موزه مطبوعات برای نخستین بار در نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها ایجاد شده است تا آثاری ارزشمند که قدمت برخی از آنها به پیش از چند دهه می رسد را برای بازدیدکنندگان به نمایش بگذارد.
بخشی از آثار موزه مطبوعات به صورت امانت از گنجینه روزنامه اطلاعات و برخی دیگر از سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور موسسه فرهنگی موزه ها و موسسه گل آقا به امانت گرفته شده است.
اطراف موزه مطبوعات با گلدانهای شمعدانی تزیین شده است و در کناره در ورود آن عکسهایی از شهیدان عراقی، شاهچراغی از مدیران اسبق روزنامه کیهان به چشم می خورد.
در بخشی از این موزه عکسهایی از مدیران نشریه همچون اشرف الدین حسینی، علی اکبر کسائیان، سیدمحمدصادق حسینی، غلامحسین مصاحب، ایرج افشار، جلال آل احمد، کیومرث صابری، سیدمحمد محیط طباطبایی، شهید آوینی، حبیب یغمایی، محمدتقی بهار، سید جمال الدین اسدآبادی، سعید نفیسی، شهید سیدحسن شاهچراغی، علی اکبر دهخدا مشاهده می شود.
اولین های مطبوعات ایران در این موزه یکی از مهمترین بخش ها را تشکیل می دهد تا مخاطبان با نگاهی کلی به آغازگران و پیشگامان هر یک از حوزه های نشریات از تلاش اولین تلاشگران این عرصه با خبر شوند.
اولین روزنامه های منتشر شده، اولین وسایل ضبط و نشر، اولین دستگاههای چاپ بخش های اصلی این موزه را تشکیل می دهد.
در این موزه می توان نگاهی کلی به سیر شکل گیری مطبوعات ایران داشت تا جایی که با مشاهده اسناد به نمایش درآمده به تحولات مهم تاریخ معاصر ایران از دریچه مطبوعات پی برد.
نمونه هایی از نخستین مطبوعات ایران در دوره قاجاریه در بخشی از این نمایشگاه به همراه نمونه هایی از عکسهای حوزه صنعت و چاپ مجلس شورای اسلامی به نمایش گذاشته است.
دستگاه دوربین عکاسی سه پایه از اولین دوربین های مورد استفاده خبرنگاران عکاس روزنامه در قسمتی از موزه مطبوعات به چشم می خورد.
در قسمت دیگری از این موضوع ضبط صوتی قدیمی به نمایش گذاشته شده است. این ضبط صوت صدای خبرنگاران را به صورت تلفنی بر روی نوار مغناطیسی ضبط می کرده و در اختیار سرویس گیرنده اخبار می گذاشته.
قسمت دیگری از این موضوع به نمایش وسایل آبدارخانه گل آقا ، نعلین گل آقا و آخرین شماره مجله طنز گل آقا در کنار نمونه هایی از اسناد تاریخ مطبوعات اختصاص یافته است.عکس هایی از مراحل فنی چاپ روزنامه شامل حروفچینی، لیتوگرافی و چاپ نیز در بخش دیگری از این موزه چشم نوازی می کند.
صفحه سربی نمونه حاوی کوتاهترین و بلندترین تیتر تاریخ مطبوعات از دیگر وسایلی است که در این موزه به نمایش درآمده است.
عکسی از کارکنان چاپخانه فردوس بالای دستگاه گوشه زن حروف سربی به چشم می خورد. گوشه زن حروف سربی به منظور آماده سازی حک و اصلاح کلمات و خطوط آماده سربی مورد استفاده قرار می گرفته است.
زینک سربی که از صفحه سربی آماده و تهیه می شده و آماده نصب بر روی ماشین چاپ بوده، در گوشه دیگری از موزه مطبوعات به نمایش گذاشته شده است.
دستگاههای دیگری همچون برش دستی، چاپ، گارسه حروفچینی و آگراندیسمان (به منظور بزرگ کردن عکس و حروف) در کنار یکدیگر بخش دیگری از موزه را تشکیل می دهد.
نمونه هایی از بریده جراید سال 1301 و عکسهایی از کارکنان روزنامه ایران در آذر 1306 به همراه نمونه هایی از اسناد تاریخ مطبوعات از دیگر بخش های تشکیل دهنده موزه مطبوعات است.
Sorry. No data so far.