خائنکشی که هفته گذشته موفق به دریافت پروانه ساخت از اداره نظارت و ارزشیابی شد، به زندگی مهدی بلیغ، خلافکار معروف دهههای ۳۰ و ۴۰ میپردازد که به آرسنلوپن ایران معروف بود. کیمیایی در حالی قصد دارد زندگی بلیغ را به تصویر بکشد که گویا در اوایل دهه۴۰ با آرسنلوپن ایران آشنایی داشته است. باتوجه به موضوع فیلم، ماجرای خائنکشی قاعدتا باید در سالهای پیش از پیروزی انقلاب بگذرد.
«وی یکی از باهوشترین و زبدهترین و در عین حال جسورترین، سارقین و کلاهبرداران ایرانی بود که در مورد دزدیها و کلاهبرداریهای عجیب و حساب شدهٔ او، روایات و داستانهای بسیار نقل میشود. از جمله گفته میشود که وی یکبار ضمن کلاهبرداری از یک شیخ ثروتمند عرب، ساختمان کاخ دادگستری تهران را به وی فروخت! همچنین ماجراهای مربوط به کلاهبرداری او از اعضای خانواده شاه و دربار، ماجرای سرقت او از یک جواهر فروشی در خیابان فردوسی تهران در سال ۱۳۳۳ خورشیدی، یا ماجرای ختنه کردن یک مرد میانسال ارمنی توسط او، و ماجراهای متعدد دیگر مربوط به کلاهبرداریها و دزدیهای او بسیار جالب و خواندنی میباشند.
سید مهدی بلیغ به زبانهای عربی و انگلیسی کاملا مسلط بود. او که از نبوغ و هوش سرشاری برخوردار بود در اعمال کلاهبرداری و دزدی از ترفندهای بسیار زیرکانه و ابتکاری استفاده میکرد و خودش میگفت از انجام دزدیها و کلاهبرداریهای پیچیده و برنامه ریزی شده لذت میبرد. در واقع بیشتر این کارها را برای ارضای روحی و روانی خود انجام میداد.
وی حتی یکبار موقعی که در کویت دستگیر و به ایران منتقل میشد در وسط خلیج فارس خود را به دریا انداخت و موفق شد از دست شرطههای کویتی و کوسههای هولناک و خونخوار آبهای خلیج فارس بگریزد. با این وجود سید مهدی بلیغ بارها دستگیر شد و سالهای زیادی از عمر خود را در نوبتهای مختلف در زندان بسر برد.
Sorry. No data so far.