يك روانشناس گفت: مشاوره پيش از ازدواج مختص به سنين خاصي نيست و دختر و پسر در هر سني براي ازدواج به منظور شناخت طرف مقابل احتياج به مشاوره تخصصي دارد.
دكتر فلور رضايي كارگر افزود: در مشاوره پيش از ازدواج دختر و پسر با ويژگيها، نيازهاي همديگر و اهدافي كه در زندگي دارند و مسايلي كه براي هر كدام اهميت خاصي دارد، آشنا ميشوند و براساس آنها شناخت كاملتري نسبت به هم پيدا ميكنند و در زمينه ازدواج تصميم ميگيرند.
وي تاكيد كرد: برخي از دختران و پسران با وجود آنكه به سن خاصي رسيدهاند؛ اما با ويژگيها و نيازهاي خود آشنايي كافي ندارند حتي ممكن است تجربه زندگي مشترك نيز داشته باشند ولي به علت شناخت ناكافي از خود در زندگي مشترك شكست خورده باشند، بنابراين لازم است آنان نيز پيش از ازدواج به مشاور مراجعه كنند و براي هر بار ازدواج بايد اين كار را انجام داد.
اين روانشناس در پاسخ به اين پرسش كه آيا دوستيهاي پيش از ازدواج، دختر و پسر را از مشاوره قبل از ازدواج بينياز ميكند، اظهار كرد: اين دختران و پسران نيز بايد پيش از ازدواج به مشاورمراجعه كنند چرا كه شناخت آنان در مدت دوستي از يكديگر تحت تاثيرهيجانات بوده است.
رضايي كارگر افزود: ارتباط نزديكترموجب وابستگي بيشتر ميان دختر و پسر ميشود و هيجانات بيشتر اوج ميگيرد، در نتيجه منطق كمرنگ تر مي شود؛ اما زماني كه دختر و پسر به مشاور مراجعه ميكنند هيجانات كاهش مييابد و منطق برجسته تر ميشود و با ديدي كاملا منطقي با مسائل برخورد ميكنند. بنابراين دختر و پسر، طرف مقابل را آنگونه كه هست ميبينند نه آن كسي را كه در ذهن خود ساختهاند.
وي درباره نكاتي كه در مشاوره پيش از ازدواج مطرح مي شود، گفت: هنگام مشاوره ويژگيهاي شخصيتي براي خود فرد مشخص مي شود علاوه بر آن تستها و آزمونهايي از دختر و پسر گرفته ميشود كه نتايج آن نشان دهنده ويژگيهاي شخصيتي و نيازهايي است كه براي آنان از اهميت بيشتري برخوردار است.علاوه بر آن هوش هيجاني آنان نيز مشخص ميشود.
رضايي كارگر افزود: هوش هيجاني به معناي ميزان شناخت فرد از خود و هيجاناتش و چگونگي مديريت آنهاست، علاوه بر آن نشان دهنده توانايي فرد در درك احساسات و هيجانات ديگران و برقراري ارتباط مناسب با آنان بر اساس شناخت به دست آمده است.
وي در ادامه گفت: توضيحاتي در اين مشاورهها به دختر و پسر در زمينه نقاط ضعفشان داده ميشود و راههاي برقراري ارتباط مناسب با همسر براي آنان توضيح داده ميشود، بنابراين فرد ابتدا بايد خود را بشناسد و بتواند به خوبي هيجاناتش را مديريت كند. علاوه بر آن طرف مقابل را بتواند بهتر درك كرده و بر اساس آن رابطه مناسبي با او برقرار كند.
اين روانشناس درباره تاثير مشاوره پيش از ازدواج بر كاهش آمار طلاق، اظهار كرد: در پژوهشها آماري در اين زمينه نديدهام، اما اگر دختر و پسر پيش از ازدواج به مشاور مراجعه كنند درصد موفقيت ازدواج بسيار بالاتر ميرود.
وي ادامه داد: با مشاوره پيش از ازدواج دختر و پسربا ويژگيهايشان آشنا ميشوند، اما تغييراتي كه در طول زندگي پيدا ميكنند و چگونگي برخورد آنان با مسائل به وجود آمده در زندگي مشترك در دوام زندگي آنان نقش دارد.
اين روانشناس تاكيد كرد: در دو سه جلسه مشاوره پيش از ازدواج بسياري از مهارتها در فرد تقويت نميشود و ما فقط به او آگاهيهاي لازم را ميدهيم . به عنوان نمونه به او ميگوييم كه ممكن است با چه چالشهايي در زندگي مواجه شوند و چه راهي را بايد طي كنند و براي پيمودن اين مسير به چه ابزار و وسايلي نياز دارند. اما اگر دختر و پسر بدون توجه به اين موارد با يكديگر ازدواج كنند ممكن است نتوانند رابطه موفقي داشته باشند.
رضايي كارگر افزود: پس از ازدواج نيز با بروز مشكلات بعدي به مشاوره نياز است، بنابراين انجام مشاوره پيش از ازدواج به معناي بينيازي به مشاوره طي زندگي مشترك نيست.
وي در پاسخ به اين پرسش كه در مشاورههاي پيش از ازدواج تا چه ميزان ميتوان به صداقت پسر يا دختر پي برد؟ اظهار كرد: از تستهاي شخصيتي كه در مشاورههاي پيش از ازدواج گرفته ميشود ميتوان به بسياري ازخصوصيات شخصيتي فرد پي برد و اگر فرد از نظر وجداني و اخلاقي ضعيف و يا فريبكار باشد در اين تستها بدون آنكه فرد متوجه شود مشخص مي شود.
اين روانشناس اضافه كرد:انجام اين تستها موجب ميشود كه هم فرد به ويژگيهاي خود آشنايي پيدا كند و هم دختر يا پسري كه قصد ازدواج با او را دارد ويژگيهاي شخصيت طرف مقابل خود را بشناسد.
رضايي در پايان تاكيد كرد: اولين اصل مهم در زندگي مشترك صداقت است، بنابراين لازم است دختر و پسر صادقانه و بدون هر گونه پنهان كاري به طور كامل خود را به طرف مقابل معرفي كنند چون درغيراين صورت ممكن است در زندگي دچار مشكلات عديدهاي شوند.
Sorry. No data so far.