رییسجمهور با اشاره به اینکه «شان و منزلت ملتها را از روی آثار فرهنگی آنان میتوان شناخت» گفت: اگر ارتباط ملتی با میراث فرهنگی خود قطع شود، در شناسایی موقعیت خود نسبت به سایر ملتها دچار مشکل شده و مسیر آینده خود را گم خواهد کرد.
دکتر محمود احمدینژاد شامگاه چهارشنبه در آیین پاسداشت ثبت جهانی مسجد جامع عتیق اصفهان و نیز افتتاح همزمان 30 هزار و 548 واحد مسکن مهر به صورت ویدئو کنفرانس در سطح این استان، میراث فرهنگی را شناسنامه و هویت هر ملتی عنوان کرد و گفت: اگر هویت کسی از او گرفته شود، در تشخیص موقعیت و نسبت خود با دیگران دچار مشکل شده و نمیتواند مسیر آینده خود را به خوبی تشخیص دهد. از اینرو اگر ارتباط ملتی با میراث فرهنگی خود قطع شود، در شناسایی موقعیت خود نسبت به سایر ملتها دچار مشکل شده و مسیر آینده خود را گم خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه «شان و منزلت ملتها را از روی آثار فرهنگی آنان میتوان شناخت»، افزود: اهمیت میراث فرهنگی نزد ملتها ناشی از همین اصل مهم است.
وی مسجد جامع عتیق اصفهان را یکی از مفاخر میراث فرهنگی ایران و میراث فرهنگی بشریت توصیف کرد و با بیان اینکه «این مسجد از جهات گوناگون برجسته و فاخر است»، اظهار کرد: اگر برجستهترین مهندسان عالم را در این مسجد گرد هم بیاوریم، نمیتوانند به لحاظ مهندسی طراحی مواد و اجرای این مسجد، ایرادی وارد کنند و این مسجد از ابعاد گوناگون مهندسی در اوج قرار دارد.
رییسجمهور با بیان اینکه «بخشهایی از این بنا بیش از هزار و 200 سال قدمت دارد»، تصریح کرد: امروز پس از گذشت سالیان طولانی و شرایط مختلف آب و هوایی و اقلیمی این بنا همچنان مثل روز اول و حتی زیباتر از قبل پابرجا ایستاده و این نشاندهنده آن است که مهندسان آن زمان بهتر از امروز خاصیت مواد را میشناختند؛ چراکه امروز بناهایی که با هزینههای گزاف ساخته میشوند، بعد از گذشت دو سه دهه از عمرشان زیبایی خود را از دست میدهند.
وی ادامه داد: در سالهایی که بخشهای مختلف این بنا ساخته میشده است، دستگاههای دقیق طراحی و اندازهگیری امروز وجود نداشته اما به هر گوشه این بنا نگاه میکنیم آن را در اوج توازون و زیبایی مییابیم و در اوج شگفتی مشاهده میکنیم که هیچ اثری از نشست بنا، ترک خوردن دیوارها و سقف و فرسودگی بنا در اثر گذر زمان به چشم نمیخورد.
وی خاطرنشان کرد: عمده مصالح و مواد به کار رفته در این بنا عمومی بوده و از همین محل تهیه شدهاند و این گواه آن است که این بنا به لحاظ مهندسی بسیار ارزشمند است، اما ارزش این مسجد فقط به مهندسی آن نیست.
احمدینژاد با اشاره به وجوه زیباشناختی و هنر فاخر و متعالی به کار رفته در ساخت این بنا و با بیان اینکه «اگر ساعتها به بخشهای مختلف این مسجد نگاه کنیم از تماشای آن خسته نخواهیم شد» گفت: وجهه دیگر ارزشمند این مسجد به آن است که در مقایسه با بسیاری از بناهای تاریخی در دیگر کشورها که با رنج و محنت تحمیلی بر جمع کثیری از مردم بنا شدهاند، در ساخت بناهایی نظیر این مسجد در کشورمان هیچ حقی از کسی ضایع نشده و حتی یک مورد بیگاری کشیدن از افراد ثبت نشده است.
وی ویژگیهای انسانی این بنا را وجهه برجسته دیگر آن خواند و افزود: بناهایی نظیر این مسجد برای شکوفایی حقیقت انسانی انسانها ساخته شده و بناهایی هستند که برعکس برخی اماکن در دیگر کشورها نه تنها حقیقت انسانی افراد را سرکوب نکرده و او را تحقیر نمیکنند، بلکه به او احساس عزت و عظمت بخشیده و انسان را به سوی خدا فرا میخواند.
وی اظهار کرد: بناهایی نظیر این مسجد برخلاف برخی ساختههای دست بشر که هیجانات کاذب را تحریک میکند، باعث جوشش انسانیت انسان میشوند، چرا که این بناها به نیت ارضای حس خودبینی افراد و برای اسم افراد در تاریخ ساخته نشده و همه کسانی که اینگونه ساختمانها را طراحی و اجرا کردهاند، به دنبال آن بودند که شان و جایگاه انسانها را بالا برده و انسانیت، پاکی، توحید و پرستش را ترویج کنند.
رییسجمهور انگیزه ساخت اماکنی نظیر مسجد جامع عتیق اصفهان را عشق به ارزشهای الهی بجای خودبینی معرفی کرد و افزود: رمز زیبایی، ماندگاری و عظمت این مسجد در این است که انسانها را به بالاترین قله کمال یعنی خدا دعوت میکنند و بناهایی که از چنین ارزشهایی برخوردارند، یقیناً جهانی بوده و متعلق به همه انسانها هستند، چنانچه بسیاری از کسانی که در طول تاریخ از این بنا بازدید کرده و میکنند لزوماً مسلمان نیستند، اما نسبت به آن احساس انس و آشنایی دارند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به در پیش بودن عید غدیر و تبریک آن به همه ملتها، این عید را بزرگترین عید بشریت توصیف و تصریح کرد: عید غدیر متعلق به همه بشریت است و چنانکه در کلام وحی آمده است، اگر غدیر برپا نمیشد، رسالت پیامبر خاتم(ص) که پایانبخش رسالت همه انبیاء الهی بود، کامل نمیشد و تلاشهای همه انبیاء در طول تاریخ ناتمام باقی میماند.
وی غدیر را تضمین و تکمیل رسالت همه انبیاء عنوان و خاطر نشان کرد: همه پیامبران از آدم تا خاتم آمدهاند تا جامعه بشری را با غدیر آشنا کنند؛ حقیقت غدیر پیوند انسانها با حقیقتی عالی به نام انسان کامل است، انسانی که همه استعدادهای الهی به طور کامل در او شکوفا شده و واسطه خلق هستی و تجلی خداست.
احمدینژاد انسان کامل را واسطه جریان یافتن همه نعمتها و رأفتها و زیباییها از خداوند به هستی توصیف کرد و گفت: اگر جهان یک لحظه از انسان کامل خالی باشد، طومار هستی در هم خواهد پیچید.
وی غدیر را روز پیوند جان و اندیشه بشریت با حقیقت انسان کامل عنوان کرد و ادامه داد: اگر حضرت علی(ع) را متعلق به عدهای خاص بدانیم، این بزرگترین ظلم به بشریت است، چرا که انسان کامل در هر عصری تجلی رحمت خدا و متعلق به همه بشریت است که راهی جز او برای رسیدن به سعادت واقعی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه «روز غدیر روز عادی مثل روزهای دیگر نیست»، اظهار کرد: غدیر یک فرصت استثنایی است که خداوند در اختیار بشر قرار داده و در آن توسط بهترین مخلوق خود یعنی پیامبر گرامی اسلام(ص)، دست بشریت را در دست انسان کامل گذاشت.
رییسجمهور با بیان اینکه «نقطه تمرکز شیطان و شیاطین در طول تاریخ جدا کردن اندیشه و دل انسانها از حقیقت انسان کامل بوده است»، تصریح کرد: همه پیامبران و ائمه در طول تاریخ مظلوم بودهاند و امروز نیز انسان کامل و امام عصر(عج) مظلوم واقع شده چرا که هزار و 200 سال است که به عنوان خلیفه خدا و چشم خدا همه ظلمها و ناجوانمردیها را میبیند و همه این ظلمها و ناجوانمردیها در وهله اول ظلم به امام (عج) و خداست.
وی تنها راه نجات بشریت را بازگشت به انسان کامل و امام عصر (عج) معرفی و خاطرنشان کرد: خیلیها در طول تاریخ ادعا کردند که میخواهند بشریت را به سعادت برسانند، اما تأمین سعادت بشر از غیر راه توسل به انسان کامل و امام (عج)، امکان پذیر نیست.
وی گفت: در بسیاری از مواقع اتفاق می افتد که افراد نیز حتی با دلسوزی به بشریت ظلم کردند.
احمدینژاد افزود: جامعه بشری زمانی به سعادت میرسد که امام عصر (عج) از مظلومیت خارج شود و آن روز وعده داده شده، است و امروز نسیم و عطر آن در جهان پیچیده و تکمیلکننده رسالت انبیاء در راه است.
وی گفت: هرکس مدعی است که میتواند کمال بیافریند و انسانها را به سعادت برساند باید به دنبال معرفی امام (عج) باشد و شرط صداقت و درستی ادعای او آن است که چقدر دیگران را به امام (عج) دعوت میکند.
وی با بیان اینکه «عید غدیر روز تجدید میثاق با خداست»، تصریح کرد: دلیل اینکه جایی مثل مسجد جامع عتیق اصفهان اینگونه برجسته شده و میدرخشد آن است که کسانی که آن را طراحی و اجرا کردهاند، عشق، ایمان و رابطه قلبی با انسان کامل داشتند.
رییسجمهور اصفهان را موزه زنده توصیف کرد و گفت: اصفهان فراتر از موزه زنده، میراث ملموس، موزهای زنده از میراث معنوی ملت ایران که عبارتست از ایمان ناب، عشق به انسان کامل و شجاعت، ایستادن پای ارزشهای الهی.
Sorry. No data so far.