شنبه 10 نوامبر 12 | 20:15

علی معلم: افسوس همه عمر دیر رسیدیم

معلم پخش «سفر سنگ» را از تلویزیون مثبت ارزیابی کرد و گفت: اساسا نیاز داریم فیلم‌های شاخص حتی آنهایی که در زمان گذشته ساخته شده‌اند، پخش و بررسی شوند. ما در دهه 70 برنامه «سینمای اندیشه» را در تلویزیون داشتیم که در آن فیلم‌های مطرح اوایل انقلاب را نمایش دادیم و نتیجه خوبی هم گرفتیم.


علی معلم گفت: با دیدن فیلم «سفرسنگ» در تلویزیون یاد این جمله معروف در «سوته‌دلان» زنده‌یاد علی حاتمی افتادم که می‌گفت؛«افسوس همه عمر دیر رسیدیم».

این تهیه‌کننده و کارشناس سینما در خصوص پخش فیلم «سفر سنگ» از تلویزیون اظهار کرد: خیلی بامزه است بعد از 33 سال تلویزیون یادش افتاد «سفر سنگ» چه جور فیلمی بوده است. در حالی که قطعا پیش از این هم، این فیلم را دیده بودند، چرا که آثار کیمیایی را حتی کسانی که سینما هم نمی‌رفتند، می‌دیدند.

وی افزود: این اقدام از همان گیر تاریخی ما می‌آید که همیشه دیر می‌رسیم و با موضوعات بد برخورد می‌کنیم و نظریه نداریم.

علی معلم که در جشنواره 29 فجر به عنوان داور حضور داشت با اشاره به آن دوره یادآور شد: ما برای فیلم «جرم» به مسعود کیمیایی جایزه دادیم و معتقد بودیم بعد از گذشت 30 سال از جشنواره فیلم فجر حقش است برای این فیلم خوبی که ساخته جایزه بگیرد اما متاسفانه فضای بدی به وجود آوردند که چرا این کار را انجام دادیم.

این منتقد درعین حال گفت: هنرمندانی که دغدغه مردم و مسائل کشور را دارند در فیلم‌هایشان هم این موضوع نمود دارد و بخش‌هایی برای آگاهی مدیریت جامعه و مردم است. نمونه‌های زیادی در آثار سینمایی ما از این هشدارها داریم که نادیده گرفته شده است و یا توقیف شده‌اند. مانند فیلم دیگر کیمیایی «خط قرمز» که این فیلم هم بسیار جلوتر از جامعه بود.

وی با بیان اینکه جلو افتادن فیلمسازان از جامعه در فیلم‌هایشان جدی گرفته نمی‌شود اظهار کرد: «گوزن‌ها» هم چنین وضعیتی داشت و اگر مسوولان آن دوران باهوش بودند و دقت می‌کردند، می‌توانستند آن زمان تغییراتی ایجاد کنند.

علی معلم خاطرنشان کرد: متاسفانه ما هنرمندانمان را محدود کرده‌ایم افرادی مانند کیمیایی،‌ مهرجویی،‌ تقوایی،‌ نادری‌، شهیدثالث و حاتمی موجودی سینمای ایران بودند و کارهایی در جهت مردم انجام داده‌اند. کارهنر، کار سلیقه و دیدگاه است و نمی‌شود گفت به خاطر اینکه با سلیقه فلان مدیر نمی‌خورد باید حذف شود.

وی یادآور شد: شما دیدید در اوایل دهه 60 چه برخوردی با کیمیایی شد که در نهایت منجر به ساخت آثار ضعیفی چون «گروهبان» شد. اما همان موقع فیلمی چون «سفر سنگ» را داشت که در گذشته ساخته شده بود و حال متوجه شدیم فیلمسازی متعهدی بوده است.

این منتقد تاکید کرد: اگر به هنرمندان اصیل جامعه‌مان چه نسل جوان و چه پیشکسوت اعتماد کنیم،‌ سینمای خیلی معقول‌تری خواهیم داشت.

وی ادامه داد: متاسفانه کسانی که همیشه پشت صحنه‌ها برای فرهنگ تصمیم می‌گیرند تعدادشان بیشتر از 20،‌30 نفر نیست و مدام هم در حال چرخش هستند که آنها باید پاسخگو باشند.

معلم پخش «سفر سنگ» را از تلویزیون مثبت ارزیابی کرد و گفت: اساسا نیاز داریم فیلم‌های شاخص حتی آنهایی که در زمان گذشته ساخته شده‌اند، پخش و بررسی شوند. ما در دهه 70 برنامه «سینمای اندیشه» را در تلویزیون داشتیم که در آن فیلم‌های مطرح اوایل انقلاب را نمایش دادیم و نتیجه خوبی هم گرفتیم.

این کارشناس سینمایی در پایان گفت: با اعتماد چیزی را از دست نمی‌دهیم و تکیه کردن به آدم‌های با عقبه همیشه به جامعه کمک می‌کند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.