چهارشنبه 10 اکتبر 12 | 13:59

جشن بزرگ محمد(ص) در جهان برگزار می‌شود

امسال در کنفرانس وحدت اسلامی که در ایام ولادت نبی اکرم(ص) برگزار می شود، کلید مرحله نوین تقریب را خواهیم زد و در جمعه هفته وحدت، جشن بزرگ محمد(ص) در جهان برگزار می شود.


حجت الاسلام والمسلمین محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی چهارشنبه ۱۹ مهرماه به مناسبت بیست و دومین سالروز تأسیس مجمع طی نشستی با خبرنگاران، با اشاره به شرایط امروز جهان اسلام تصریح کرد: برجسته‌ترین شاخص مرحله کنونی تاریخ بشر تحولی است که در حال رخ دادن است و این تحول به سمتی است که بشارت دهنده پیدایش قدرت نوینی در جهان بشریت است که در این قدرت نوین در آینده‌ای نه چندان دور به قدرت اول جهان تبدیل خواهد شد که این قدرت نوین همانا قدرت امت واحده اسلامی است.

بیداری اسلامی بشارت دهنده پیدایش قدرت نوین امت واحده اسلامی است

وی تأکید کرد: برای همین معتقدیم که بیداری اسلامی جوانه‌ای است که بشارت دهنده پیدایش این قدرت نوین یعنی امت واحده اسلامی است. بدخواهان و مستکبران و سلطه گران چه بخواهند و چه نخواهند قوانین حاکم، به تحول جوامع به سمت پیدایش امت واحده اسلامی در حال حرکت است. پیدایش امت واحده اسلامی به معنای آن است که حدود ۲ میلیارد مسلمان ساکن کره خاکی با هویت و فرهنگ واحد برخاسته از قرآن کریم و الگوپذیری از شخصیت مکرم پیامبر اسلام (ص) متحد می‌شوند و این امت واحده اسلامی در تمام نقاط عالم حضور خواهد داشت و این امت واحده اسلامی با فرهنگ، الگوی زندگی، کتاب و قبله واحد قطعا به عنوان قدرت اول آینده بشر متولد خواهد شد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: آنچه امروز از هجوم به شخصیت پیامبر اسلام (ص) و قرآن مشاهده می‌کنیم یک هجوم برنامه ریزی شده برای جلوگیری از پیدایش این امت واحده اسلامی است. به قرآن توهین می‌شود چون قرآن متضمن الگوی نظری زندگی امت واحده اسلامی است و به رسول اکرم (ص) هجوم می‌شود چون آن حضرت الگوی عملی انسان ارزشمند و انسان کامل است. قرآن رسما پیامبر را به عنوان الگوی بر‌تر معرفی کرده و می‌فرماید: لقد کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ. این دو (قرآن و پیامبر (ص)) آماج حمله کسانی قرار می‌گیرد که با زندگی بر‌تر انسان‌ها مخالف هستند؛ کسانی که نمی‌خواهند الگوی جدید به بشر که مبتنی بر تقوا، فضیلت، صداقت، رحمت و… است معرفی شود.

وی تأکید کرد: واژه «رحمت» بر‌تر از واژه عدل، عشق، محبت و… است و همه این واژگان را در بر می‌گیرد و لذا قرآن کریم رسول اکرم (ص) را به عنوان «رحمت للعالمین» معرفی کرده است. زندگی آنیده بشر مبتنی بر رحمت و ایثار خواهد بود لذا در قرآن خداوند می‌فرماید: «مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاء عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاء بَیْنَهُمْ…» امیدواریم که خدای متعال دلهای انسانهای را به یکدیگر نزدیک کند و شاهد آینده‌ای برای بشر مبتنی بر مهر و رحمت باشیم.

حجت الاسلام اراکی یادآور شد: مجمع تقریب، مجموعه‌ای است که هدفش را ایجاد زمینه پیدایش این امت واحده مبتنی بر الگوی رحمت قرار داده است. مقام معظم رهبری در حکمی که برای دبیرکل جدید مجمع تقریب صادر کردند، چشم انداز امت واحده اسلامی را به عنوان هدف و استراتژی وحدت را به عنوان راهبرد معرفی کردند.

وی تأکید کرد: مجمع تقریب زمینه‌های آشنایی اقوام و ملتهای اسلامی را به یکدیگر فراهم می‌کند و دیوارهای تیره دشمنی و کینه را از بین جوامع اسلامی و پیروان مذاهب مختلف اسلامی می‌زداید و دلهای جامعه اسلامی و اتباع رسول اکرم (ص) به یکدیگر نزدیک کند و هویت امت واحده اسلامی را در راستای پیروی از سیره پیامبر (ص) پیگیری کند تا نتیجه آن این شود که همانگونه که پیامبر رحمت للعالمین هستند مسلمین هم رحمت برای عالمین باشند.

برنامه‌های پیش بینی شده برای دوران جدید فعالیتهای مجمع تقریب/ برگزاری جشن محمد (ص) در جهان

وی در ادامه با اشاره به ۱۹ مهرماه سالروز تأسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: در طول ۲۲ سالی که از تأسیس مجمع تقریب می‌گذرد موفقیت‌های مهمی به دست آمده است که تولید و تدوین اندیشه‌های تقربی، ایجاد زمینه‌های تقربب بین مذاهب اسلامی، تشکیل گردهمایی‌های متعدد، گردآوری اتباع و رهبران مذاهب اسلامی، واداشتن اتباع و سران مذاهب اسلامی به همنوایی و هم اندیشی، مبارزه با جنگهای فرقه‌ای و جریانهای تفرقه انگیز در جهان اسلام از جمله این اقدامات به شمار می‌رود.

دبیر مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری در این زمینه و نیز تلاشهای دبیران کل سابق مجمع (آیت الله واعظ خراسانی و آیت الله تسخیری)، تأکید کرد: در زمانی که نظام سلطه اصرار بر ایجاد تفرقه بین مذاهب و امتهای اسلامی داشت و جنگهای مختلفی از جمله جنگ صدام علیه ایران، جنگهای خلیج فارس، حمله آمریکا به افغانستان و انواع دسیسه‌های آنان برای تفرقه امت اسلامی در طول دو دهه گذشته تا کنون شاهد بودیم تنها نهادی که به دستور مقام معظم رهبری در برابر اینمه توطئه و آتش افروزی ایستاد، مجمع جهانی تقریب بود.

وی با اشاره به برنامه‌های پیش بینی شده برای دوران جدید فعالیتهای مجمع تقریب تصریح کرد: در نتیجه پیروزی انقلاب اسلامی و خون شهدا و نیز خون شهدای مقاومت اسلامی و حزب الله و خون شهدای بیداری اسلامی، جامعه اسلامی وارد مرحله جدیدی شده است و امروز شاهد جوانه زدن امت واحده اسلامی به وسیله بیداری اسلامی هستیم. مجمع از مرحله تئوری و فکری روانی تقریب، فرا‌تر رفته است و به مرحله عمل و ایجاد امت واحده اسلامی گام نهاده است. عرصه تقریب در دوران جدید عرصه فعالیتهای می‌دانی و اجتماعی و اقتصادی و… خواهد بود.

حجت الاسلام اراکی از برگزاری جشن حضرت محمد (ص) در بهمن ماه سال جاری همزمان با هفته وحدت خبر داد و گفت: امسال در کنفرانس وحدت اسلامی که در ایام ولادت نبی اکرم (ص) برگزار می‌شود، کلید مرحله نوین تقریب را خواهیم زد. ما در ایام برگزاری این کنفرانس گامهای برنامه‌های مشارکتی و تقریبی در جهان اسلام را برخواهیم داشت و کلید آغاز فعالیت‌ها در اولین جمعه هفته وحدت در سال جاری برگزاری جشن بزرگ محمد (ص) خواهد بود.

وی تأکید کرد: در این روز نه تنها مسلمانان بلکه همه فضیلت‌مداران به برگزاری باشکوه جشن میلاد پیامبر (ص) دعوت خواهند شد و همه مسلمانان در این روز با پوشیدن لباسهای ویژه و آرم امت واحده اسلامی جشن میلاد پیامبر را در سراسر جهان برگزار می‌کنند. روز جشن محمد (ص) روز تولد انسانیت فاضل، پرهیزگار و انسانیت عقل محور و ارزشمدار است.

پیشنهاد عربستان برای تشکیل مرکز گفتگوی بین مذاهب اسلامی نشان دهنده موفقیت مجمع تقریب است

دبیر مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه این نشست در پاسخ به سؤالی در مورد پیشنهاد عربستان برای راه اندازی مرکز گفتگوی بین مذاهب اسلامی در این کشور گفت: ما از این پیشنهاد استثقبال می‌کنیم و این پیشنهاد نشان دهنده موفقیت مجمع تقریب در اهدافش است چراکه عربستان چندین دهه است که با مقوله گفتگوی بین مذاهب اسلامی قهر است اما امروز با این پیشنهاد ما شاهد رگه‌های تحول در این زمینه هستیم و ما از اینکه برای اولین بار امکانات عربستان در جای درست صرف شود استقبال می‌کنیم و آمادگی خود را برای همکاری در این زمینه اعلام می‌کنیم.

وی در مورد امکان برخورد با توهین کنندگان به مقدسات مذاهب اسلامی در داخل کشور و ارائه یک الگوی مناسب به جهان در این زمینه نیز گفت: در کشور ما قوانین متعددی در رابطه با منع توهین به مقدسات همه مذاهب و ادیان به ویژه مذاهب اسلامی وجود دارد اما یکی از کارهای مجمع در مرجله جدید ایجاد معاونت دولت و مجلس شورای اسلامی است که وظیفه دارد زمینه اجرایی شدن فعالیتهای تقریبی در کشور را فراهم کند که در این راستا کمیته مشترک مجمع تقریب مذاهب اسلامی و تعدادی از نمایندگان مجلس در حال شکل گیری است و پیشنهاد کردیم که کمیسیون خاص تقریب شکل بگیرد تا این کمیسیون طراحی قوانین و برنامه‌های لازم برای اجرایی کردن مباحث تقریب ر انجام دهد.

حجت الاسلام اراکی در ادامه به بزرگ‌ترین چالش جهان اسلام اشاره کرد و گفت: پراکنده سازی مسلمین و جلوگیری از تشکیل امت واحده اسلامی بزرگ‌ترین چالش جهان اسلام است که نمودهای مختلفی دارد از جمله حمله به قرآن و پیامبر اسلام برای جلوگیری از گسترش بیداری اسلامی و سرکوب جنبشهای اسلامی و ایجاد تفرقه‌های قومی و مذهبی در کشورهای اسلامی و انحراف و متلاشی کردن بیداری اسلامی از درون است که ما بر حل عقلانی این چالش‌ها با مشارکت همه مذاهب اسلامی تأکید داریم.

علت به تعویق افتادن نشست علما و نخبگان جهان اسلام برای ‌حل بحران سوریه

وی درمورد علت به تعویق افتادن نشست علما و نخبگان جهان اسلام برای ‌حل بحران سوریه در تهران و نیز دعوت از قرضاوی گفت: هدف ما از برگزاری این نشست مطرح کردن گفتمان حل اسلامی است. چرا باید در حل بحرانهای جهان اسلام به دیگر نهادهای غیراسلامی پناه ببریم آیا سازمانهایی همچون سازمان همکاری‌های اسلامی توانایی حل مشکلات درون جامعه اسلامی را ندارد؟! ما در سوریه شاهد درگیری دولت با معارضین هستیم آیا در اسلام برای حل این مسئله راه حل وجود ندارد؟! قطعا راه حل اسلامی وجود دارد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تأکید کرد: ما باید علما و عناصر مؤثر جهان اسلام را برای این مسئله گرد هم آوریم از جمله شیخ قرضاوی که شخصیتی فرا‌تر از سیاستهای قطر دارد. او نباید در چارچوب مصالح سیاسی کشور قطر موضع بگیرد چون او یک مرجع اسلامی در جهان معاصر است و ما از قرضاوی انتظار داریم که شرایط گفتگو پیرامون راهکار حل اسلامی را در جهان اسلام فراهم کند و لذا در اولین فرصت نه تنها از قرضاوی بلکه از دیگر علمای اسلامی برای گردهمایی مربوط به راه حل اسلامی دعوت می‌کنیم.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.