یکشنبه 07 اکتبر 12 | 10:36

بی‌بی‌سی خیلی جیگر دارد!

اسماعیل امینی

اگر کله‌تان بوی قرمه سبزی می‌دهد و خیال می‌کنید بی‌بی سی چون خبر‌ها و شایعه‌های خط قرمزی را پخش می‌کند خیلی جیگر دارد، بازهم حدستان درست نیست، چون این خبر‌ها را می‌توانید از مسافران تاکسی و حتی آبدارچی‌های ادارات هم بشنوید.


اسماعیل امینی – بله «بی‌بی‌سی خیلی جیگر دارد» این را نوشتم تا ببینم، خوانندۀ ستون طنز چند مرده حلاج است؟

بفرمایید! این گوی و این میدان! اگر توانستید حدس بزنید که این جمله به چه چیزی اشاره می‌کند؟

اگر خیال می‌کنید که مقصود آن اشاره به عروسک جیگر در کلاه قرمزی است ومی‌خواهد بی‌بی سی را هجو کند، در حق آن عروسک با نمک، جفا می‌کنید.

اگر هم خیال می‌کنید که این جمله، به زبان عامیانه و بلکه جاهلی، گوشه چشمی دارد به وجاهت منظر مجریان بی‌بی سی، چشم‌ها را بشویید و زبانتان را گاز بگیرید.

اگر کله‌تان بوی قرمه سبزی می‌دهد و خیال می‌کنید بی‌بی سی چون خبر‌ها و شایعه‌های خط قرمزی را پخش می‌کند خیلی جیگر دارد، بازهم حدستان درست نیست، چون این خبر‌ها را می‌توانید از مسافران تاکسی و حتی آبدارچی‌های ادارات هم بشنوید.

بیایید یک حکایت قدیمی عربی را بازخوانی کنیم تا پس از آن به مقصود این جمله برسیم.

در زمان قدیم بین چند شاعر عرب مباحثه بود که بهترین شاعر کیست؟ یک شاعر متوسط مدعی شد که او اشعر شاعران است. گفتند تو که تمام شعر‌هایت در مدح و توصیف پدرخودت است بنابراین بیشتر به درد عمه‌ات می‌خورد.

شاعر مدعی گفت: اگر پدرم را ببینید، به من حق می‌دهید.

شاعران وقتی به دیدار پدر او رفتند، همگان پذیرفتند که فرزند آن پدر، یعنی همین شاعر مدعی، بهترین شاعر عرب است.

چرا؟ برای آنکه پدر او پیرمردی کثیف و ژولیده بود که با یک بز، در طویله زندگی می‌کرد و از شدت خساست، شیر بز را نمی‌دوشید مبادا که قطره‌ای از آن در ظرف باقی بماند، مستقیم مانند بزغاله ازپستان آن بز شیر می‌نوشید.

فرزند شاعر او گفت: من سال‌هاست که با داشتن چنین پدری در میان اعراب زیسته‌ام و در شعر‌هایم از او شخصیتی اسطوره‌ای ساخته‌ام.

حال بیایید با هم به دیدار پدران بی‌بی سی برویم که در کارنامه‌شان، افتخاراتی از این قبیل ثبت شده است:

– برده داری و خرید و فروش انسان.

– استعمار و اشغال سرزمین دیگران که تا همین امروز هم ادامه دارد ودرگوشۀ پرچم چند کشور جهان، خط خطی‌های پرچم استعمار باقی است. همچنان که سرزمین‌های اشغال شدۀ دیگرملت‌ها هنوز در دست آنان است.

– بنیان گذاری تبعیض نژادی و مذهبی در جهان و حمایت از نظام‌های مبتنی بر تبعیض نژادی تا آخرین روز‌ها، چنان که تبعیض میان پروتستان‌ها و کاتولیک‌ها در ایرلند، هنوز هم منشأ درگیری‌ها و خونریزی هاست.

– مقابله با حرکت‌های آزادی خواهان و استقلال طلبان و کشتارآن‌ها به ویژه رهبران مستقل و نخبگان ملت‌های دیگر

سرفصل‌های دیگر این کارنامۀ درخشان را نیز همگان می‌دانند، اما بی‌بی سی، طوری از آزادی و حقوق انسان و دموکراسی و حتی حفظ محیط زیست و مهربانی با طبیعت و حیوانات حرف می‌زند، که انگار آبا و اجدادش، همگی از نیکان و صالحان و آزادی خواهان بزرگ بوده‌اند. گویی تمام تاریخ دروغ است و همۀ سرداران بزرگ آزادی و رهبران استقلال طلب و مردمی که قربانی حق طلبی و مبارزه با استعمار شده‌اند، به مرگ طبیعی از دنیا رفته‌اند. یا مثلا نلسون ماندلا داوطلبانه بیش از سه دهه در زندان نژادپرستان انگلیسی مانده است تا از ایشان زبان انگلیسی بیاموزد!

آیا این فرزند خوش سخن، که میراث دار آن پدران استعمارگر و نژادپرست است، واقعا خیلی جیگر ندارد که می‌تواند به این میراٍث هولناک افتخار کند و منادی آزادی و صلح و دموکراسی بشود؟

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.