شنبه 20 اکتبر 12 | 13:33

کدخدایی: اصلاح قانون انتخابات منتفی است

سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری خود با اشاره به اصلاح قانون انتخابات در مجلس گفت: اصلاح قانون انتخابات در مجلس منتفی است.


عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان ظهر امروز در نشست خبری خود با اهالی رسانه به بیان آخرین گزارشات و تصویب و بررسی طرح‌ها، لوایح، اساسنامه‌ها و نامه‌های ارسال شده به دیوان عدالت اداری پرداخت و به سوالات متعدد خبرنگاران پاسخ داد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بحث اصلاح قانون انتخابات در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است و در این قانون برخی از بند‌ها مانند استعفای کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری ۶ ماه قبل از آغاز ثبت نام برای انتخابات الزامی است اگر این قانون تصویب شود نظر شورای نگهبان در این خصوص چیست و آیا به انتخابات آتی خواهد رسید یا نه گفت: بحث‌های اصلاح قانون انتخابات متعدد است و مجلس محترم آن را مطرح کرده است.

وی با اشاره به مصوبه و ماده مورد اشاره در سوال ادامه داد: در مورد آن مصوبه نیز که مورد نظر شماست به نظر، آن بند و ماده از دستور کار مجلس خارج شده است.

سخنگوی شورای نگهبان خاطر نشان کرد: این مصوبه، مصوبه مستقلی است که در مجلس مطرح و بعد از آن منتفی شد.

کدخدایی با بیان اینکه من نمی‌توانم نظر قاطع شورای نگهبان را در صورت تصویب آن اعلام کنم گفت: اما به نظر من مغایرت این قانون با قانون اساسی مشخص است.

کدخدایی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که از وی در خصوص عدم صلاحیت خاتمی برای ورود به عرصه انتخاباتی و اینکه برخی معتقدند در صورت چنین مسئله‌ای نظام باید هزینه‌هایی را پرداخت کند پاسخ داد: بنده بار‌ها اعلام کرده‌ام همه افراد، ‌ جناح‌ها و گروه‌های سیاسی طبق قانون می‌توانند در انتخابات شرکت کنند و البته شورای نگهبان نیز طبق قانون بر اساس رفتار و عملکرد این اشخاص صلاحیت آن‌ها را بررسی می‌کند.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که از وی در خصوص عدم پایبندی دولت به برخی از قوانینی که توسط مجلس تصویب شده است سوال نمود، پاسخ داد: سوال شما همواره دارای ابعاد مختلفی است و البته من هم در پاسخ به آن تبری می‌جویم، زیرا این سوال و مواردی که شما عنوان نمودید ارتباطی به شورای نگهبان ندارد و اگر مسائل و مواردی که شما عنوان نمودید نیازمند نظر کار‌شناسی است، کار‌شناسان پس از بررسی‌های لازم می‌توانند در حوزه‌های مورد نظر و ذی‌نفوذ خود به آن پاسخ دهند.

کدخدایی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه برخی سیاسیون برای ورود اصلاح‌طلبان به عرصه انتخابات شروطی را مطرح می‌کنند آیا این شروط از نظر حقوقی برای شورای نگهبان نیز قابل استناد و توجیه است پاسخ داد: ‌بحث‌های سیاسی‌ که در جامعه مطرح می‌شود و اظهارنظرهایی که در این خصوص صورت می‌گیرد تنها مباحث سیاسی است و برای شورای نگهبان تاثیرگذار و یا مورد توجه نیست.

وی با بیان اینکه کسانی که چنین ادعاهایی را می‌کنند در حقیقت به بخشی از اظهارنظرهای سیاسی خود اشاره می‌کنند، گفت: ‌ وظایفی که برای شورای نگهبان بر اساس قانون تعیین شده است، مشخص است و آن هم بررسی صلاحیت گروه‌های سیاسی برای حضور در انتخابات است بنابراین شورای نگهبان به وظیفه اصلی خود که‌‌ همان بررسی صلاحیت افراد است همت می‌گمارد.

کدخدایی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که از وی درباره فعالیت زودهنگام کاندیدا‌ها برای حضور در عرصه انتخابات ریاست جمهوری سوال کرد و اینکه آیا تاکنون گزارش‌هایی در این زمینه به شورای نگهبان ارسال شده است، پاسخ داد: فعالیت‌ گروه‌ها و افراد اگر مصداق تبلیغات باشد شورای نگهبان در بررسی‌های خود به آن اشاره و استناد می‌کند.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر پرهیز از ورود زودهنگام به عرصه انتخابات و فعالیت‌های انتخاباتی گفت: اگر افرادی فعالیت‌های انتخاباتی و تبلیغات انتخاباتی خود را زود‌تر از موعد مقرر انجام دهند در بررسی عملکرد آن‌ها این مسئله مورد توجه قرار می‌گیرد و در زمان لازم شورای نگهبان به آن استناد می‌کند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه آیا شورای نگهبان قانون خاصی را برای رد صلاحیت کاندیدا‌ها در نظر دارد به عنوان مثال آیا بر اساس قوانین شرعی یا قوانین دیگری است افزود: ‌قوانین شورای نگهبان منبعث از شرع مقدس است و با نظر فقهای شورای نگهبان به تایید و تصویب رسیده است.

کدخدایی با بیان اینکه راهکار ما در چارچوب همین قوانین است ادامه داد: بر اساس مواردی که قانون انتخابات اعلام کرده است بررسی صلاحیت‌ها بر عهده شورای نگهبان است و نتیجه آن هم به کاندیدا‌ها اعلام می‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شورای نگهبان پیش از این اعلام کرده است که انتخابات ریاست جمهوری به صورت یکپارچه و به شکل رایانه‌ای برگزار می‌شود و این در حالی است که وزارت کشور اعلام کرده است که انتخابات ریاست جمهوری مانند انتخابات قبل یعنی تنها ۱۰ درصد آن به شکل رایانه‌ای برگزار می‌شود نظر شما در این خصوص چیست، گفت: طبق قانون وزارت کشور مجری انتخابات است و ما همیشه اعلام کرده‌ایم که با هر مقیاسی که وزارت کشور انتخابات را برگزار کند ما هم بر آن نظارت انجام می‌دهیم.

وی در همین زمینه ادامه داد: ‌ شرط مهم در برگزاری مکانیزم‌ها و روش‌های انتخابات آمادگی و توانایی وزارت کشور در استفاده از روش‌های مختلف است و شورای نگهبان در همه بخش‌ها تلاش می‌کند نظارت خود را تقویت کند.

کدخدایی در پاسخ به سوال دیگر همین خبرنگار مبنی بر اینکه شما عنوان کرده بودید که دولت بودجه ناظرین شما را که در انتخابات قبل فعالیت کرده‌اند پرداخت نکرده است آیا این امر از سوی دولت انجام شده است پاسخ داد: بله بودجه در نظر گرفته شده برای حق‌الزحمه ناظرین از طرف دولت پرداخت شد و ما از همین جا از آن‌ها تشکر می‌کنیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه همزمان با حمایت فراکسیون اکثریت مجلس از کاندیداتوری علی لاریجانی شاهد بررسی قانون اصلاح انتخابات در مجلس هستیم آیا این مسئله شائبه سیاسی بودن این قانون و دخالت یک قوه در رفتار قوه دیگر را ایجاد نمی‌کند، گفت: سوال شما چندان روشن نیست.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه اقداماتی که هر قوه و دستگاه انجام می‌دهد ممکن است در راستای عملکرد قوه دیگری باشد خاطر نشان کرد: اما الزاما شاید به معنی دخالت در امور آن قوه تلقی نشود.

کدخدایی ادامه داد: این مشروط به این است که این فعالیت‌ها در چارچوب اختیارات و قوانین کشور باشد.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص تعیین تکلیف قانون مجازات اسلامی و اینکه اکنون این قانون در چه وضعیتی به سر می‌برد گفت: بعد از اینکه ما اعلام کردیم، مجلس تغییراتی را در آن اعمال کرده و این قانون به مجلس فرستاده شد.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه این قانون در حال حاضر در مجلس در حال بررسی است گفت: مجلس مشغول برطرف کردن ایرادات کلی این قانون است و ما امیدواریم پس از تصویب مجلس بتوانیم آن را بررسی کرده و نظر قطعی خود را در این زمینه اعلام کنیم.

کدخدایی ادامه داد: تغییرات صورت گرفته در این قانون از طرف مجلس در بخش ویرایش بود که البته این مسائل در محتوای آن نیز تاثیرگذار بوده است.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص تاکیدات رهبری مبنی بر سلامت انتخابات و آیا شورای نگهبان مکانیزم‌هایی را برای سلامت بیش از پیش این انتخابات در نظر گرفته است پاسخ داد: فرمایشات رهبری مثل همیشه راهگشای عملکرد مسئولین و وظایف دستگاه‌ها است.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه شورای نگهبان هم همواره تلاش دارد فرمایشات ایشان را به نحو احسن انجام دهد عنوان کرد: البته این سخن ایشان به این معنا نیست که تاکنون انتخابات در ایران سالم برگزار نشده است و من از همین جا اعلام می‌کنم همه انتخاباتی که در ایران برگزار شده است سالم بوده است.

وی ادامه داد: البته این مانع از این مسئله نمی‌شود که شورای نگهبان اقدامات یا ابزارهای قانونی خود را در این زمینه بیشتر و بهتر نکند و ما امیدواریم با یاری خدا با ابزارهای قانونی‌ای که در اختیار شورا است شاهد برگزاری انتخاباتی سالم در انتخابات آتی باشیم.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.