دوشنبه 08 اکتبر 12 | 15:11

مرادیان: تکلیف ما را روشن کنید اسکار خوب است یا بد؟!

جریان هالیوودی ثابت است و سی سال است چنین موضعی نسبت به اسلام دارد، چگونه است که سال گذشته اسکار خوب بود و از کسی که اسکار گرفت استقبال کردیم، اما امسال اسکار بد شد؟


به گزارش تریبون مستضعفین اوایل مهرماه سال جاری فیلم «یه حبه قند» به عنوان نماینده ایران در اسکار ۲۰۱۳ معرفی شد (+)، اما دو روز پس از اعلام این خبر وزیر فرهنگ و ارشاد خبر از تحریم اسکار از سوی ایران در اعتراض به فیلم موهن به پیامبر خبر داد(+). به همین منظور نظر برخی از فیلمسازان جوان و دغدغه مند نسبت به آرمان های انقلاب را در مورد این روند جویا شدیم.

داوود مرادیان مستندساز جوان که کارهایی چون «تقابل» را در کارنامه خود دارد با اشاره به تاثیر اختلافات سازمان سینمایی و حوزه‌هنری در ممانعت از معرفی «یه حبه قند»‌ به آکادمی اسکار به خبرنگار تریبون مستضعفین گفت: رفتار حوزه‌هنری در عدم اکران برخی فیلم‌ها با اینکه بدلیل عدم شایستگی برخی فیلم‌ها برای اکران رفتار درستی است اما از باب خیرخواهی نیست. طرف مقابل هم از حربه توهین به پیامبر(ص) به منظور جلوگیری از معرفی فیلم شایسته‌ای مانند «یه حبه قند» و یا «ملکه» که ساخته خودشان نیست، استفاده می‌کنند. ماجرا گرچه در ظاهر صلاح است اما در باطن فرصت طلبی شخصی و درگیری سازمانی است.

وی همچنین درباره استقبال حوزه‌هنری به عنوان تهیه کننده فیلم از تحریم اسکار افزود: در موضع روابط دیپلماتیک ادای راوبط حسنه را در می‌آورند، اما باطن ماجرا اینگونه نیست. بین این دو نهاد درگیری شدیدی وجود دارد که از سر خیرخواهی نیست.

مرادیان همچنین افزود: استقبال حوزه‌هنری از تحریم به دلیل وجه اعتقادی است که این امر دارد. اما مسئله این است که ربط اسکار به اهانت به پیامبر چیست؟

وی با انتقاد از موضع یکی از منتقدین درباره وابستگی فیلم موهن و هالیوود گفت:  اسکار فی‌نفسه هیچ ربطی به فیلم موهن ندارد، اسکار فی‌نفسه چندان ربطی به دولت امریکا ندارد، بلکه شرکت‌های فیلم‌سازی که دولت آمریکا را خط دهی می‌کنند در پشت صحنه اسکار هستند. سندی مبنی بر سرمایه‌گزاری کمپانی‌های برزگ هالیوودی در این فیلم وجود ندارد و سرمایه گزاران این فیلم شخصی هستند اما این فیلم حاصل همان تفکری است که در هالیوود حکومت می‌کند.

مرادیان با اشاره به سابقه توهین ها به ساحت پیامبر در هالیوود ادامه داد: وقتی فیلم مصطفی عقاد در آمریکا به روی پرده رفت، عده‌ای صندلی‌های سینما را پاره پاره کردند و فیلم از پرده پایین آمد، برای فیلم «مصائب مسیح» رفتار مشابهی صورت گرفت و تفکر هالیوودی صهیون به شدت این فیلم را تحریم کرد.

این مستندساز با انتقاد از موضعگیری دوگانه مسئولین در قبال اسکار گفت: این جریان هالیوودی ثابت است و سی سال است چنین موضعی نسبت به اسلام دارد، چگونه است که سال گذشته اسکار خوب بود و از کسی که اسکار گرفت استقبال کردیم، اما امسال اسکار بد شد؟

کارگردان مستند «تقابل» با انتقاد از وضعیت جشنواره فیلم فجر افزود: جشنواره فجر را راه انداختیم که سراغ اسکار نرویم، قرار بود جشنواره فجر جشنواره فیلم‌های انقلاب باشد، اما اکنون برگزیده جشنواره فجر برنده اسکار و گلدن‌گلوب و خرس برلین است، اگر در «جدایی» چند پلان راجع به انتخابات بود مطمئنا در ونیز هم جایزه می گرفت.

وی درپاسخ به سوالی در رابطه با بازتاب این حرکت گفت: در سطح بین‌المللی مطلقا تاثیری ندارد و این حرکت فقط برای افکار داخلی است. سینمای ایران فاقد فیلم تاثیر گذار در سطح بین المللی و حتی بیداری اسلامی است. با این کار تنها یک فیلم از فیلم هایی که به اسکار ارسال می شود کم می‌شود. آنها سینمای ایران را با اصغر فرهادی، کیارستمی، پناهی و مخملباف می‌شناسند.

وی در پایان با انتقاد از جهت گیری کنونی مسئولین سینمای ایران برای حضور در عرصه بین‌المللی گفت: حضور آقایون هم در سینمای بین المللی به «لاله» ختم می‌شود، یعنی ما نشان بدهیم که ما هم زنانمان پشت رل می‌نشینند و رانندگی می‌کنند و در داخل برقع شیر شتر نمی‌دوشند، همه فیلم لاله همین است که برای نشان دادن آن به دنیا می‌خواهیم هزینه‌های سنگینی متحمل شویم.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.