یکشنبه 04 نوامبر 12 | 11:36

تفاوتی به اندازه دموکراسی غربی و ایرانی

شاید نکته مهمی که در تدارک چنین سفری مورد بی‌توجهی قرار گرفته است، ضرورت توجه به این مسئله است که آیا نوع دموکراسی که قرار است که در این اجلاس و بنا به اعلام بانیان آن در کشورهای عضو از جمله ایران ترویج شود، با حکومت مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی که دارای تعارض‌های مبنایی با نظام فکری غرب است، مطابق دارد؟


محمود احمدی‌نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران در آخرین حضور خود در جمع خبرنگاران از در پیش بودن دو سفر خارجی برای خود در آینده نزدیک خبر داد.

وی مقصد سفرهای قطعی خود را در آینده کشورهای اندونزی و پاکستان و حضور در دو اجلاس بین المللی که در این کشور‌ها برگزار می‌شود عنوان و اولین مقصد خود را در هفته آینده و کشور اندونزی اعلام کرد.

آن گونه که پیگیری‌های بعدی نشان داد، اجلاسی که احمدی‌نژاد در هفته جاری برای شرکت در آن طی روزهای هجدهم و نوزدهم آبان ماه به اندونزی سفر خواهد کرد، «نشست دموکراسی بالی» است که امسال پنجمین دوره آن در این کشور برگزار خواهد شد و البته نزدیک به پانزده کشور آسیایی همچون عراق، ایران، یمن، اندونزی، ازبکستان، افغانستان نیز حضور دارند.

این نشست امسال نیز به میزبانی اندونزی و در جزیره بالی اندونزی برگزار خواهد شد و رییس جمهوری اسلامی ایران خود در این نشست حضور پیدا خواهد کرد.

متکی اولین مهمان ایرانی نشست «دموکراسی بالی»

حضور ایران در «نشست دموکراسی بالی» چندان غیر منتظره نیست چه اینکه در سال ۲۰۱۰، منوچهر متکی وزیر امورخارجه سابق ایران نیز در این اجلاس شرکت کرد.

متکی در این اجلاس بر ضرورت توسعه دموکراسی در سطح جهانی تاکید کرده است و به این نکته اشاره کرده که همانطور که باید مردم در خصوص امور داخلی یک کشور تصمیم گیری کنند در امور جهانی باید با مشورت و مدیریت همه کشور‌ها تصمیم گیری شود.

متکی در سفر آن زمان خود با نخست وزیر استرالیا و سایر مقامات کشورهای جهان به رایزنی پرداخته بود. اما هدف اصلی از این اجلاس و حضور مقامات برجسته سایر کشورهای جهان در این اجلاس چیست؟

ترویج دموکراسی هدف اصلی

در سایت این نشست هدف اصلی از برگزاری این اجلاس را ترویج دموکراسی در آسیا و منطقه اقیانوسیه ذکر شده است و آن را آرمانی مشترک برای تمام کشورهای عضو عنوان کرده است.

در ادامه معرفی این نشست نیز آمده است که «نشست دموکراسی بالی» برای مشارکت کشورهای منطقه برای صلح و دموکراسی خواهان تبادل نظریات و تجربیات کشور‌ها در این خصوص است و به آن کمک می‌کند و پنجمین دوره از آن نیز در بالی اندونزی برگزار خواهد شد.

در بخش دیگری از این سایت نیز به معرفی دوره‌های گذشته این اجلاس که از سال ۲۰۰۸ تاکنون در حال برگزاری است، پرداخته شده است.

انیستیتوی «صلح و دموکراسی» بانی اصلی است

در بخش دیگری از این سایت بازوی اجرایی اصلی و مهم‌ترین تامین کننده محتوای این این گفت‌و‌گو‌ها انیستیتوی «صلح و دموکراسی» عنوان شده است.

این موسسه در سایت خود کمک به توسعه فرآیند دموکراسی و تبادل تجربیات و آرا را مهم‌ترین هدف خود عنوان کرده است و آن را اصلیترین کارکرد خود عنوان کرده است.

در بخش دیگری از سایت این موسسه نیز به فعالیت‌ها و همچنین جلساتی که توسط این موسسه از جمله «نشست دموکراسی بالی» اشاره کرد.

اما شاید جالب توجه‌ترین بخش این موسسه حامیان مالی آن باشد.

بنیادهای جنگ نرم آمریکایی و استرالیایی در پشت پرده اصلیترین بازوی اجرایی

در بخش حامیان این موسسه نام چند نهاد همچون NDI، CDI، AID به چشم می‌خورد. در سابقه فعالیت این نهاد‌ها نکات جالب توجهی به چشم می‌خورد.

NDI یا National Democratic Institute در بخش معرفی خود گسترش دموکراسی را اصلیترین هدف خود عنوان کرده و تامین کنندگان مالی خود را وزارت امورخارجه آمریکا و NED یا بنیاد اعانه ملی برای دموکراسی عنوان کرده است.

بنیادی که پس از فتنه سال ۸۸ از سوی معاونت خارجی وزارت اطلاعات به عنوان یکی از موسسات حاضر در جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی ایران از آن نامبرده شده است.

دو نهاد دیگر حامی ملی این موسسه CDIو AID محسوب می‌شوند که هر دو نهاد در معرفی خود منابع تامین کننده مالی خود را دولت استرالیا که تحت نظر پادشاهی انگلستان است معرفی کرده‌اند.

هدف هر دو این موسسات نیز کمک به دموکراسی و ترویج آن و البته گسترش حقوق زنان عنوان شد.

سفارتخانه‌ها هم سهم خود را دارند

در بخش دیگر از پشتیبانان مالی این موسسه می‌توان اسامی سفارتخانه‌های خارجی حاضر در اندونزی را مشاهده کرد که مهم‌ترین آن‌ها سفارت کشور پادشاهی هلند و سفارت نیوزیلند قرار داد.

البته نام سفارت ژاپن نیز در بین پشتیبانان این نشست آمده است.

تفاوتی به اندازه دموکراسی غربی و ایرانی

شاید نکته مهمی که در تدارک چنین سفری مورد بی‌توجهی قرار گرفته است، ضرورت توجه به این مسئله است که آیا نوع دموکراسی که قرار است که در این اجلاس و بنا به اعلام بانیان آن در کشورهای عضو از جمله ایران ترویج شود، با حکومت مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی که دارای تعارض‌های مبنایی با نظام فکری غرب است، مطابق دارد؟

آیا نیازی هست که بالا‌ترین مقام اجرایی ایران اسلامی در نشستی که بازوی اصلی اجرایی آن از سوی موسسات تابلودار براندازی حمایت می‌شود، حضور یابد؟

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.