شنبه 13 اکتبر 12 | 12:56

سه درخواست فرانکفورتی ناشران از ارشاد

ناشران ایرانی حاضر در نمایشگاه کتاب فرانکفورت در دیداری رو دررو با مسئولان ارشاد، سه درخواست مشخص خود را برای حضور موثر نشر ایران در دوره آتی این نمایشگاه در سال ۲۰۱۳ ارائه کردند.


عصر دیروز جمعه (۱۲ اکتبر) و در سومین روز از برپایی شصت و چهارمین نمایشگاه کتاب فرانکفورت، جمعی از ناشران ایرانی حاضر در این نمایشگاه در نشستی مشترک با مسئولان شرکت کننده در این رویداد بین‌المللی، به بیان نظرات خود درباره وضعیت نشر کشور به ویژه موانع سرِ راه حضور در بازار جهانی کتاب پرداختند.

در این نشست چهره‌هایی مانند مصطفی رحماندوست و رضا امیرخانی و مسئولان برخی از تشکل‌های نشر مانند انجمن ناشران دفاع مقدس، اتحادیه ناشران قم، مسئولان بنگاه‌های انتشاراتی مانند امیرکبیر، سحاب، نسل نو‌اندیش، آستان قدس رضوی، حافظ، نشر شهر و نیز مسئولانی از وزارت ارشاد مانند علی شجاعی صائین مدیرعامل موسسه خانه کتاب و محمدرضا وصفی مدیرکل دفتر مجامع و فعالیت‌های فرهنگی وزارت ارشاد حضور داشتند.

علی اسماعیلی سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمد عظیمی مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران به دلیل بازدید از کارخانه چاپ هایدلبرگ، در این جلسه حضور نداشتند.

در جلسه دیروز که در غرفه باغ کتاب و به میزبانی علی‌اکبر اشعری، مسئول این پروژه برگزار شد، ناشران حاضر پیشنهادهایی برای حضور بهتر و موثر در نمایشگاه آتی کتاب فرانکفورت که سال ۲۰۱۳ برگزار خواهد شد، ارائه کردند.

آن‌ها خواستار ایفای نقش پشتیبانی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تفویض مدیریت حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت به تشکل‌های نشر شدند.

این ناشران همچنین از وزارت ارشاد خواستند تمهیدات ویژه‌ای برای در اختیار گرفتن مکان مشترک برای ناشران ایرانی بیندیشد.

ناشران حاضر در جلسه دیروز همچنین خواستار برنامه‌ریزی وزارت ارشاد برای برگزاری نشست‌های علمی در این نمایشگاه برای حضور و بهره‌برداری ناشران و کار‌شناسان ایرانی در نشست‌های دانش‌افزایی این رویداد بین‌المللی شدند.

خبر دیگر از شصت و چهارمین نمایشگاه کتاب فرانکفورت اینکه، دیروز ناشران و نویسندگان ایرانی حاضر در این نمایشگاه یک نشست هم با سفیر ایران در آلمان برگزار کردند.

این نشست هم‌اندیشی با حضور شیخ علیرضا عطار، سفیر جمهوری اسلامی ایران در آلمان، علی اسماعیلی سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامرضا خواجه سروی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، محمد عظیمی مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و در محل کنسولگری ایران در فرانکفورت برگزار شد.

شیخ عطار سفیر ایران در آلمان با بیان اینکه «ایرانی‌ها نزد آلمانی‌ها بسیار محترم هستند و این به خاطر ویژگی فرهنگی ما است» به برخی ویژگی‌های نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت اشاره کرد و گفت: اینجا محلی است که با برنامه حاضر می‌شوند، قرارداد ترجمه، خرید و فروش کپی رایت و سخنرانیهای علمی برگزار می‌شود. در اینجا است که ما باید با برنامه‌ریزی بهتری وارد عمل شویم.

وی ضمن تمجید از حضور بابرنامه امسال ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت گفت: امسال نخستین صفحه نگاه نو به نمایشگاه کتاب فرانکفورت رونمایی شد که امیدوارم در سال‌های بعد بهتر از این و منسجم‌تر حاضر شویم.

شیخ عطار برگزاری نمایشگاه کتاب را مبارزه علیه جنگ نرم دانست و افزود: بیش از ۳۰۰۰ سخنرانی در این نمایشگاه برگزار می‌شود که انشاءالله در سال‌های بعد با حضور منسجم‌تر و بابرنامه چندین سخنرانی علمی توسط نمایندگان ایران برگزار شود که از همین اکنون باید مقدمات کار فراهم شود.

شصت و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت که بزرگ‌ترین نمایشگاه کتاب جهان محسوب می‌شود، چهارشنبه هفته جاری (۱۰ اکتبر) با حضور بیش از ۷۰۰۰ ناشر از کشورهای مختلف آغاز به کار کرد و تا ‌فردا (یکشنبه ۱۴ اکتبر) در این شهر جنوب غربی آلمان دایر است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.