به گزارش تریبون مستضعفین در جلسه یکشنبه 30 مهر ماه مجلس حسن کامران نماینده اصفهان در خصوص بودجه مجلس شورای اسلامی سخنان تندی را بیان کرد که مورد اعتراض نمایندگان و رییس مجلس قرار گرفت.
وی در این جلسه با اشاره به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری ضمن تاکید بر لزوم کاهش هزینه های مجلس گفت: آیا حتی یکبار نیز تلویزیون نشان داده است که این سه قوه مرامشان عوض شده، در سفره هایشان عدس پلو یا ماست و پیاز باشد، آیا شما نمی گویید که ماست و پنیر گران شده، پس چرا سه قوه مرامشان را عوض نمی کنند؟ آیا یکبار مقامات سه قوه اعلام کرده اند که در مسافرت به خارج از کشور ارز ماموریتی دریافت نمی کنند؟ چرا باید وکلای مجلس حج مستحبی بروند؟
اما شاه بیت سخنان وی جایی بود که گفت: بودجه مجلس در سال گذشته حدود 170 میلیارد تومان بود که به 700 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد درحالیکه مجلس نباید با این کار به بار هزینه های دولت اضافه کند.
این سخنان با واکنش علی لاریجانی مواجه شد تا جاییکه حسن کامران دوباره در جلسه ۱۴ آبان مجلس بر سخنان قبلی خود تاکید کرد.
رییس مجلس در این جلسه نیز با ادعای دفاع از حیثیت مجلس و در پاسخ به آنچه اتهامات کامران به مجلس میخواند بودجه جاری و عمرانی مجلس شورای اسلامی را حدود ۱۳۰ میلیارد تومان بیان کرد.
حسن کامران نیز با تاکید بر اینکه «شما می توانید این ردیف ها را به هیئت نظارت مجلس و کمیسیون اصل نود مجلس دهید اگر بنده اشتباه کردم استعفا می دهم ، اگر شما هم اشتباه کردید شما هم از ریاست تان استعفا دهید» از خود دفاع کرد که متاسفانه با واکنش نامناسب علی لاریجانی رئیس مجلس و جمعی از نمایندگان مواجه شد. نمایندگان معترض به کامران با فریادهای «کامران، استعفا» خواستار اخراج وی از صحن علنی مجلس شدند.
به نظر می رسد صرف نظر از سخنان مطرح شده با توجه به انتشار جداول پیوست بودجه ۹۱ می توان بودجه مصوب مجلس در قانون بودجه را بررسی کرد و میزان صحت و سقم ادعاهای هریک را به داوری نشست.
آنچه در قانون بودجه طبق فایل پیوست برای مجلس در نظر گرفته شده به شرح زیر میباشد:
1- بر طبق شماره طبقه بندی 1-101500 (صفحه ۶۱) برای مجلس شورای اسلامی: 164 میلیارد تومان
2- بر طبق شماره طبقه بندی ۷۸-۵۵۰۰۰۰ (صفحه ۶۳) برای «خرید، احداث، اجاره، رهن دفاتر نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مراکز استان ها و مراکز شهرستان های حوزه انتخابیه»: ۱۵۰ میلیارد تومان
3- بر طبق شماره طبقه بندی ۸۵-۵۵۰۰۰۰ (صفحه ۶۴) برای «کمک به صنوق اسکان و ایاب و ذهاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی»: ۲۵ میلیارد تومان
4- بر طبق شماره طبقه بندی 8-104000 (صفحه ۶5) برای «پرداخت دیون دولت به مجلس شورای اسلامی بابت ساختمان قدیم مجلس»: 108 میلیارد تومان
5- بر طبق شماره طبقه بندی 10108005 (صفحه ۶5) برای «توسعه مجلس شورای اسلامی»: 195 میلیارد تومان
طبق موارد بالا مجموعاً بودجه کل مجلس تا اینجا حدود 642 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که بانضمام مراکز وابسته به مجلس یعنی:
1- بر طبق شماره طبقه بندی 10108005 (صفحه ۶5) برای طرح های پژوهشی مرکز پژوهشهای مجلس: 3 میلیارد تومان
2- بر طبق شماره طبقه بندی 1-101510 (صفحه ۶۱) برای دیوان محاسبات: 85 میلیارد تومان
مجموعاً بودجه مراکز وابسته به مجلس نیز 88 میلیارد تومان می باشد که در نتیجه بودجه مصوب مجلس و مراکز وابسته آن در قانون بودجه 91، مطابق با ۷۳۰ میلیارد تومان می شود.
با توجه به رقم یاد شده که ظاهرا به ادعای آقای کامران نزدیک تر بوده و متاسفانه با برخورد نمایندگان مجلس و آقای لاریجانی با وی مواجه شد می توان این اختلاف نظر چند صد میلیاردی در محاسبه بودجه مجلس را ناشی از دو عامل و مغالطه صورت گرفته دانست.
اولا آقای لاریجانی بودجه «خرید، احداث، اجاره، رهن دفاتر نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مراکز استان ها و مراکز شهرستان های حوزه انتخابیه» و «کمک به صندوق اسکان و ایاب و ذهاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی» (مجموعاً ۱7۵ میلیارد تومان) و پرداخت دیون دولت به مجلس بابت ساختمان قدیم مجلس یعنی ۱۰۸ میلیارد تومان، را جزو بودجه مجلس اصلا حساب نمی کنند و از دید ایشان این موارد اصولا بودجه مجلس چه جاری و چه عمرانی محسوب نمی شود.
ثانیا ایشان به جای اینکه بودجه مصوب را درنظر بگیرد و با رقم ارائه شده توسط آقای کامران مقایسه کند، به بودجه پرداختی دولت به مجلس با توجه به کاهش شدید بودجه همه دستگاه ها با توجه به کاهش قابل توجه فروش نفت بخاطر تحریم های دشمن اشاره می کند.
علاوه بر این، ایشان بعضی اوقات هم به اشتباه تاکید می کند آقای کامران گفته بودجه ۷۰۰ میلیارد تومانی، بودجه جاری مجلس است، در صورتی که آقای کامران می گوید کل بودجه مصوب مجلس این عدد می باشد.
البته آقای کامران ظاهرا بودجه مراکز وابسته به مجلس را هم جزو بودجه مجلس به حساب می آورد و آقای لاریجانی می گوید این ارتباطی به مجلس ندارد، که به نظر می رسد در این مورد حق با آقای لاریجانی است.
لازم به ذکر است مساله بودجه مجلس چندی پیش با اعتراض ابطحی نماینده خمینی شهر در مجلس با عنوان چند صد میلیون برای هر نماینده رسانه ای شد و با ذکر ارقامی همچون ۴۵۰ میلیون برای هر نماینده مورد اعتراض اهالی رسانه قرار گرفت که پس از انتشار متن بودجه و تایید سخن معترضین و البته مصادف شدن فضای بوجود آمده با تذکر رهبرانقلاب به مجلس مبنی بر جلوگیری از خرج تراشی های بیخود قدری به خاموشی گرایید.
Sorry. No data so far.