مجید عسگری – اگر به کلیت بیانات مقام معظم رهبری دقت نکنیم باید منتظر باشیم تا دوستان سیاسی دوباره جنجالی به پا کنند و رهبری هشدار دهند. درحالیکه رهبری نگاه جامع خود را برای مبارزه همیشگی ملت ایران با نظام استکبار، در این مقطع تاریخی ارائه کردند.
1- بیانات رهبر معظم انقلاب در جمع دانش آموزان و دانشجویان به مناسبت 13آبان باز هم فراتر از فضای سیاسی و اجتماعی روز و هیاهوهای بین مسئولان، نخبگان و رسانه ها بود. سخنان رهبری در این دیدار نکات ویژه¬ای داشت که اگر به فرعی و اصلی تقسیم نشود شاید به این برسیم که ایشان به دنبال این بودند تا به مسئولان هشداری بدهند و آنها را از اختلاف نهی کنند. البته این مسئله در سخنرانی ایشان مورد تاکید ویژه قرار گرفت. اما اگر به کلیت بیانات ایشان دقت نکنیم باید منتظر باشیم تا دوستان سیاسی دوباره جنجالی به¬ پا کنند و رهبری هشدار دهند. درحالیکه رهبری نگاه جامع خود را برای مبارزه همیشگی ملت ایران با نظام استکبار، در این مقطع تاریخی ارائه کردند.
2- تحلیل رهبر انقلاب بر دو پایه اساسی «شروع مبارزه» و «نتیجه مبارزه» استوار بود و درپایان هم درسهایی که باید از این تحلیل گرفت. ایشان شروع مبارزه و تقابل ملت ایران با دولت آمریکا را از سال 1332 بیان کردند. تاکنون نخبگان در تحلیل های تاریخی و عقبه مبارزاتی انقلاب اسلامی ایران، کمتر به مقطع قبل از سال 1342 اشاره کرده اند. مناسب است که برای تبیین این مسئله، مطالعات و طرح مباحثی صورت بگیرد.
3- مهمتر از شروع مبارزه نتیجه مبارزه است که قسمت بیشتری از بیانات رهبری به آن اختصاص داشت. بیان نقاط قوت کنونی و نتایج حاصله از پیشرفت های کنونی ملت ایران و جایگاه عزتمندانه نظام جمهوری اسلامی ایران و به ویژه حضرت امام (ره) دربین ملت های دنیا، به عنوان نشانه های پیروزی و طرح سلسله شکست های آمریکا در طول ایام این مبارزه، راهبرد اصلی ایشان در اکثر سخنرانی ها می باشد. در حالی که متاسفانه اکثر نخبگان و رسانه های سیاسی و اجتماعی در زمانیکه شرایط کمی پیچیده می شود و مشکلاتی برای کشور به دلیل فشارهای خارجی و یا بی¬تدبیری های داخلی پیش می آید به دنبال پیداکردن راهحلهای مبتنی بر تحلیلهای مقطعی هستند.
4- از نقطه ویژگیهای مهم این سخنرانی پیرامون مبارزه بین ملت ایران و آمریکا، به چالش کشیدن جبهه استکبار در مبانی فکری و ایدئولوژیک بود. تاکید رهبری بر ارزشهای مورد ادعای غرب مانند حقوق بشر، دمکراسی، آزادی، مبارزه با تروریسم، طرفداری از ملت ها در دنیا و حتی مباحثی چون ثروت و قدرت هیچ کدام محقق نشده است. این تحلیل اگر به صورت دقیق توسط نخبگان و رسانه ها باز شود برای ادامه مبارزه بسیار امید آفرین خواهد بود. اینکه دشمن بعد از 60 سال تقابل نتوانسته است قدمی جلو بیاید ولی جبهه حق به دستاوردهای زیادی رسیده است باید در دستورکار جدی فرهنگسازان کشورقرار بگیرد.
5- حفظ اراده و عزم الهی و همچنین تلاش مصمم و مقاوم برای پیشرفت ایران اسلامی و الگوشدن کشور مطالبه دیگری بود که رهبری از همه اقشار مردم و نخبگان و مسئولان داشتند. تاکید ویژه ایشان بر حفظ اولویت اصلی کشور یعنی تلاش برای پیشرفت به عنوان اصلی ترین راهبرد مبارزه با استکبار جهانی و اعتقاد راسخ به اینکه جبهه حق پیروز است (البته اگر عوامل و لوازم کار همانند ایستادگی و تلاش زیاد رعایت شود). تاکید ویژه ایشان بر چالش همیشگی بین ملت ایران و دولت آمریکا هم یادآور جمله حکیمانه امام بزرگوارمان بود که فرمود: «تا شرک و کفر هست مبارزه هست و تا مبارزه هست ما هستیم.»
6- به عنوان نکته آخر؛ کاش قبل از آنکه رهبری طبق سنت دیرین به صحنه آمدند و این هیاهوی سیاسی را که در آستانه تبدیل به یک معضل ملی قرار داشت جمع کردند، فضای مطالبه افکار عمومی اعم از نخبگان و تشکل های فرهنگی و دانشجویی جلوی این مدل غفلت ها را می گرفت. لذا ایجاد فضای مطالبه و پاسخگویی از مسئولین باید یکی از راهبردهای جدی برای تکرار نشدن اینگونه موارد باشد.
در پایان بار دیگر باید برای داشتن چنین رهبری سجده شکر بجا آوریم و از طرفی برای کمکاریهایمان به درگاه الهی استغفار کنیم.
Sorry. No data so far.