یکشنبه 11 نوامبر 12 | 17:10

سبک زندگی سکولاریستی و فمنیستی رقیب‌ سبک زندگی اسلامی است

مسئول دبیرخانه سومین نشست راهبردی زن و خانواده مقام معظم رهبری با اشاره به سبک زندگی فمنیستی و سکولاریستی توضیح داد: تشویق جامعه به داشتن رویکردی که مغایر تمدن اسلامی است و از سویی بحث آزادی‌های فمنیستی که نمونه‌های خاص غربی است باعث شده تا در جامعه چالش‌های زیادی داشته باشیم.


زهرا سجادی در نشست خبری دبیرخانه سومین نشست راهبردی زن و خانواده اظهار داشت: به دنبال نشست راهبردی مقام معظم رهبری در 14 دی ماه سال گذشته از مرکز امور زنان خواسته شد تا دبیرخانه‌ای را با هدف‌های خاص به منظور بررسی نشست راهبردی زن و خانواده تشکیل شود.

وی ادامه داد: برای پیگیری فرمایشات رهبر به صورت راهبردی از این مرکز خواسته شد تا صاحب‌نظران را دور خود جمع کند و از مبانی صحیح اسلامی و مسائلی که مورد سؤال خانواده‌ها است، استفاده کند.

مسئول دبیرخانه سومین نشست راهبردی زن و خانواده مقام معظم رهبری با بیان اینکه تئوریزه کردن مبانی دینی و تبدیل به گفتمان انقلاب اسلامی بخشی از فعالیت‌های این دبیرخانه است، خاطر نشان کرد: در این دبیرخانه صاحب‌نظران حوزه و دانشگاه حضور دارد که پس از گفتمان سازی بسته‌های اجرایی آماده شده و به دستگاه‌های مختلف ابلاغ می‌شود.

وی ادامه داد: این دبیرخانه وابسته به این دولت و یا دولت دیگر نیست و پیگیر فرمایشات مقام معظم رهبری برای تحقق منویات ایشان است. تغییر در دولت‌ها منجر به تغییر در دبیرخانه سومین نشست راهبردی زن و خانواده مقام معظم رهبری نمی‌شود.

معاون خانواده مرکز امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری درباره فعالیت‌هایی که در این سال در این دبیرخانه انجام شده است، توضیح داد: اساسنامه دبیرخانه تدوین شده و براساس آن کارهای سال 91 تبیین شد که به یکسری از فعالیت‌ها در سال 91 منجر شدند.

وی از برگزاری همایش‌هایی در 5 استان کشور خبر داد و تصریح کرد: در استان‌های آذربایجان شرقی، خوزستان، سیستان و بلوچستان و یزد همایش‌هایی را برگزار می‌کنیم و در پایان یک نشست سراسری در تهران برپا می‌شود. نشست‌های استانی، ترویجی و تحقیقی بوده و در تهران کاملا پژوهشی و علمی در دانشگاه تهران است.

سجادی گفت: یکی از کارهایی که در سال 91 انجام می‌شود برگزاری کرسی‌های آزاد‌اندیشی بنا به بازخوردهای نشست‌های استانی است که در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی با توجه به ایراداتی که زهره طبیب‌زاده مدیر سابق مرکز خانواده زنان ریاست‌جمهوری نسبت به این نهاد داشته است، توضیح داد: در ساختار مرکز زنان نیازمند تغییراتی هستیم اما نکته‌ای که در این میان باید به آن توجه کرد اینست که تنها نشستی که با رهبری برگزار شد فقط توسط مرکز زنان ریاست جمهوری بوده پیگیری شد.

دبیرخانه سومین نشست راهبردی زن و خانواده مقام معظم رهبری توضیح داد: دبیرخانه کار ستادی می‌کند و قرار نیست وارد کار اجرایی شود. شاید منظور طبیب‌زاده اینست که مرکز زنان وارد بخش‌هایی عملیاتی شود و کارهای ستادی کند اما این مورد در حیطه وظایف ما نیست.

به گفته وی برگزاری نشست‌ها در استان‌ها به نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها سپرده شده و نشست سراسری تهران را هم مرکز مطالعات زنان و خانواده برپا می‌کند.

سجادی درباره اینکه یکی از اهداف این دبیرخانه ترسیم مرزهای فکری و به چالش‌ کشیدن گفتمان‌های رقیبان است، خاطر نشان کرد: یکی از کارهایی که در این دبیرخانه صورت می‌گیرد بررسی سبک زندگی است. سبک زندگی بنا به فرمایشات رهبری باید مؤلفه‌های ایرانی اسلامی را در برداشته باشد. ما در این دبیرخانه مبانی تئوری را بررسی و ترفند‌های رقیب را شناسایی می‌کنیم تا از سویی رویکرد سلبی و از سوی دیگر رویکرد ایجابی داشته باشیم.

مسئول دبیرخانه سومین نشست راهبردی زن و خانواده مقام معظم رهبری با اشاره به سبک زندگی فمنیستی و سکولاریستی توضیح داد: تشویق جامعه به داشتن رویکردی که مغایر تمدن اسلامی است و از سویی بحث آزادی‌های فمنیستی که نمونه‌های خاص غربی است باعث شده تا در جامعه چالش‌های زیادی داشته باشیم.

وی درباره ترتیب نشست‌هایی با مقام معظم رهبری تصریح کرد: مقام معظم رهبری طبق موقعیت‌های جامعه عناوینی را انتخاب می‌کنند و به زودی نشست چهارم نیز با موضوع آزادی برگزار خواهد شد. ایشان طبق بررسی‌هایی که انجام می‌دهند موضوعات را شناسایی و دکترواعظ‌زاده پیگیری‌ها را انجام می‌دهند اما اجرایی شدن این بیانات مراکزی را می‌طلبد تا آنها را تئوریزه و اجرایی کند.

سجادی درباره محور‌های همایش‌های این دبیرخانه تصریح کرد: دو موضوع کلی سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی و عدالت جنسیتی از مباحثی است که در نشست با رهبری مطرح شد. ما برای برگزاری این نشست‌ها چهار محور کلی که عبارتند از سبک زندگی در مقیاس فردی،خانواده، اجتماع و همچنین حکومت را تعریف کردیم.

وی ادامه داد: هر کدام از این محورها زیر محورهایی را دارند. به طور نمونه برای مقیاس فردی ویژگی‌های شخصیتی و عبادی، کسب علم، زن و اوقات فراغت تعیین شده است. در مقیاس خانواده هم خانواده و تعداد فرزندان، خانواده و سلامت، خانواده و رسانه و تأثیر روابط خویشاوندی از محورهای این حوزه است.

وی افزود: سبک زندگی در اجتماع در بخش‌های سبک زندگی و اشتغال زنان و همچنین مساجد و اماکن مذهبی و در بخش زندگی در مقیاس حکومتی، سبک زندگی و نقش حوزه‌های علمیه، نقش در بیداری اسلامی در امنیت اجتماعی و سازمان‌های دولتی و غیردولتی مدنظر قرار گرفته است.

معاون خانواده مرکز امور زنان ریاست‌جمهوری درباره عدالت جنسیتی نیز توضیح داد: در این عرصه یکسری مطالعات نظری وجود دارد و باید مطالب کاربردی هم مطرح شود. در مطالعات نظری مفهوم‌شناسی، عدالت جنسیتی مبنا شناسی و مفهوم‌شناسی و نقد نظریات رقیب و در مطالعات کاربردی امنیت قضایی، سلامت و بهداشت، اشتغال، معماری، هنر و ورزش مدنظر قرار گرفته است.

مسئول دبیرخانه سومین نشست راهبردی زن و خانواده در ادامه این جلسه توضیح داد: علاوه بر این محورها یک محور هم به عنوان اقتضائات استانی تعریف شده است. مقالاتی که از استان‌های مختلف ارائه می‌شود ممکن است معضلات یک استان را در بر بگیرد. به همین خاطر این بخش را هم تعریف کردیم.

سجادی گفت: البته این همایش‌ها تنها به دریافت مقاله محدود نمی‌شود و مصاحبه با صاحب‌نظران و اهل فن هم در استان‌ها خواهیم داشت.

وی ادامه داد: در هر نهادی که فراخوان مقاله داده می‌شود باید یک کمیته علمی تشکیل شود در این دبیرخانه هم شورای سیاست‌گذاری شکل گرفته تا نهاد‌ها را بررسی کند. در استان‌ها کمیته‌های علمی تشکیل یافته‌اند و مقالات استانی را طبق شاخصه‌ها و معیارهای مشخص داوری می‌کند و بعد از بررسی مقالات خوب به کمیته علمی تهران فرستاده می‌شود. مقالات برگزیده توسط خود نویسندگان در مراسم ارائه می‌شود.

سجادی با اشاره به اینکه مقالات دو بار مورد داوری قرار می‌گیرند، خاطر نشان کرد: مقالات مناسب در مجلات علمی ـ پژوهشی مانند موسسه آموزش و پرورش، دانشگاه تهران، دفتر مطالعات زنان چاپ خواهد شد. یک ویژه‌نامه هم در ایام همایش برگزار می‌شود و در پایان همه این موارد به صورت کتاب جمع‌بندی می‌شود.

معاون خانواده مرکز امور زنان در بخش دیگری از سخنان خود به طرح مطلع مهر اشاره کرد و توضیح داد: به منظور کاهش آمار طلاق پژوهش‌هایی صورت گرفت که نتیجه این پژوهش‌ها حاکی از اینست که 51 درصد از جدایی‌ها در 5 سال اول زندگی اتفاق می‌افتد که ناشی از عدم آموزش افراد است.

وی ادامه داد: در ابتدا در 8 استان این طرح به صورت پایلوت اجرا شد اما با نیازسنجی هایی که صورت گرفت تصمیم گرفتیم تا به منظور کاهش هزینه‌ها تربیت اساتید به صورت ویدئو کنفرانس در استان‌ها باشد. به همین منظور از 18 آبان‌ماه روزهای پنجشنبه به صورت 6 هفته متوالی آموزش اساتید داریم.

سجادی گفت: دو هفته به مباحث پزشکی یک هفته اخلاق در خانواده و 3 هفته مباحث روانشناسی داریم که به منظور تأمین کادر علمی طرح مطلع مهر است.

وی افزود: 24 ساعت از آموزش ضمن خدمت نیروهای رسمی و قراردادی نهادهای دولتی به موضوع خانواده اختصاص یافته و طرح مطلع مهر از دی‌ماه اجرایی می‌شود.

مسئول دبیرخانه سومین نشست راهبردی زن و خانواده مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه در جلسه روز گذشته ستاد ملی زن و خانواده طرح مطلع مهر مورد بررسی قرار گرفته است، اعلام کرد: این طرح به صورت کلی تصویب شد و تنها یک جلسه ویرایش ظاهری خواهد شد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.