دوشنبه 08 اکتبر 12 | 11:45

رهبری علنی نکردن اختلافات را از چه کسانی خواست؟

کبری آسوپار

بیان مطالب مبهم و کلی درست نیست. اگر ضعفی می‌بینند در قانون، باید به طور شفاف بگویند که مشکلشان چی هست و چه استمدادی از قوای دیگر دارند، وگرنه اینکه فرافکنی شود و فردای آن روز شاهد اعتراض کسبه به دولت باشیم، درست نیست.


کبری آسوپار – بعداز ظهر‌‌ همان روز بود که رئیس‌جمهور در نشست خبری با اهالی رسانه‌های داخلی و خارجی و در حالی که سخنانش از شبکه بین‌المللی خبر پخش می‌شد، رفت سراغ پاسخگویی به آن مصاحبه رئیس مجلس… فردایش هم لاریجانی به تلافی! خواست نشست خبری، صرفاً با رسانه‌های تصویری بگذارد که از بالا لغو شد و ‌‌نهایت قضیه رسید به دیروزی که رئیس مجلس، جواب کنایه رئیس‌جمهور را از تریبون مجلس بدهد و آن کنایه را تعبیر به «فحش» کند و از در مظلوم‌نمایی دربیاید؛ انگار که مظلوم‌نمایی‌های رئیس‌جمهور مسری باشد! در این میان، ناخودآگاه این سؤال در ذهن شکل می‌گیرد که راستی! حضرت آقا خطابشان با چه کسانی بود وقتی از علنی نشدن اختلافات توسط رؤسای سه قوه می‌گفتند؟ یقیناً با ما که نبودند؛ با‌‌ همان رؤسای سه قوه بودند دیگر!

قرار نیست مسئولان نظام از کانال تریبون‌های رسمی و علنی با یکدیگر تبادل نظر که نه، تبادل جدل کنند. سریال تلویزیونی هم نیست که یک روز این مصاحبه کند و یک روز، آن دیگری؛ کأنه همدیگر را در جلسات خصوصی نمی‌بینند، حتی شماره تلفن هم را ‌ ندارند! جلسات سران سه قوه هم قرار نبود صرفاً برای گرفتن عکس‌های یادگاری با لبخندهای تصنعی باشد که مخاطب فکر کند همه چیز آرام است! آن جلسات گذاشته شد که جدل‌ها و اختلافات به تریبون‌های رسمی نکشد. فضای روانی جامعه را همین احساس ناامنی‌های اقتصادی به حد کفایت به هم می‌ریزد و در شأن سران قوای مقننه و مجریه نیست که آن‌ها نیز، فضا را که آرام نمی‌کنند هیچ، دستی هم بر آتش تنش‌زایی در جامعه داشته باشند!

مشکلات ناشی از درگیری رؤسای دو قوه است

جواد کریمی قدوسی، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، معتقد است بسیاری از مشکلات، ناشی از درگیری مجلس و دولت و به ویژه سران این دو قوه است. او می‌گوید: «بخشی از مشکلات کشور، مشکلات ریشه‌ای به آن شکلی که امروز می‌بینیم، نیست بلکه ناشی از رفتارهای رؤسای قواست. حالا در پشت پرده هم‌گاه برخی نمایندگان مجلس و‌گاه برخی دولتی‌ها هستند، اما اساساً رؤسای قوا، به خصوص این دو قوه مقننه و مجریه (چه در دولت و مجلس قبلی و چه دولت و مجلس فعلی) خیلی با هم درگیر هستند و این تنش‌زاست. البته می‌شود کم و زیاد کرد اما به طور کلی‌اش این است که هر دو مقصر هستند.»

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس البته جدا از اینکه این علنی شدن اختلافات را باعث به‌وجود آمدن مشکلات می‌بیند، اشاره‌ای هم به فرمایشات رهبری در این زمینه دارد. اول فرمایشاتی که بر کمک و یاری به دولت تأکید دارد و در این زمینه می‌گوید: «توصیه مقام معظم رهبری همیشه این بود که دولت چون قوه مجریه هست و کارش سخت هست، باید کمک بیشتری شود.» کریمی قدوسی البته اشاره‌ای به این موضوع نمی‌کند که آیا دولت در طول سال‌های گذشته، زمینه دریافت چنین کمکی را فراهم کرده یا آنکه با لجبازی‌هایی چالش‌برانگیز و با محور دانستن خود، همه نخبگان حامی خود را هم از کنار خود پراکنده کرده است؟

دست خودمان را برای انتخابات خالی نکنیم

کریمی قدوسی در عین حال چشمی هم به انتخابات سال بعد دارد و با تأکید بر اینکه نباید دست اصولگرایان را برای دادن گزارش کار برای انتخابات آینده خالی کرد، می‌گوید: «این دولت و مجلس از تفکر اصولگرایی برخاسته و نباید هر دو کارهای خوب و گام‌هایی را که در این چند سال برداشته شده و توسط اصولگرایان بوده، از بین ببریم. اعتقاد ما هست و توصیه‌ها هم بر این است که همدلی، این مشکلات را حل می‌کند.»

نماینده مشهد در پایان باز هم بر سخنان رهبری تأکید می‌کند: «اشکال عمده این هست که به توصیه رهبری در علنی نشدن اختلافات توجهی نمی‌شود. بلکه اصرار بر ادامه هست و مردم هم کاملاً در جریان این قضیه هستند و متأسفانه دود این قضیه هم به چشم مردم رفته است.»

صحیح نیست مسئولان از تریبون‌ها با هم گفت‌وگو کنند

محمدحسین فرهنگی، نماینده تبریز، رئیس‌جمهور را بیشتر مقصر می‌داند. او می‌گوید: «به طور کلی روش صحیحی نیست که مسئولان در کشور از تریبون‌ها با هم گفت‌و‌گو کنند آن هم با این ادبیاتی که مناسب نیست. ایراد اصلی را اما من متوجه رئیس‌جمهور می‌دانم چون قانون اساسی مبنی بر تفکیک و استقلال قوا از همدیگر هست. هر کدام هم وظایفشان روشن است. ایشان ‌ اظهار می‌کنند مجلس تصمیماتی می‌گیرد و تبعاتش را متوجه دولت می‌کند، این مربوط به کدام تصمیم هست؟!»

عضو هیئت رئیسه مجلس نیز از رئیس‌جمهور تقاضای شفافیت می‌کند: «بیان مطالب مبهم و کلی درست نیست. اگر ضعفی می‌بینند در قانون، باید به طور شفاف بگویند که مشکلشان چی هست و چه استمدادی از قوای دیگر دارند، وگرنه اینکه فرافکنی شود و فردای آن روز شاهد اعتراض کسبه به دولت باشیم، درست نیست.»

فرهنگی توصیه‌ای هم دارد. او می‌گوید: «ما همیشه توصیه‌مان این است که یک نظام داریم و همه قوا با هم کار می‌کنند، لذا اینکه در تریبون‌هایی انسان احساس کند که هر حرفی را می‌تواند بزند (البته کسی نمی‌تواند جلوی رئیس‌جمهور یا نماینده مجلس را بگیرد) اما به صلاح کشور نیست.»

نباید سخنان رئیس‌جمهور تعبیر به فحش می‌شد

سید محمدعلی بزرگواری، نماینده مردم کهگیلویه هم در عین اینکه تأکید می‌کند که نباید آقای لاریجانی سخنان رئیس‌جمهور را به عنوان فحش تعبیر می‌کردند، می‌گوید: «آنچه رئیس‌جمهور گفتند در حد یک انتقاد سازنده نبود و گزنده بود. ما نشست‌های خبری رئیس‌جمهور را در قالب اطلاع‌رسانی به مردم تأیید می‌کنیم، اما اینکه در جایی که همه رسانه‌های داخلی و خارجی آن را رصد می‌کنند، بعضی حرف‌ها گزنده و فرافکنی باشد، مورد تأیید ما نیست.»

رفتارهای رئیس‌جمهور قابل تحمل نیست!

عوض حیدرپور، نماینده شهرضا اما کل قضیه را متوجه رئیس‌جمهور می‌داند. آن میانه هم حرف‌هایی از برخورد مستقیم مجلس با دولت، مطابق اختیارات قانونی مجلس می‌زند که شاید فی‌الحال جایش در این گزارش، با موضوع علنی نکردن اختلافات نباشد. اما حرف‌های دیگری هم دارد.

او می‌گوید: «نشست سران سه قوه برای همدلی هست؛ اما در جلسات سه قوه هم رئیس‌جمهور فقط بر حرف خودش اصرار دارد. ما برداشتمان این هست که رئیس‌جمهور مثل یک طلبکار با نظام برخورد می‌کند، در نشست خبری هم به همه توپید!»

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نگرانی‌های اقتصادی‌اش را و جوابگو نبودن رئیس‌جمهور در قبال آن را هم بیان می‌کند و رفتارهای رئیس‌جمهور را غیرقابل تحمل می‌خواند: «ما در کشور مسائل اقتصادی را داریم که مسئول مستقیم به‌وجود آمدنش شخص رئیس‌جمهور و تیم اقتصادی ایشان است. اما ایشان مسئولیت قبول نمی‌کند و پاسخگو نیست و به صورت شفاف برای مردم توضیح نمی‌دهد! ایشان در مصاحبه، کل مشکل ارز را تقصیر یک سوم شخص فرضی می‌اندازد! رفتارهای غیرقانونی و غیرسیاسی و غیراخلاقی شخص رئیس‌جمهور به عنوان شخص اول اجرایی کشور اصلاً قابل تحمل نیست.»

روسای قوای مجریه و مقننه باید توجه داشته باشند که قرار نیست ولی فقیه، هر حرفی را چندین بار تکرار کنند که اگر چنین شد و گوشی نخواست شنوا باشد، آنکه لاجرم، با زیر سؤال رفتن در میان افکار عمومی ضرر خواهد کرد،‌‌ همان کسانی هستند که خلاف نظر رهبری، اختلافات را به سطح جامعه و رسانه‌ها کشانده‌اند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.