دوشنبه 22 اکتبر 12 | 18:01

مشاغل خانگی، بیکاری را کاهش می‌دهد

در توسعه مشاغل خانگی، تبدیل شدن هر خانه به یک واحد کاری علاوه بر برخورداری از ارزش افزوده به توسعه فرهنگ کار و کارآفرینی و استفاده از مهارت‌های بالقوه خانواده و جامعه منجر می‌شود و به علت پایداری و ثبات بیشتر در اقتصاد مقاومتی به عنوان وضعیت قابل اتکایی تلقی می‌شود.


مشاور وزیر کار در امور بانوان گفت: مشاغل خانگی به عنوان نوع فعالیت اقتصادی در خانه یا در محل مجاور زندگی، امکان مشارکت بیشتر زنان و حتی اعضای دیگر خانواده را فراهم کرده و بدین ترتیب راهکار مناسبی برای توسعه اشتغال، کاهش نرخ بیکاری، استفاده بیشتر از توانمندی‌های زنان و … را فراهم کرد.

فاطمه فراهانی در نخستین جشنواره «زنان و اقتصاد مقاومتی ریحانه»، اظهار کرد: کسب و کار خانگی، پدیده نوظهوری نیست و لازم است مشاغل خانگی ساماندهی شود و به همین علت قانون ساماندهی و توسعه مشاغل خانوادگی مطرح شده است.

وی افزود: مشاغل خانگی در دنیا رو به توسعه است و در ایران نیز به دلایل مختلف دارای مزیت‌های بالایی است. البته در کشور ما این مشاغل از گذشته و به طور سنتی موجود بوده است و می‌تواند تجربه‌ها برای بهبود وضعیت این مشاغل استفاده کرد.

فراهانی تاکید کرد: زنان به عنوان افرادی که بخش قابل توجهی از جمعیت را تشکیل می‌دهند و سطح تحصیلات آنان افزایش یافته است و می‌توان از ظرفیت‌های آنها بهره برد.

وی افزود: در توسعه مشاغل خانگی، تبدیل شدن هر خانه به یک واحد کاری علاوه بر برخورداری از ارزش افزوده به توسعه فرهنگ کار و کارآفرینی و استفاده از مهارت‌های بالقوه خانواده و جامعه منجر می‌شود و به علت پایداری و ثبات بیشتر در اقتصاد مقاومتی به عنوان وضعیت قابل اتکایی تلقی می‌شود.

مشاور وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی افزود: اصلاح نگرش‌های موجود و توجه به آموزه‌های فرهنگ ناب اسلامی در حضور زنان و فعالیت‌های اجتماعی موثر است.

وی افزود: اقتصاد مقاومتی، تشخیص حوزه‌های فشار و تلاش برای دفع، کنترل و بی‌اثر کردن آنها و در شرایط آرمانی تبدیل فشار به فرصت است. باور و مشارکت همگانی از یک طرف در اعمال مدیریت عقلانی از طرف دیگر موجب پیشرفت می‌شود.

وی در ادامه گفت: اقتصاد مقاومتی، کاهش وابستگی و تاکید بر مزیت‌های تولید داخلی و تلاش برای خوداتکایی و خودکفایی است و بر اقتصاد پویا تاکید می‌کند.

مشاور وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در امور بانوان با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی مولفه‌هایی دارد، اظهار کرد: مصرف بهینه، تغییر فرهنگ مصرف و سرمایه‌گذاری از مولفه‌های اقتصاد مقاومتی است. این اقتصاد در مواجهه با محیط، مجموعه‌ای از تهدیدات بیرونی را تجربه می‌کند. مردم در اقتصاد مقاومتی به عنوان یکی از ارکان اساسی در حوزه فعالیت اقتصادی، حضور معنا داری دارند و می‌توانند در زمینه مصرف کالاهای داخلی و تحریم کالای خارجی که دارای نمونه داخلی هستند یا از جمله کالاهای تجملی به شمار می‌روند و سرمایه‌گذاری و تولید نقش زیادی داشته باشند.

فراهانی افزود: در اقتصاد مقاومتی، برخورداری از روحیه جهادی مهم است. علاوه بر الگوی بسیج در عرصه مقاومت و در ایجاد اقتصاد مقاومتی نقش بسیار مهمی دارد.

وی افزود: نقش زنان به ویژه در زمینه اشتغالات خانوادگی بسیار مهم است، این در حالی است که با تغییر الگوی سبک زندگی، زنان بیش از پیش در خارج از خانه مشغول کار شده‌اند و همین امر باعث بروز مسائلی شد. ایفای نقش متعدد خانوادگی و اجتماعی منجر به بروز پدیده گران‌باری نقش برای زنان شد و پیوند دادن مسوولیت‌های مختلف زنان و ایفای این نقش‌ها با ابهامات مختلفی مواجه و باعث تعارض نقش‌ها شد که بر هم خوردن توازن بین کار و زندگی را در پی داشت.

مشاور وزیر کار، تعاون رفاه اجتماعی در امور بانوان در پایان تاکید کرد: در این وضعیت، اشتغالات خانوادگی و مشاغل خانگی به عنوان نوعی فعالیت اقتصادی مطرح می‌شود.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.