سه‌شنبه 16 اکتبر 12 | 21:00

مشاوره پیش از ازدواج، نوشدارو قبل از مرگ سهراب

رضایی- دبیر کل جامعه اسلامی زنان- معتقد است: در مشاوره‌های پیش از ازدواج می‌توان تمامی مسایل مرتبط با تفاوت‌های اخلاقی و میزان تمایلات جنسی زوجین را بررسی کرد و آنها را متوجه شد. به عنوان مثال مشاور در بسیاری از موارد طی مشاوره متوجه می‌شود که دخترغرایز جنسی متعادلی دارد؛ اما پسر تنوع طلب است، بنابراین به آنان توصیه می‌کند که با یکدیگر ازدواج نکنند. در واقع در حال حاضر پس از مسائل اقتصادی، تمایلات غریزی و جنسی یکی از مهمترین علل طلاق زوجین جوان است.


در چند سال اخیر نرخ طلاق در ایران افزایش پیدا کرده است. در شرایطی که جدایی همسران تبعات مختلف فردی و اجتماعی برای آنان و فرزندانشان به همراه دارد. در این وضعیت یکی از راه‌های کاهش طلاق را می‌توان مشاوره‌های پیش از ازدواج دانست؛ چرا که به گفته دکتر فلوررضایی کارگر-روانشناس- دختر و پسر با انجام مشاوره پیش از ازدواج می‌توانند به شناخت بهتری رسیده و درباره ازدواج تصمیم‌گیری کنند.

مشاوره پیش از ازدواج همانند موضوع آزمایش‌های قبل از ازدواج در کشور که روزگاری اجباری نبود، ضرورتی است که از سوی مسئولان و کارشناسان امر مطرح شده و اجباری شدن آن می‌تواند در کاهش آمار طلاق و افزایش تحکیم خانواده مثمرثمر باشد.

دکتر فلور رضایی کارگر- روانشناس- درباره فواید مشاوره‌های پیش از ازدواج می‌گوید: دختر و پسر در مشاوره پیش از ازدواج با ویژگی‌ها، نیازهای همدیگر و اهدافی که در زندگی دارند و مسایلی که برای هر کدام اهمیت خاصی دارد، آشنا می‌شوند و براساس آنها شناخت کاملتری نسبت به هم پیدا می‌کنند و در زمینه ازدواج تصمیم می‌گیرند.

به گفته او هنگام مشاوره ویژگی‌های شخصیتی برای خود فرد مشخص می شود و تست‌ها و آزمون‌هایی از دختر و پسر گرفته می‌شود که نتایج آن نشان دهنده ویژگی‌های شخصیتی و نیازهایی است که برای آنان از اهمیت بیشتری برخوردار است.علاوه بر آن هوش هیجانی آنان نیز مشخص می‌شود.

معصومه رضایی- دبیر کل جامعه اسلامی زنان- هم با اشاره به تغییر شرایط جامعه می‌گوید:‌ همزمان با گذار از جامعه سنتی به مدرن و پست مدرن، شیوه انتخاب دختر و پسرها برای ازدواج تغییر کرده و دو نفر همدیگر را انتخاب و با یکدیگر ازدواج می‌کنند. همین امر مشاوره‌های قبل از ازدواج را به یک ضرورت تبدیل می‌کند، چرا که طی این مشاور‌ه‌ها، دختر و پسر از یکدیگر شناخت بهتری پیدا می‌کنند.

به اعتقاد بیشتر کارشناسان امر ازدواج مشاوره پیش از ازدواج احتمال طلاق را کاهش می‌دهد چراکه تفاوت‌های اخلاقی و حتی جنسی دو طرف در جلسات مشاوره مشخص شده و زوجین را برای انتخاب درست و عاقلانه یاری می‌کند.

رضایی- دبیر کل جامعه اسلامی زنان- معتقد است: در مشاوره‌های پیش از ازدواج می‌توان تمامی مسایل مرتبط با تفاوت‌های اخلاقی و میزان تمایلات جنسی زوجین را بررسی کرد و آنها را متوجه شد. به عنوان مثال مشاور در بسیاری از موارد طی مشاوره متوجه می‌شود که دخترغرایز جنسی متعادلی دارد؛ اما پسر تنوع طلب است، بنابراین به آنان توصیه می‌کند که با یکدیگر ازدواج نکنند. در واقع در حال حاضر پس از مسائل اقتصادی، تمایلات غریزی و جنسی یکی از مهمترین علل طلاق زوجین جوان است.

محمد تقی حسن‌زاده – رییس مرکز مطالعات و پژوهش‌های راهبردی وزارت ورزش و جوانان، هم نقش مشاوره‌های قوی پیش از ازدواج را در گزینش همسر بسیار مهم می‌داند و تاکید می‌کند: در حال حاضر بیشتر جوانان تمایل دارند که بر اساس نظر خانواده خود همسرشان را انتخاب کنند. بر اساس نتایج به دست آمده، اگر آنان بتوانند در چند سال اولیه زندگی مشترک، رابطه خوب و منطقی با خانواده‌ همسرخود داشته باشند، ازدواج آنان به طلاق منجر نمی‌شود.

به گفته او ارتباط پیش از ازدواج با جنس مخالف زمینه افزایش سن ازدواج و تأخیر در ازدواج را فراهم می‌کند.

در این میان زهرا سجادی- معاون امور خانواده و مسئول عفاف و حجاب مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری- به نقش دانشگاه‌ها در ارایه مشاوره پیش از ازدواج اشاره می‌کند و می‌گوید: تدریس کتاب روانشناسی ازدواج و شکوه همسرداری باعث می‌شود که دانشگاه‌ها بهترین جایگاه را در مشاوره پیش از ازدواج پیدا کنند؛ چرا که استادان می‌توانند به دانشجویان مشاوره‌ بدهند.

او می‌افزاید: در کتاب روانشناسی ازدواج و شکوه همسرداری شیوه‌های انتخاب همسر به دختر و پسر آموزش داده شده است علاوه بر آن کتاب مطلع مهر1 می‌تواند در انتخاب همسرنیز دختران و پسران را راهنمایی کند، کتاب مطلع عشق که شامل مجموعه پندها و نصایح مقام معظم رهبری است نیزدر این زمینه مفید است.

به گزارش ایسنا، مشاوره پیش از ازدواج مختص دختران و پسرانی نیست که از یک دیگر شناختی ندارند و به گفته رضایی کارگر دختران و پسرانی که پیش از ازدواج باهم دوست هستند بی‌نیاز از مشاوره نیستند وباید قبل از ازدواج به مشاورمراجعه کنند؛ چرا که شناخت آنان در مدت دوستی از یکدیگر تحت تاثیرهیجانات بوده است.

وی می‌افزاید: ارتباط نزدیک‌تر موجب وابستگی بیشتر میان دختر و پسر می‌شود و هیجانات بیشتر اوج می‌گیرد، در نتیجه منطق کمرنگ‌تر می شود؛ اما زمانی که دختر و پسر به مشاور مراجعه می‌کنند هیجانات کاهش می‌یابد و منطق برجسته تر می‌شود و با دیدی کاملا منطقی با مسائل برخورد می‌کنند. بنابراین دختر و پسر، طرف مقابل را آنگونه که هست می‌بینند نه آن کسی را که در ذهن خود ساخته‌اند.

برخی از زوجین تصور می‌کنند که مشاوره رفتن و راهنمایی گرفتن برای انتخاب یک همسر مناسب از طرف شخص سومی که آگاهی و دانستنی‌های لازم را دارد سن و سال خاصی می‌خواهد و مشاوره پیش از ازدواج را برای جوانتر‌ها می‌پسندند البته درست است که جوانان تجربه کمتری دارند؛ اما مشاوره برای انتخاب درست همسر، سن و سال نمی‌شناسد و در برخی مواقع حتی افراد سن بالا هم اگر از شخص سومی که دانش و تخصص این رشته را دارد راهنمایی بگیرند، کارسازتر است.

با توجه به افزایش سن ازدواج، دختر و پسر برای انتخاب زوج ممکن است خود را بی‌نیاز از مشاوره بدانند این در حالیست که به گفته رضایی کارگر روانشناس، مشاوره پیش از ازدواج مختص به سنین خاصی نیست و دختر و پسر در هر سنی برای ازدواج به منظور شناخت طرف مقابل احتیاج به مشاوره تخصصی دارد.

او می‌افزاید: برخی از دختران و پسران با وجود آنکه به سن خاصی رسیده‌اند؛ اما با ویژگی‌ها و نیازهای خود آشنایی کافی ندارند حتی ممکن است تجربه زندگی مشترک نیز داشته؛ ولی به علت شناخت ناکافی از خود در زندگی مشترک شکست خورده باشند، بنابراین لازم است آنان نیز پیش از ازدواج به مشاور مراجعه کنند و برای هر بار ازدواج باید این کار را انجام داد.

معصومه رضایی دبیر کل جامعه اسلامی زنان هم معتقد است: هر انسانی درهرسنی برای اخذ تصمیم‌های مهم لازم است مشاوره بگیرد و مشورت یکی از اصول تربیتی اسلامی نیز محسوب می‌شود.

سجادی نیز انجام مشاوره‌های پیش از ازدواج برای دختر و پسر در هر سنی را لازم می‌داند و در عین حال می‌گوید: هیچ وقت فرد بی نیاز از مشاوره نیست ولی در سنین پایین‌تر نقش انجام مشاوره جدی‌تر است چون دختر و پسر در سنین 30 ، 40 سالگی به میزانی از پختگی دست پیدا کرده‌اند.

مشاور به عنوان فردی که می‌تواند بر جهت‌گیری زندگی دو جوان تاثیر بسزایی داشته باشد لازم است تا از ویژگی‌های خاصی برخوردار باشد. به اعتقاد رضایی مشاورعلاوه بر برخورداری از تخصص باید انسانی خود ساخته و پایبند به مذهب باشد، این در حالیست که برخی از مشاوران تهذب ندارند و دختر و پسر را به غلط راهنمایی می‌کنند.

سجادی معاون مرکز امور زنان هم با بیان اینکه مشاور از اهمیت زیادی برخوردار است، می‌گوید: در این جهت مشاوره‌هایی مورد تایید و لازم است که در جهت تصمیم گیری یک جوان برای انتخاب خوب باشد، اما توصیه مشاور به دختر و پسر نسبت به برقراری روابط دوستانه پیش از ازدواج با یکدیگررا به‌هیچ وجه تایید نمی‌کنیم.

به اعتقاد وی روانشناس دینی می‌تواند مشاوره‌های خوبی را به جوانان ارایه دهد، این در حالیست که برخی روانشناسان شیوه‌های خوبی را توصیه نمی‌کنند.

رضایی کارگر در پایان با تاکید بر ضروت انجام مشاوره پس از ازدواج می‌گوید: پس از ازدواج نیز با بروز مشکلات بعدی به مشاوره‌ نیاز است، بنابراین انجام مشاوره پیش از ازدواج به معنای بی‌نیازی به مشاوره طی زندگی مشترک نیست.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.