید: در ابتدای سال لایحه شهر دوستدار سالمند را به شورای شهر تهران ارائه کردیم و در شورای شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه می دهد: بعد از گزارش ما در صحن شورا، اعضا اعلام کردند بخش های مختلف این طرح نیاز به بررسی های بیشتری دارد و ما نیز بازنگریهایی در آن انجام دادیم.
کاهش سن سالمندی از 65 سال به 60 سال
مدیرکل سلامت شهرداری تهران اضافه می کند: سن سالمندی از 65 سال مورد بازنگری قرار گرفت و به 60 سال رسید. همچنین برخی از ظرفیت ها در بحث مناسب سازی حمل و نقل عمومی و… دراین بررسی مجدد مورد توجه قرار گرفت و دوباره لایحه به شورا ارائه شد که در کمیسیون اجتماعی شورا به تصویب رسیده و در نوبت طرح در صحن علنی برای رای گیری است.
گلمکانی با بیان اینکه برای اجرایی شدن این لایحه باید بحث منابع پایدار نیز پیش بینی شود گفت: دستورالعمل بخش های مختلف آن در اجرا دیده شده است.
به اعتقاد وی شهر دوستدار سالمند شهری است که برای تمام افراد از جمله معلولان قابل استفاده است. اگر سطح شهر مناسب سازی شود و یا در خرید اتوبوس های شهری نیازهای سالمندان مانند کاهش سطح در نظر گرفته شود برای معلولان نیز کاربرد دارد .
مدیر کل سلامت شهرداری تهران با تاکید بر این که استانداردهای در نظر گرفته شده در این طرح بر اساس استاندارد های جهانی است گفت: در بحث حمل و نقل عمومی باید مکان هایی ویژه برای سالمندان پیش بینی شود هرچند نمی توان چنین جدا سازی را در ساعات پیک رعایت کرد اما در سایر زمان ها این جدا سازی پیش بینی شده است .
به اعتقاد وی این نکات با احیای فرهنگی هم قابل حل است.
تهران 7 درصد بیش از شهرهای دیگر سالمند دارد
وی ادامه داد: بر اساس سرشماری های اخیر طی 5 سال گذشته جمعیت سالمندان 1.2 افزایش یافته است و تهران 7درصد نیز از میانگین سالمندی کشور بیشتر سالمند دارد.
جوان ترین و پیر ترین مناطق تهران
گلمکانی اضافه کرد: منطقه 6 دارای بیشترین سالمند است و بعد از آن منطقه 3 و 8 دارای رکود بیشترین تعداد سالمندان در پایتخت هستند. همچنین مناطق 18 ،19 و 15 دارای بیشترین جوانان تهرانی هستند.
Sorry. No data so far.