یکشنبه 07 اکتبر 12 | 15:12

باطنی: تصمیمات خلق‌الساعه باعث دلسردی دلسوزان فرهنگ می‌شود

آیا وقتی نام فیلم را اعلام کردند نمی دانستند به پیامبر توهین شده است؟‌ این اقدام آن هم در زمان کمی پس از اعلام نام این فیلم به عنوان نماینده ایران در اسکار نشان از وجود ضعف مدیریت در حوزه فرهنگ دارد. چنین تصمیمات خلق الساعه ای باعث دلسردی فعالین و دلسوزان فرهنگی انقلاب و همچنین عدم اقناع مخاطبین می شود.


به گزارش تریبون مستضعفین اوایل مهر ماه سال جاری فیلم «یه حبه قند» به عنوان نماینده ایران در اسکار ۲۰۱۳ معرفی شد (+)، این انتخاب کم حاشیه در حالی صورت گرفت که سال گذشته رقابت بین «جدایی» و «یه حبه قند» با حرف و حدیث های بسیاری همراه بود. پس از این انتخاب جواد شمقدری، رئیس سازمان سینمایی که سال گذشته در مقام معاونت سینمایی وزارت ارشاد از حضور «جدایی» در اسکار به شدت حمایت کرده بود، درنامه ای به اعضای هیئت انتخاب نماینده سینمای ایران در اسکار، خواستار تحریم اسکار ۲۰۱۳ تا واکنش مناسب اعضای آن به فیلم موهن به ساحت پیامبر اسلام (ص) شد (+). پس از این پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه برگزاری جشنواره فیلم مقاومت از عملی شدن این پیشنهاد خبر داد(+). اعلام تحریم اسکار از سوی ایران در حالی عنوان شد که دو روز قبل آن نماینده ایران در اسکار از بنیاد سینمایی فارابی معرفی شده بود. به همین منظور نظر برخی از فیلمسازان جوان و دغدغه مند نسبت به آرمان های انقلاب را در مورد این روند جویا شدیم.

محمد صادق باطنی کارگردان مستند «دوپینگی‌ها»، از مستند سازان برگزیده دومین جشنواره مردمی فیلم عمار با اشتباه خواندن روند سال گذشته و همچنین سال جاری در معرفی نماینده به اسکار به خبرنگار تریبون مستضعفین گفت:‌ بهتر بود مسئولان قبل از این اقدام با آقای میرکریمی مشورت کنند، میرکریمی در آثارش نشان داده با وجود انتقاداتی که دارد با نظام جمهوری اسلامی همراستا ست. بهتر بود اعلام انصراف فیلم «یه حبه قند» از حضور در اسکار پس از اعلام نام فیلم به عنوان نماینده ایران، از سوی سازنده فیلم صورت می‌گرفت.

وی همچنین درباره تاثیر گذاری این حرکت در بعد بین المللی گفت: بعید است چنین عملی از سوی ایران باعث ایجاد موج خبری شده باشد، تحریم این مراسم از سوی ایران برای برگزارکنندگان اسکار اهمیت چندانی ندارد، چنین حرکتی تنها یک حرکت تبلیغاتی با بعد داخلی است که در این زمینه هم موفقیت چندانی نداشته است.

این مستندساز جوان باتاکید به لزوم بررسی بعد جهانی چنین تصمیماتی افزود: تحریم خود جوش گوگل و جی میل در کشور های اسلامی اقدامی بود که توانست بازتاب جهانی داشته باشد، اما تحریم اسکار از سوی مسئولین ایران نخواهد توانست چنین تاثیری را داشته باشد، رسانه های غرب نخواهند گذاشت چنین تاثیری ایجاد شود.

مسئول آموزش مرکز مستند سفیر با ارشاره به معرفی «جدایی» به عنوان نماینده ایران در اسکار ۲۰۱۲ افزود: مشکل سال گذشته از جشنواره فجر آغاز شد که بهترین جوایز را به «جدایی» دادند، وقتی این فیلم با موفقیتی این چنین در جشنواره فجر مواجه شد نمی توانستیم آن را برای اسکار معرفی نکنیم. مسئولان علاج واقعه را باید زودتر می کردند. بهتر بود سال گذشته یه جبه قند برای اسکار معرفی می شد.

باطنی با انتقاد از چنین اقداماتی گفت: آیا وقتی نام فیلم را اعلام کردند نمی دانستند به پیامبر توهین شده؟‌ این اقدام آن هم در زمان کمی پس از اعلام نام این فیلم به عنوان نماینده ایران در اسکار نشان از وجود ضعف مدیریت در حوزه فرهنگ دارد. چنین تصمیمات خلق الساعه ای باعث دلسردی فعالین و دلسوزان فرهنگی انقلاب و همچنین عدم اقناع مخاطبین می شود.

وی در پایان افزود: مدیران فرهنگی در رفتار خود با کسانی که با آن ها در ارتباط هستند تجدید نظر کنند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.