چهارشنبه 03 اکتبر 12 | 11:41

اشك تمساح نتانیاهو و كتاب داستان كودكان

رهبر حزب میانه روی کادیما اسرائیل در مواضعی ضمن انتقاد به نتانياهو گفت: نتانياهو در مورد ايران خود را در بن‌بست انداخته است …


واکنش‌ها به اظهارات نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل همچنان ادامه دارد. شائول موفاز، رهبر حزب میانه روی کادیمای اسراییل در پاسخ به اظهارات اخیر وی در رابطه با فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان در ماه جاری سه سوال را برای بنیامین نتانیاهو مطرح کرد. او در سخنرانی خود در کسنت گفت: «جناب نخست‌وزیر، به من بگویید چه کسی بزرگ‌ترین دشمن ماست، آمریکا یا ایران؟ شما می‌خواهید چه کسی از قدرت کنار رود، احمدی‌نژاد یا اوباما؟ شما می‌خواهید روابط ما با متحد اصلیمان را تا چه حد کاهش دهید؟»

نتانیاهو در مورد ایران خود را در بن‌بست انداخته است. او «خطوط قرمز» زیادی را در مورد برنامه هسته‌ای ایران وضع کرده است که کسی آن‌ها را به خاطر نمی‌آورد. او از عدم اقدام مشابه رئیس‌جمهور اوباما در این زمینه آشکارا اظهار خشم کرده است. او از اصطلاحات زیادی استفاده کرده است: «ایران ۲۰ یارد با آستانه هسته‌ای فاصله دارد.»

به گفتهٔ موفاز اشک تمساح او همانند کتاب داستان کودکان است. او در سال ۱۹۹۲ گفت که ایران در حدود ۳ یا ۵ سال دیگر به قابلیت هسته‌ای دست خواهد یافت. (یکی از دستاوردهای وسواس نتانیاهو در قبال ایران طرح این سوال مهم برای اسراییل ـ در حالی که میلیون‌ها فلسطینی در انتظار به سر می‌برند ـ است که تحمل کند یا بسوزد و فراموش شود. بهترین تفسیر طرز تفکر نتانیاهو این سخنان رفیق شفیق او میت رامنی است که گفت: «من به فلسطینی‌هایی که به دلایل سیاسی متعهد به نابودی و حذف اسراییل هستند هشدار می‌دهم هرگز روی صلح را نخواهند دید. این مسایل بسیار حساسند.»

به گفته رهبر حزب کادیما اشتباهی که نتانیاهو مرتکب شد این بود که تصور می‌کرد می‌تواند از اوباما پیشی بگیرد. او کنگره را امتحان کرد و در سخنرانی خود در سال گذشته ۲۹ رای موافق به دست آورد. او طوری از رامنی در اسراییل استقبال کرد که انگار به استقبال رئیس‌جمهور می‌رود. او گفته بود «آنهایی که خطوط قرمزی برای ایران قرار نمی‌دهند از لحاظ اخلاقی حق ندارند خطوط قرمزی برای اسراییل قرار دهند.» او مصاحبه‌های حساسی در خلال کمپین انتخاباتی آمریکا با شبکه‌های آمریکایی انجام داد. او بیش از حد به مسایل اعتراض کرد، بدون توجه به اینکه در حال تغییر نتیجه است.

موفاز در ادامه اظهار داشت: بعضی از صفت‌هایی که در خصوص سخنان او به ذهن می‌آید، گستاخانه، بی‌پروا و غیرمنطقی است. صفت دیگر غیرمنصفانه است. اوباما خط قرمز روشن را برای ایران مشخص کرد؛ اینکه اجازه نخواهد داد ایران تبدیل به دولتی مجهز به تسلیحات هسته‌ای شود. رئیس‌جمهور عصبانی است. جای شگفتی نیست که برای ملاقات با نتانیاهو در سفرش پس از مراسم یوم کیپور به ایالات متحده در هفته جاری و شرکت در مجمع عمومی سازمان‌ملل وقت ندارد.

به گفتهٔ موفاز هیچ یک از نخست‌وزیرهای اسراییل نباید درصدد دور زدن رئیس‌جمهور برآید یا بر سر عدم پیروزی او در انتخابات شرط‌بندی کند و در عموم از آن انتقاد کند آن هم در چنین زمان حساسی. برای کشور قدرتمندی مانند اسراییل درست نیست که متحد بی‌قید و شرط و حامی نظامی و مالی خود ـ‌آمریکا ـ را از خود برنجاند.

باربارا باکسر، سناتور دموکرات اهل کالیفرنیا از این رفتار به خشم آمد. او در نامه اخیر خود به رهبر اسراییل نوشت از زیر سوال بردن حمایت آمریکا از اسراییل توسط او «حیرت» کرده است. باکسر نوشت: «آیا شما می‌گویید ایالات متحده بهترین و نزدیک‌ترین متحد اسراییل نیست و از این کشور حمایت نمی‌کند؟ آیا می‌گویید که اسراییل در زمان تصدی رئیس‌جمهور اوباما بیشتر از هر زمان دیگری در تاریخ این کشور کمک امنیتی دریافت نکرده است؟» زمانی که در حمایت کنگره از اسراییل شکاف ایجاد شود، حادثه مهمی رخ داده است.

رهبر کادیما در ادامه و با اشاره به سفر اخیر نخست وزیر اسرائیل به سازمان ملل گفت: بهترین پیش‌بینی که می‌توان در مورد سفر نتانیاهو به آمریکا داشت ارایه پیشنهاد «ارزیابی نقاط ضعف و قوت اقدام نظامی علیه ایران» توسط دو مشاور امنیتی سابق به نام‌های زبیگینو برزینسکی و برنت اسکوکرافت، معاون سابق وزیر امور خارجه، ریچارد آرمیتیژ و سناتور سابق چاک هگل، فرماندهان بازنشسته ارتش شامل جزال آنتونی زینی و سرهنگ ویلیام فالون و جمعی از کار‌شناسان دیگر است.

به گفتهٔ موفاز در یافته‌های این گروه این مطلب وجود دارد: «زمانی که ایران تصمیم بگیرد بمب بسازد در عرض یک سال و اندی قادر به تولید تسلیحات هسته‌ای خواهد بود. حداقل دو سال دیگر زمان می‌برد تا این کشور بتواند کلاهک هسته‌ای بسازد که قابلیت جابه‌جایی توسط موشک را داشته باشد.» ایالات متحده معتقد است رهبر عالی ایران این تصیم را اتخاذ نکرده است. از دیگر یافته‌های آن: «حمله نظامی اسراییل قادر به تخریب یا حتی وارد کردن آسیب جدی به تاسیسات غنی‌سازی زیرزمینی فردو که ذخیره‌ای از اورانیوم غنی شده ۲۰ درصدی دارد، نخواهد بود. این اقدام می‌تواند قابلیت ساخت بمب هسته‌ای توسط ایران را نهایتاً تا «دو سال» به عقب بیندازد. تنها کمپین نظامی آمریکا که در ‌‌نهایت می‌تواند این برنامه را «تا ۴ سال» به عقب بیندازد.

احتمالاً ایران تلافی خواهد کرد و ما معتقدیم حداقل درگیری خونینی در شرق صورت خواهد گرفت. به علاوه ما معتقدیم حمله آمریکا به ایران به طور چشمگیری انگیزه ایران برای ساخت بمب را افزایش خواهد داد. شاید این کشور همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به طور کامل قطع کند که در حال حاضر بازرسان آن در ایران هستند. حمله احتمالاً قابلیت سربازگیری گروه‌های اسلام‌گرای افراطی مانند القاعده را افزایش خواهد داد و دلایل بیشتری در اختیار مسلمانان قرار می‌دهد که باور کنند اسراییل و آمریکا با اسلام درجنگند. «به طور خلاصه، اکثراً با نتانیاهو مخالفند. اگر آمریکایی‌ها پس از عراق بخواهند وارد جنگ سومی در خاورمیانه با یک کشور اسلامی شوند، می‌خواهند این جنگ براساس حقیقت باشد. رفتار مغرورانه نتانیاهو در مقابل اوباما قدرن‌شناسانه و برخلاف منافع استراتژیک اسراییل است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.