به گزارش تریبون مستضعفین در حال حاضر با توجه به وجود تولیداتی در خور توجه، همچنان بسیاری از اهالی فرهنگ و فعالین فرهنگی انقلاب اسلامی برای عموم نا شناخته ماندهاند. به همین منظور در راستای معرفی چهرهها و فعالین فرهنگی و همچنین آشنایی بیشتر با آثار تولید شده در این حوزه به سراغ موسسه شهرستان ادب رفتیم.
در این میزگرد که با حضور علی محمد مودب مدیر مجموعه شهرستان ادب و محمد حسین نعمتی مدیر روابط عمومی این موسسه در محل شهرستان ادب برگزار شد مشکلات جبهه فرهنگی انقلاب در حوزه شعر و ادبیات مورد بررسی قرار گرفت.
در این گفتگو مودب با اشاره به سیاستزدگی فضای رسانه ها گفت: برخی با تکیه بر حوزه فرهنگ سعی در نتیجه گیری سیاسی دارند.
وی با اشاره به مدرنیزه شدن و انقلاب به عنوان دو تحول که همزمان در جامعه ایرانی رخدادهاند افزود: این دو تحول در حالی رخ دادهاند که جوانان در روند آن ها قرار گرفتهاند اما والدین جا ماندهاند. ما به کسانی نیاز داریم که به ذهن و روح بچه ها فکر کنند؛ به دنیای آنها و نیازهایشان بیاندیشند.
مدیر موسسه شهرستان ادب در این دیدار با اشاره به هجمه تبلیغاتی دشمن از طریق شبکههای ماهوارهای گفت: اکنون این مردم نیستند که کودکانشان را تربیت می کنند. امروزه جوانان مسلمان شیعه ما در عروسی ها تقلید لس آنجلسی میکنند. اینها آدم بدی نیستد، فقط جوگیر یک بازی شده اند.
مودب افزود: در جبهه مقابل هیچ محدودیتی در تولید نیست اما در جبهه خودی مذهبیها یقه هم را میگیرند، در این میان عدهای هستند که کارشان تکفیر کردن است.
وی درباره چگونگی شکلگیری این موسسه گفت: این دغدغه از قبل در بچهها وجود داشت و ابتدا از محافل خانگی و غیر رسمی شروع شد که شهرستان ادب خروجی همان جمعها و محفلهاست.
وی همچنین افزود: برای مثال در زمان جنگ سیسه روزه کلی شعر از همان محافل منتشر میشد ما به دیدار نماینده حزب الله دکترصفی الدین رفتیم و ایشان، شعر بچهها را می شناخت.
مودب با اشاره به کاستیهای موجود در سیستم آموزشی گفت: ما تعریف غلطی از استعداد داریم . ما استعداد را فنی و ریاضی میبینیم در حالی که از پرورش استعداد درزمینه هنر و ادبیات غافلیم. هدف اردوی آفتابگردانها توجه به استعدادها در چنین زمینههایی است.
مدیر شهرستان ادب با اشاره به فعالیت های این موسسه در حوزه داستان نویسی یاد آور شد: رمان «جمجمه ات را قرض بده برادر» به قلم آقای کربلایی از رمانهایی است که تحولی در زمینه داستان دفاع مقدس ایجاد کرده است.
وی افزود: در زمینه پژوهش نیز چند شناختنامه برای آقایان گرمارودی، قزوه و طهماسبی داشتیم. در حوزه تاریخ شفاهی انقلاب هم کارهایی در دست انجام داریم.
مودب در این گفتگو با اشاره به دوره آفتابگردانها یاد آور شد: این دوره یک دوره آموزشی شعر انقلاب اسلامی است که شامل سه اردو می شود و تا کنون یک دوره آن برگزار شده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا برنامه ای مشابه آفتابگردانها برای داستاننویسی نیز توسط این مرکز وجود دارد یا خیر با اشاره به اقبال کمتر به داستاننویسی افزود: برای داستان ما مشغول زمینه سازی و بستر سازی هستیم.
وی مسايل مالی را از جمله موانع روی آوردن افراد مستعد به حوزه داستاننویسی دانست و گفت: داستاننویسی را می شناسم که به علت مشکلات معیشتی از داستاننویسی دست کشیده و به ترانهسرایی روی آورده است. اگر داستاننویس بداند شش ماه کار کند، مبلغ درخوری عایدش میشود، قطعا با انرژی بیشتری کار میکند. کسی نیست به این جوان داستاننویس بگوید تو از یک دانشمند هستهای مهمتری برای ما، چرا که زندگی مردم را میسازی.
علاقهمندان میتوانند مشروح این گفتگو را در لینک زیر مشاهده کنند:
Sorry. No data so far.