ابرطوفان «سندی» با سرعتی بیش از ۱۳۰ کیلومتر در ساعت ایالات شمال شرقی آمریکا را درنوردید و این ایالات را در هم کوبید و دستکم ۱۱۰ کشته برجای گذاشت و بیش از ۵. ۲ میلیون خانه و مراکز تجاری در آمریکا هنوز با مشکل قطع برق مواجه هستند.
علاوه بر قطع برق، کمبود سوخت نیز به معضلی برای خانوارهای آمریکایی تبدیل شده است و احتمالاً با ورود هوای سرد، سرما نیز به خانههای مردم سراسر آمریکا وارد میشود.
پیشبینیهای هواشناسی نشان میدهد که دمای هوا شب گذشته به ۳ درجه سلسیوس رسید و دمای هوا هفته آینده نیز در آمریکا با کاهش روبرو خواهد بود.
«وینسنت ساوینو» رئیس نفت و گرمایش «استیت واید» که سوخت حدود دو هزار ساختمان در اطراف شهر نیویورک را تأمین میکند، با اشاره به معضل سوخت به وجود آمده اعلام کرد: سوخت برای گرما در دسترس نداریم و نمیدانم که برای چند روز سوخت برای ما باقی مانده است، شاید برای یک یا نهایت دو روز دیگر سوخت داریم.
آمار تلفات ابرطوفان سندی به ۱۱۰ نفر رسید که بیش از ۹ نفر از قربانیان روز گذشته در نیوجرسی آمریکا گزارش شدند که در مجموع تعداد تلفات ناشی از این طوفان در این ایالت را به ۲۲ نفر افزایش داد، ۴۴ نفر نیز در نیویورک جان خود را از دست دادند.
سندی قبل از عزیمت به سمت شمال و درهم کوبیدن ایالات شمال شرقی آمریکا به کشته شدن ۶۹ نفر در منطقه کارائیب منجر شد.
به دنبال کمبود شدید سوخت در آمریکا به ویژه نیویورک، حدود ۸ میلیون گالن بنزین و محصولات نفت از روز جمعه به نیویورک فرستاده شده است و قرار است حدود ۲۸ میلیون گالن دیگر نیز در هفته جاری به این شهر ارسال شود.
بحران سوخت در نیویورک به اندازهای شدت گرفته است که دستکم یکهزار راننده در صفهای طولانی برای دریافت سوخت منتظر ماندند ولی بعد از ۸ ساعت به آنها گفته شد که سوخت هنوز نرسیده است.
مسئولان نیویورک زیانهای طوفان در این ایالت را بیش از ۱۸ میلیارد دلار برآورد کردهاند درحالی که ارزیابیها از همه منطقه از خسارت ۵۰ میلیارد دلاری حکایت دارد.
سیل ناشی از طوفان سندی ضربات سختی به مترو نیویورک وارد آورده که مقامات آن را بدترین فاجعه مترو در ۱۰۸ سال تاریخ آن میدانند.
آسیبهای وارده به مردم ایالات شرقی آمریکا به اندازهای شدید بوده است که تمایل آنها برای شرکت در انتخابات آمریکا را نیز کاهش داده است.
خبرگزاری آلمانی «دویچهوله» گزارش کرد که گرچه هنوز تمامی ابعاد ویرانیهای طوفان سندی مشخص نشده، اما برحسب برآورد اولیه از سوی مقامات رسمی، این طوفان حدود ۲۰ میلیارد دلار خسارت برای سواحل شرقی آمریکا در برداشته است.
این طوفان شرایط را برای نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا سختتر کرده است و «باراک اوباما» و «میت رامنی» تمامی تلاش خود را به کار گرفتهاند تا خودی در این انتخابات نشان دهند.
اوباما در آخرین کنگره حزب دموکرات گفت: «تغییر شرایط اقلیمی شوخی نیست. نباید افزایش دورههای خشکسالی، سیل و آتشسوزی جنگلها را شوخی گرفت.»
وی این سخنان را در واکنش به اظهارات میت رامنی اعلام کرد که در کنگره حزب جمهوریخواه به مزاح گفته بود: «اوباما میخواهد از افزایش سطح آب دریاها جلوگیری کند.»
رامنی با کم اهمیت جلوه دادن موضوعات زیستمحیطی مدعی شده بود که اوباما خود را «منجی» کره خاکی میداند. پیام رامنی به آمریکاییها چنین بود: «به فکر نجات خود و خانوادهاتان باشید.»
بسیاری از سیاستمداران جمهوریخواه آمریکا به دنبال خسارات شدید مالی و جانی طوفان سندی اعلام کردند که تمامی کلانشهرهای ساحلی آمریکا همچون «بوستون»، «میامی» و «نئواورلئان» در معرض خطر قرار دارند.
سوء مدیریت سیاستمداران آمریکایی در مواجهه با طوفان سندی از سه مناظرهای که بین اوباما و رامنی صورت گرفت، کاملاً مشخص است زیرا در هیچیک از سه مناظره اشارهای به شرایط اقلیمی نشد اما طوفان سندی نشان داد که تغییر شرایط اقلیمی موضوعی حاشیهای نیست.
بر اساس گزارش دویچهوله برای نخستین بار از سال ۱۹۸۸ تاکنون رقبای انتخاباتی توافق کرده بودند که سخنی درباره «تغییر شرایط اقلیمی» بر زبان نیاورند اما پس از طوفان سندی دیگر سکوت درباره این مسئله جایز نیست.
Sorry. No data so far.