سه‌شنبه 02 اکتبر 12 | 12:01

سرنوشت انتخابات آمریکا در گرو چیست؟

طبق نظرسنجی‌های اجرا شده حدود ۸۰ درصد از رای دهندگان امریکایی اقتصاد را مهم‌ترین معیار در چگونگی رای دهی خود می‌دانند که حدود ۲۵ درصد این افراد نیز نگران امنیت شغلی خود می‌باشند.


وضعیت اقتصادی، سیاست خارجی، حقوق اقلیت‌ها و خدمات دولتی از مهم‌ترین موضوعات مهم و تاثیرگذار در انتخابات امریکا می‌باشند که به نظر می‌رسد با توجه به مواضع و سخنان نامناسب رامنی و نارضایتی از سیاست‌های اقتصادی دولت کنونی امریکا، اوباما توانسته است در این موضوعات از از رقیب جمهور خواه خود پیشی گیرد.

در حالی که حدود پنج هفته تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری امریکا باقی مانده است رقابت انتخاباتی دو کاندیدای اصلی این انتخابات یعنی باراک اوباما و میت رامنی با برگزاری مصاحبه‌های تلوزیونی وارد مراحل جدی تری شده است به نحوی که سخنان و مواضع کاندیداهای دموکرات و جمهوری خواه در رابطه با موضوعات مهم برای مردم می‌تواند در تعیین سرنوشت انتخابات تاثیرگذار باشد.

در این رابطه با توجه به نیاز‌ها و مسائل مهم برای مردم امریکا و اولویت‌های مطرح شده توسط کاندیداهای اصلی این انتخابات می‌توان گفت که وضعیت اقتصادی داخلی و مشکلات آن، سیاست خارجی و امنیت ملی، حقوق اقلیت‌ها با توجه جمعیت زیاد آن‌ها در جامعه امریکا و خدمات دولتی مهم‌ترین و تاثیرگذار‌ترین موضوعات در تعیین سرنوشت انتخابات می‌باشند که در ادامه به بررسی وضعیت هر یک از دو کاندیدا در رابطه با این موضوعات می‌پردازیم.

طبق نظرسنجی‌های اجرا شده حدود ۸۰ درصد از رای دهندگان امریکایی اقتصاد را مهم‌ترین معیار در چگونگی رای دهی خود می‌دانند که حدود ۲۵ درصد این افراد نیز نگران امنیت شغلی خود می‌باشند. این امر در کنار افزایش نرخ بیکاری در این کشور و افزایش مالیات‌ها و عواملی دیگر نظیر افزایش قیمت سوخت باعث نارضایتی از وضعیت اقتصادی این کشور شده است.

در این رابطه در حالی که اوباما در طول دوره نخست ریاست جمهوری خود نتوانسته بود وضعیت اقتصادی را بهبود بخشد میت رامنی کاندیدای محافظه کار تمرکز اصلی خود را بر موضوعات اقتصادی قرار داده است و با انتقاد از سیاست‌های اقتصادی اوباما این موضوع را نکته قوت خود در رقابت انتخاباتی می‌داند. البته باید خاطر نشان کرد که هر چند نارضایتی از سیاست‌های اقتصادی اوباما باعث گرایش کمتر به او در انتخابات شده است ولی تضمینی نیز در رابطه با برنامه‌های اقتصادی میت رامنی وجود ندارد.

هر چند در دوره‌های گذشته سیاست خارجی نیز بعد از اقتصاد تاثیرگذار‌ترین موضوع در تعیین سرنوشت انتخابات در امریکا به شمار رفته است ولی با مطرح شدن مسائلی مانند کشته شدن سفیر امریکا در لیبی، اهمیت یافتن مساله هسته‌ای ایران و مواضع رژیم صهیونیستی و مشکلات امریکا در روابط خارجی خود با برخی کشور‌ها باعث اهمیت بیشتر سیاست خارجی در دوره اخیر شده است.

در این راستا با توجه به مواضع عجولانه و نامناسب رامنی در سیاست خارجی به خصوص در رابطه با برخی موضوعات مانند کشته شدن سفیر امریکا و سخنان ناشیانه او د رانگلیس و اسرائیل به نظر می‌رسد سیاست خارجی نقطه ضعف رامنی به شمار می‌رود و در این رابطه اوباما می‌تواند از ضعف او در این موضوع بهره برداری نماید.

با توجه به اینکه اسپانیایی تبار‌ها ۱۳ درصد از جمعیت رای دهندگان در امریکا را تشکیل می‌دهند و با توجه با جمعیت زیاد دیگر اقلیت‌ها در این کشور مانند سیاه پوستان مواضع کاندیدا‌ها در رابطه حقوق اقلیت‌ها توانسته است نقش مهمی در کسب آرا بیشتر داشته باشد. در این رابطه با توجه به پیشینی نژادی اوباما و همچنین مواضع رامنی که در سخنان خود تمایل چندانی به توجه بیشتر به حقوق اقلیت‌ها نشان نداده بود به نظر می‌رسد در برخی ایالت‌های امریکا که دارای جمعیت تاثیرگذار اقلیتی می‌باشد اوباما بتواند آرا این ایالت‌ها را به نفع خود اخذ نماید.

موضوعاتی مانند آموزش، بیمه و سلامت که از خدمات عمومی دولتی به شمار می‌روند نیز همواره نقش مهمی در تعیین چگونگی آرا مردمی به خصوص طبقات پایین داشته است. در این رابطه با توجه به مشکلات اقتصادی چهارسال گذشته امریکا متعاقب بحران مالی در غرب دولت این کشور نتوانسته است عملکرد مناسبی در این حوزه داشته باشد هر چند بحث‌هایی مثل سلامت و بیمه خدمات درمانی از چالشی‌ترین موضوعات دولت این کشور در رابطه با کنگره در دو سال نخست دولت اوباما به شمار می‌رود. در این رابطه می‌توان گفت میت رامنی نیز به مانند اوباما احتمالا نخواهد توانست در رابطه با این حوزه نظر رای دهندگان را جلب نماید و این موضوعات از عوامل اصلی نارضایتی و یا حتی بیمیلی رای دهندگان در رای دهی به شمار می‌رود.

در ‌‌نهایت می‌توان بیان داشت که با توجه به موضوعات تاثیرگذار در تعیین سرنوشت انتخابات امریکا مانند دغدغه‌های اقتصادی، سیاست خارجی، حقوق اقلیت‌ها و خدمات عمومی دولتی هر چند هیچ یک از دو کاندیدا با توجه به سابقه عملکرد و مواضع و سخنان خود نخواهد توانست رضایت و آرا عمومی را در این موضوعات کسب نماید ولی به نظر می‌رسد با توجه به مواضع ناشیانه رامنی و تندروی او در برخی موضوعات باراک اوباما موقعیت بهتری از رقیب جمهورخواه خود خواهد داشت.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.