یکی مسلمانان میانماری ،اظهار کرد: هزاران تن از مسلمانان میانمار در طول دهههای گذشته به دلیل فرار از آزار و تبعیض، این کشور را ترک کردهاند و این تبیعضها علیه مسلمانان سال هاست که در این کشور وجود دارد اما طی یکسال گذشته موج جدیدی از خشونتهای قومی و فرقهای علیه مسلمانان ایالتهای روهینگیا و راخین سبب شده است عده زیادی از مسلمانان در پی حملات بوداییان افراطی کشته شوند.
این شیعه میانماری در خصوص برخورد بوداییان با مسلمانان تصریح کرد: مسلمانان روهینگیا از جانب بوداییان افراطی، خارجی به شمار میروند و حق شهروندی آنها توسط دولت میانمار نادیده گرفته شده است. دولت میانمار معتقد است، که مسلمانان روهینگیا مهاجرانی غیر قانونی هستند که در قرن ۷ میلادی از بنگلادش به میانمار آمدهاند، به همین جهت حق داشتن زمین را از آنها سلب کردهاند و همچنین این مسلمانان از خدمات عمومی و دیگر حقوق شهروندی نیز بیبهرهاند و اعمال خشونت بوداییها علیه مسلمانان در میانمار به فاجعهای انسانی تبدیل شده است.
او در ادامه افزود: در پی حملات هفتههای گذشته بوداییان بیش از ۲۸۰۰ خانه در آتش سوخته و بیش از ۱۱۲ نفر جان خود را از دست دادهاند؛ این اقدامات افراط گرایانه شرایط سختی برای مسلمانان به وجود آورده است و مسلمانان را مجبور به ترک خانههای خود کرده است و همچنین روحانیون تندرو بودایی در هفتههای گذشته طی تجمعات اعتراض آمیز خود خواستار تبعید و دور کردن مسلمانان از این کشور شدند و با این اقدامات در تلاشند تا عرصه را هرچه بیشتر بر مسلمانان تنگتر کنند.
این مسلمان میانماری اظهار کرد: برای مدت کوتاهی این کشتارها و خشونتها در میانمار متوقف شده بود، اما طی توافق سازمان کنفرانس اسلامی با دولت میانمار مبنی بر افتتاح دفاتر نمایندگی این سازمان در میانمار برای رسیدگی به مشکلات مسلمانان در این کشورسبب شد این اقدامات خشونت آمیز شدت یابد و تعدادی از راهبان بودایی با حضور در خیابانهای شهرهای یانگون و ماندلای در میانمار، خواستار ممانعت از فعالیت سازمان کنفرانس اسلامی برای کمک به مسلمانان این منطقه شدند و در پی این تظاهرات رییس جمهوری میانمار با صدور دستوری از فعالیت دفاتر نمایندگی سازمان کنفرانس اسلامی در این کشور جلوگیری کرد.
او اظهار کرد: در پی این اقدامات تبعیض آمیز بوداییان، مسلمانان ایالت راخین که دارای اکثریت بودایی است و با آزار و اذیتهای زیادی مواجه شدهاند و حتی مسلمانان این منطقه از طرف سازمان ملل به عنوان اقلیتی که مورد بیشترین آزار و اذیت قرار میگیرند محسوب میشوند، اما تمامی نهاد بین المللی و دولت مرکزی میانمار در خصوص این نسل کشی سکوت کردهاند.
این مسلمان میانماری در ادامه افزود: دولت میانمار میتواند از قدرت نیروهای نظامی به منظور حل این بحران استفاده کند و از این راه به متوقف شدن کشتار مسلمانان کمک کند؛ اما دولت میانمار و سازمانهای بین المللی تنها شعار حقوق بشر در این کشور را سر میدهند و هیچ رسیدگی به وضعیت مسلمانان نمیکنند. مسلمانان میانمار از دولتهای دیگر و کشورهای اسلامی نیز درخواست میکنند که با دولت این کشور مذاکره کنند و در زمینه وضعیت مسلمانان میانمار به گفتگو بپردازند و از دولت بخواهند تا آرامش و امنیت را برای مسلمانان فراهم کند.
این شیعه میانماری در خصوص حضور القاعده و سلفیها در میانمار گفت: وجود این گروههای افراطی اوضاع را متشنجتر میکند و به خشونتها علیه مسلمانان دامن میزند. حضور این افراط گرایان سبب شده است در برخی از ایالتها خانههای مسلمانان سوزانده شود و امنیت آنها به شدت در معرض خطر قرار گیرد اما مسلمانان میانمار باید اسلام واقعی را به جهانیان عرضه کنند و نگذارند عملکرد وحشیانه القاعده و سلفیها روی اذهان غیر مسلمانان تاثیر بگذارد.
او در پایان افزود: آمریکا و اسراییل با وجود القاعده و سلفیها میخواهند بگویند که مسلمانان تروریست هستند و اما بر مسلمانان واجب است تا با گفتگو و زندگی مسالمت آمیز در کنار پیروان سایر ادیان این مشکلات را حل کنند.
Sorry. No data so far.