مسعود میرکاظمی،رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اهمیت امنیت انرژی بهویژه برای اروپا گفت: اروپا مصرفکننده جدی نفت در جهان است و کشور آمریکا هم علیرغم اینکه خود تولید انرژی دارد، واردکننده انرژی نیز محسوب میشود. همچنین اهمیت انرژی برای کشورهای آسیای جنوب شرقی مثل چین، کره و ژاپن بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه آمریکا قصد دارد بر مدیریت انرژی در آینده تسلط یابد افزود: متاسفانه کشورهای اروپایی در زمین آمریکا بازی میکنند. من به مسوولان برخی از این کشورها در جلسات خصوصی گفتهام که تهدید جدی شما برای بزرگ شدن اقتصادتان و مقابله با اقتصاد آمریکا انرژی شماست. یعنی وقتی کشوری به راحتی و با یک تماس از آمریکا تولیدش را بالا میبرد و قیمتش را پایین میآورد برای اینکه بازار ایران را بگیرد، با اشارهٔ آمریکا هم میتواند نفت اروپاییها را قطع کند و این کشورها هیچ کاری نمیتوانند بکنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ایران متعهد به قراردادهای بلندمدت خود با دیگر کشورهاست، خاطرنشان کرد: امنیت انرژی اروپا با ایران تامین میشود اما با برخی از این کشورها که خود زیر یوغ آمریکا هستند امکانپذیر نیست.
رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، بزرگترین طول عمر برداشت انرژی را متعلق به ایران دانست و افزود: تولید نفت ایران با این روند تولید که ۴ میلیون بشکه در روز است بیش از ۱۵۰ سال میتواند استمرار داشته باشد و این بسیار مهم است؛ چرا که هیچ کشور دیگری به اندازهٔ ۱۵۰ سال امکان برداشت از ذخایر نفتی را ندارد. کشور روسیه که تولید بالایی دارد به دلیل اینکه ۱۰ میلیون بشکه در روز تولید میکند ذخایرش نسبت به ایران بسیار پایینتر است و حتی عربستان اگرچه ذخایر بالایی دارد اما چون بیش از ۱۰ میلیون بشکه تولید میکند افت تولیدش زودتر اتفاق میافتد.
میرکاظمی اضافه کرد: پیشبینی این است که در چند سال آینده بسته به رشد اقتصادی جهانی تقاضای نفت بالا خواهد رفت و به نقطهای میرسد که از آن به بعد تولید نفت بیشتر نخواهد شد؛ چرا که از لحاظ مشخصات فنی، میدانهای نفتی دیگر پاسخگو نیستند که بتوانند تولید بیشتری داشته باشند. یعنی از نقطهای تولید جهانی کاهش پیدا خواهد کرد اما تقاضا همچنان افزایشی است. آن تاریخ نقطهٔ حساسی است. ما امکان تولید بیشتر را در آن نقطه داریم. بنابراین سیاستگذاری ایران در آن نقطه برای امنیت انرژی این کشورها بسیار مهم است.
وی با اشاره به مطالعهٔ طرحی در کمیسیون انرژی مجلس در این رابطه یادآور شد: ما در حال مطالعه هستیم که قانونی را بگذرانیم تا با کسانی که امروز با ما مقابله میکنند و در تحریم نفتی ایران مشارکت کردهاند، مقابله کنیم و در نقطهٔ حساسی که تقاضا برای نفت افزایش یافت دولت ایران اجازهٔ فروش نفت به آنها را نداشته باشد.
رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اعمال تحریمهای نفتی علیه ایران توسط برخی کشورهای اروپایی خاطرنشان کرد: ما هیچ شکی نداریم که این دوره را به خوبی خواهیم گذراند اما با آنها مقابله میکنیم؛ چرا که ابزار انرژی در اختیار ماست و بزرگترین طول عمر برداشت انرژی نیز متعلق به ایران است و زمانی که تقاضا برای نفت افزایش یافت آنها میمانند و انرژی ایران.
میرکاظمی همچنین گفت: البته همیشه عرضه و تقاضای نفت نوسانی دارد اما به جایی میرسد که به طور قطعی تقاضا بیش از تولید خواهد شد. آنجا نقطهٔ کلیدی است که به آن نقطهٔ اوج تولید میگویند. کشورهای مصرفکننده به شدت نگران آن نقطه هستند و در حال حاضر هیچ انرژی جایگزینی برای آن پیدا نکردهاند. انرژیهای نو هم هنوز توسعه پیدا نکرده است. حتی آنها میخواهند ۳۰ درصد مصرف ذغال سنگ را با وجود اینکه مشکل محیط زیستی دارد تا چند سال حفظ کنند؛ چرا که انرژی ارزانتری ندارند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه میزان درآمد کشورهای مصرفکننده از مالیات نفت و فرآوردههای نفتی از صادرات ما بیشتر است، گفت: عملا این کشورها سود نفت ما را برای ادارهٔ کشورشان میبرند.
وی با بیان اینکه ایران از راههای مقابله با تحریمهای اعمال شده استفاده میکند، افزود: کشورهای اروپایی باید بدانند که آمریکا با مدیریت سیاسی و فنیای که بر انرژی جهان میکند، تهدید جدی برای امنیت انرژی آنها در آینده است اما متاسفانه رهبران این کشورها بدون توجه و آگاهی در زمین آمریکا بازی میکنند اما اگر روزی آمریکا دست روی اتحادیه اروپا گذاشت و انرژی آنها را مختل کرد ایران هیچ کمکی به آنها نخواهد کرد.
Sorry. No data so far.