كتاب «زندگينامهي نيما يوشيج؛ به كجاي اين شب تيره» نوشتهي مصطفي اسلاميه از سوي انتشارات نيلوفر به چاپ رسيده است.
كتاب «زندگینامهي نیما یوشیج» در 11 فصل تدوين شده است. اسلاميه در اين اثر تأمل و درنگي بر زندگي نيما از كودكي و نوجواني تا دوران بزرگسالي دارد. همچنين به تأملات وي در حوزهي تبييين مؤلفههاي شعر نو فارسي ميپردازد و تلاشهايي را كه در عرصهي خلاقيت و درانداختن طرحي نو دارد، از نظر ميگذراند. او همچنين به اقامت نيما يوشيج در شهر آستارا و بررسي رابطهي اين شاعر با حزب توده ميپردازد.
دربارهي نيما، زندگاني و آثارش، پژوهشگران بسياري نوشتهاند كه از اين ميان به «خانهام ابري است» نوشتهي « تقي پورنامداريان»، «روشنتر از خاموشي» نوشتهي «مرتضي كاخي» ، «منتخبي از شعر و نثر نيما» به كوشش «سيروس طاهباز»، «گزينهي اشعار نيما» با مقدمهي «يدالله جلالي پنداري»، «نامههاي نيما يوشيج» با گردآوري «شراگيم يوشيج»، «نگاهي به شعر نيما» نوشتهي «محمود فلكي»، «نيما چشم جلال بود» از «جلال آل احمد»، «نيما يوشيج» (شرح منظومهي مانلي و پانزده قطعهي ديگر از نيما) نوشتهي «عبدالمحمد آيتي»، «اسنادي دربارهي نيما» اثر «علي ميرانصاري»، «نيما يوشيج به روايت جلال آل احمد» از «منوچهر عليپور»، «نيمايي ديگر» نوشتهي «ضياءالدين ترابي»، «نيما يوشيج، زندگاني و آثار» نوشتهي «ابوالقاسم جنتي عطايي» و آثار بسيار ديگري ميتوان اشاره كرد.
نيما يوشيج – بنيانگذار شعر فارسي – پاييز سال 1274 در يوش – از توابع كجور و بلده در استان مازندران – به دنيا آمد. در همين روستا خواندن و نوشتن را آموخت. بعدها به شهر آمد و به مدرسه سن لويي فرستاده شد و به تشويق نظام وفا به سرودن شعر پرداخت. در سال 1300 منظومهاي بهنام «قصه رنگ پريده» انتشار داد. در همين سال نخستين سرودههايش را در روزنامه «قرن بيستم» به سردبيري ميرزاده عشقي و در پاييز سال 1301 شعر «اي شب» را در روزنامه هفتگي نوبهار منتشر كرد.
نيما از سال 1317 تا 1320 در شمار هيات تحريريه مجله موسيقي بود و شعرهاي خود را در آن منتشر ميكرد. او در 15 ديماه سال 1338 ديده از جهان فرو بست. از آثار اين شاعر عبارتاند از: «تعريف و تبصره و يادداشتهاي ديگر»، «حرفهاي همسايه»، «حكايات و خانوادهي سرباز»، «شعر من»، «مانلي و خانهي سريويلي»، «فريادهاي ديگر و عنكبوت رنگ»، «قلمانداز»، «كندوهاي شكسته» (شامل پنج قصهي كوتاه) و «نامههاي عاشقانه».
Sorry. No data so far.