شنبه 06 اکتبر 12 | 11:41

رحیمی: ایران و ترکیه در مورد سوریه اختلاف ندارند

معاون اول رئیس جمهوربا اشاره به اینکه معتقد هستیم که مشکل سوریه راه حل نظامی ندارد گفت:ایران و ترکیه در مورد سوریه اختلاف نظر اساسی ندارند.


محمدرضا رحیمی بعدازظهر جمعه پیش از ترک آنکارا در مصاحبه با شبکه ان تی وی ترکیه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا در این سفر به اهداف مورد نظر دست پیدا کردید و چرا قراردادهایی که بنا بود میان دو کشور امضاء شود، نهایی نشد، گفت: نه تنها در این سفر به اهداف مورد نظر دست پیدا کردیم بلکه نتایج به دست آمده از مذاکرات فرا‌تر از پیش بینی‌ها و انتظارات دو کشور بود.

وی در ادامه افزود: قرارداد امضانشده‌ای میان دو کشور وجود ندارد. تفاهم نامه‌هایی آماده امضا است که به دلیل سفر نخست وزیر ترکیه به استانبول قرار شد وزرای مربوطه از دو کشور این تفاهمنامه‌ها را امضا کنند و سپس رسانه‌ای شود.

رحیمی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار شبکه ان تی وی ترکیه در خصوص اختلاف نظر ایران و ترکیه بر سر موضوع سوریه و دیدگاه ایران در مورد درگیری این دو کشور، خاطرنشان کرد: ایران و ترکیه اختلاف نظر اساسی ندارند، در مورد مسائل دوجانبه، چندجانبه و مواضعی که در سازمانهای بین المللی داریم با ترکیه همکاری صمیمانه داشته و مواضعمان با یکدیگر هماهنگ است.

معاون اول رئیس جمهور افزود: ایران و ترکیه هر دو به آسایش، امنیت و ترقی مردم سوریه توجه دارند اما راه حل‌ها را متفاوت می‌دانند.

رحیمی با بیان اینکه معتقد هستیم که با رفتار مسالمت آمیز می‌توان کلیه مسائل و مشکلات سوریه را سروسامان داد اظهار داشت: اعتقادمان این است که مسأله سوریه راه حل نظامی ندارد و در هیچ جای عالم با نزاع و درگیری نمی‌توان به نتیجه رسید. اما با گفتگوی مسالمت آمیز می‌توان بدون خونریزی اصلاحاتی را از طریق دوستانه و به شکل مترقیانه ایجاد کرد.

رحیمی ادامه داد ما به مسئولین ترکیه پیشنهاد کردیم ارسال اسلحه به سوریه و کمک به معترضین از بیرون مرز‌ها را متوقف کنند و تصریح کرد: کمکهایی که از بیرون مرز‌ها به درون سوریه برای معترضین ارسال می‌شود همانند ریختن بنزین بر روی آتش است.

وی افزود: ما چند کشور مسلمان در منطقه هستیم که با داوری و گفتگو می‌توانیم مشکلات سوریه را حل و فصل کنیم.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه با اشاره به توافق چهارجانبه‌ای که میان ایران، ترکیه، مصر و عربستان برای حل مسالمت آمیز مشکلات سوریه شکل گرفته، خاطرنشان کرد: البته پیشنهاداتی برای اضافه شدن چند کشور دیگر نیز مطرح شده و ما نیز پیشنهاد دادیم که عراق از کشورهای همسایه و ونزوئلا از آمریکای لاتین به عنوان یکی از اعضای گروه «نم» اضافه شوند تا به سرعت از طریق گفتگو بتوانیم مشکلات را حل کنیم.

وی با تأکید بر اینکه برای یافتن یک راه حل مطلوب و مسالمت آمیز نیاز نیست دست به اسلحه ببریم، خاطرنشان کرد: در موضوع سوریه دو طرف مطرح هستند که یک طرف حکومت و یک طرف مردم هستند و بی‌تردید با جنگ و خونریزی متضرر اصلی مردم سوریه هستند.

رحیمی در ادامه با تسلیت به مردم بزرگوار ترکیه به خاطر حادثه‌ای که در مرز این کشور و سوریه اتفاق افتاد و یک مادر و چهار فرزند کشته شدند، گفت: شنیده‌ایم که دولت سوریه از بابت این موضوع عذرخواهی و ابراز تأسف کرده است و ما از مسئولین ترکیه تقاضا داریم خویشتنداری و صبر پیشه کنند چرا که دشمنان اسلام در خارج از مرز‌ها علاقمند هستند میان ترکیه و سوریه درگیری نظامی رخ دهد که در آن صورت هم ترکیه و هم سوریه متضرر خواهند شد.

وی افزود: مقامات ترکیه اندیشمند و صاحب خرد هستند و ما آن‌ها را به آرامش و خویشتنداری دعوت می‌کنیم تا از طریق گفتگو بتوانیم مسائل سوریه را حل کنیم.

رحیمی تأکید کرد همه باید از اموری که موجب سوءتفاهم می‌شود پرهیز کنیم و کاری نکنیم که کشور دوست و همسایه خود را بی‌جهت دچار سوءتفاهم نماییم. اختلاف میان دولت و مردم سوریه نباید به دیگر نقاط منطقه کشیده شود.

معاون اول رئیس جمهور در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص روابط ترکیه و عراق گفت: عراق کشوری است که دیکتاتوری صدام را کنار گذاشته و از نیروهای متجاوز که سال‌ها در آنجا بودند خلاص شده، اما امروز با گروه‌های تروریست روبروست.

وی با بیان اینکه عراق امروز راه توسعه و ترقی خود را پیدا کرده، تصریح کرد: عراق کشوری ثروتمند با منابع عظیم نفت و گاز و مردمانی خوب است و همه باید به عراق کمک کنیم تا راه توسعه و پیشرفت خود را طی کند.

رحیمی اضافه کرد: ایران، عراق و ترکیه سه کشور قدرتمند هستند و امیدواریم پس از حل مسائل و مشکلات سوریه، اتفاق و برادری میان همه ما به شکلی زیبا جلوه گر شود.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.