سه‌شنبه 02 اکتبر 12 | 10:32

صعود ايران در هفت فناوری نوين

در فناوری انرژی نو، ایران در سال ۲۰۰۵ در رتبه سی و چهارم قرار داشت که به تدریج در سال ۲۰۱۰ به رتبه چهاردهم دنیا صعود کرد و در سال ۲۰۱۱ در جایگاه دوازدهم جهان ایستاد.


بر اساس آمار پایگاه تامسون رویترز (ISI) و بررسی تعداد مقالات نمایه شده در این پایگاه معتبر جهانی، ایران در فناوری نانو، رتبه هشتم، انرژی‌های نو، رتبه دوازدهم، فناوری اطلاعات، رتبه سیزدهم، آب، رتبه چهاردهم، سلول‌های بنیادی، هجدهم، میکروالکترونیک، بیستم و زیست فناوری رتبه سی و دوم دنیا را در سال ۲۰۱۱ کسب کرده است.

دکتر جعفر مهراد، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با اعلام این مطلب اظهار کرد: در حالی ایران در تولید علم فناوری نانو در سال ۲۰۱۱ مقام هشتم دنیا را کسب کرده که سال ۲۰۰۵ در رتبه سی و پنجم، ۲۰۰۶ در رتبه سی و یکم، ۲۰۰۷ در رتبه بیست و سوم، ۲۰۰۸ در رتبه بیستم، ۲۰۰۹ در رتبه شانزدهم و ۲۰۱۰ در رتبه دهم دنیا بوده است.

وی افزود: در فناوری انرژی نو، ایران در سال ۲۰۰۵ در رتبه سی و چهارم قرار داشت که به تدریج در سال ۲۰۱۰ به رتبه چهاردهم دنیا صعود کرد و در سال ۲۰۱۱ در جایگاه دوازدهم جهان ایستاد.

مهراد با بیان اینکه ایران در فناوری اطلاعات و آب در سال ۲۰۰۵ در جایگاه سی و سوم قرار داشت، تصریح کرد: محققان ایرانی با تلاش فراوان با افزایش تعداد نمایه‌های خود در پایگاه ISI در این دو حوزه در سال ۲۰۱۰ به جایگاه شانزدهم دنیا دست یافتند. در ‌‌نهایت در سال ۲۰۱۱ ایران در فناوری اطلاعات در رتبه سیزدهم و در آب در رتبه چهاردهم دنیا ایستاد.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) خاطرنشان کرد: همچنین ایران در سلول‌های بنیادی در سال ۲۰۰۵ در جایگاه سی و دوم قرار داشت که در سال ۲۰۱۰ به جایگاه بیستم دنیا و در ‌‌نهایت در سال ۲۰۱۱ به جایگاه هجدهم تولید علم جهان دست یافت.

وی با بیان اینکه ایران در فناوری میکروالکترونیک در سال ۲۰۰۵ در رتبه سی و هفتم جهان قرار داشت، گفت: در ادامه با رشد تولیدات علمی ایران در این حوزه، ایران در سال ۲۰۱۰ به جایگاه بیست و سوم و در سال ۲۰۱۱ به جایگاه بیستم دست یافت.

مهراد خاطرنشان کرد: ایران در زیست فناوری به عنوان یکی از فناوری‌های راهبردی در سال ۲۰۱۱ موفق به کسب جایگاه سی و دوم شد این در حالی است که در سال ۲۰۰۵ در جایگاه چهل و پنجم تولید علم این حوزه در جهان بود.

رتبه بندی

رییس مرکز منطقه یی اطلاع رسانی علوم و فناوری با بیان اینکه در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور بحث پژوهش یک بحث بسیار مهم است، افزود: چندین سال است که به امر پژوهش توجه جدی شده و اخیرا سازمان‌ها و نهاد‌های مختلف نیز پژوهش را در برنامه‌های خود قرار داده‌اند که بسیار خوب است.

وی ادامه داد: سهم پژوهش در برنامه‌های دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها بیشتر است و توجه بیشتری به این موضوع مبذول می‌شود. دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی در برآورد برنامه‌هایی که نتیجه پژوهش‌های علمی است، امتیازات خاصی را قائل شده‌اند و در صورت ضرورت، پرداخت‌های بالاتری را نیز در نظر می‌گیرند. طرح‌های کلان و ملی که توسط شورا‌های مختلف حمایت می‌شود از این گونه است.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) همچنین گفت: تخصص گرایی در پژوهش‌های علمی رایج و متداول شده است. اکنون متخصصان بیشتری در حوزه‌های علم و فناوری پژوهش می‌کنند که در مقایسه با سال‌های قبل رشد چشمگیری را نشان می‌دهد. پژوهش در موضوعات بسیار تخصصی نشان از عزم و اراده دانشمندان در حضور فعال در جبهه‌های علم دارد. تحقیق در موضوعاتی مانند سلول‌های بنیادی، نانو فناوری، انرژی‌های نور و سایر رشته‌های تخصصی، ساختارهای فکری (اندیشه‌ای و محتوایی) پژوهشگران ایران را متحول کرده است.

  1. ameeroo
    2 اکتبر 2012

    اینا همش یعنی اینکه ما در پاسخ گویی به خرده سوالات غربی ها پیشرفت داشتیم، و این خیلی خوشایند نیست که خوشال باشیم مفت و مجانی مقالاتی تولید میکنیم که غرب با چیدنشون کنار هم پروژه هاشو محقق میکنه

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.