در این نشست، «دکتر سروش پور» نماینده اقلیت زرتشتی، «دکتر مره صدق» نماینده اقلیت کلیمیان در مجلس شورای اسلامی، «کشیش نرسسیان» نماینده اقلیت ارمنی، «وانیا سرگیز» نماینده اقلیت آشوری و «دکتر گواهی» رییس مرکز پژوهش ادیان و عضو شورای سیاستگذاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به لزوم برگزاری چنین نشست های هم اندیشی تاکید و سخنانی درباره ادیان الهی خود و حقیقت واحد و مشترک پیامبران الهی ایراد کردند.
وزیر ارشاد: ظهور انبیای الهی برای تزکیه انفاس بوده است
«سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست، با بیان اینکه ظهور همه انبیاء در جهت تزکیه انفاس است، گفت: در تعالیم اسلامی و همچنین در تعالیم دیگر ادیان الهی و کتب آسمانی، به تزکیه نفس انسان تاکید شده است و همه را به آرامش خاطر به جای نزاع و دعوت می کنند. در تعالیم دین اسلام همچنین بر این موضوع تاکید شده که به مشترکات ادیان مختلف توجه و به کار گرفته شود؛ چراکه این مشترکات را می توان در راستای تکامل ادیان به کار گرفت و اگر انسان ها به مرحله ای از رشد و تکامل برسند، در جامعه نیز معنویت حکمفرما می شود.
وی با تشکر از گردهم آمدن اقلیت های مذهبی و بیان دیدگاه های آنها در موضوع اهانت به پیامبر اکرم (ص)، بیان کرد: نکته مهمی که ذکر آن در اینجا لازم است، بحث تمسخر و استهزا است؛ آنهایی که دیگران را تمسخر می کنند از روی جهل شان است و انبیا را همانند خود می پندارند. تعبیر این افراد در سوره غافر مشهود است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تاکید کرد: آنهایی که این گونه نسبت به اعتقادات مردم اهانت می کنند، از ابزار هنر، فرهنگ، رمان، قصه، کاریکاتور و رسانه، سوء استفاده می کنند و این هنرهای قدسی را هم به سخره می گیرند تا از تاثیرات آنها در جهت اهانت به معصومین ما بهره گیرند.
به گفته وی، هنر از زمانی که ایجاد شده است در خدمت ادیان بوده و برای اشاعه ادیان الهی در کتابت ها و معماری مساجد، کلیساها و دیگر مکان های مقدس ادیان دیگر به کار گرفته شده است.
متعرضان به ادیان و پیامبران الهی، نیز از همین شیوه برای تطمیع مردم استفاده کردند و وظیفه ما این است که با همکاری و مساعدت نمایندگان ادیان دیگر همه این اتفاقات را پشت سر بگذاریم.
تعبیر اسماعیلی از اهانت به پیامبر به عجز و ناتوانی
در بخش دیگری از این نشست، «علی اسماعیلی» سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در سخنانی، هفته کتاب را فرصتی برای ترویج فرهنگ مطالعه و تکریم نوشتن و احیای سنت اهدای کتاب و آنچه که به قلم مربوط است، دانست. وی ضمن تشکر از اقلیت های مذهبی برای حضور در این نشست، گفت: طبیعی است که هر گونه اهانتی نسبت به ادیان و پیامبران الهی ریشه در عجز و ناتوانی افراد بر ضد گسترش ادیان الهی دارد.
اسماعیلی بر ضرورت برگزاری چنین نشست های هم اندیشی بین نمایندگان ادیان مختلف در هفته کتاب تاکید کرد و افزود: این نشست با هدف هم اندیشی بین علما و اندیشمندان ادیان توحیدی و پیدا کردن راه حلی برای مبارزه با تعرضات مختلف نسبت به این ادیان و همچنین برای مقابله با تفکرات سیاست جویانه صهیونیست ها و غربی ها برگزار می شود. در این راستا بد نیست که از ابزار مطبوعات در جهت شناساندن ادیان و اعتقادات آنها نیز بهره بگیریم، چرا که این توهین ها نسبت به ساحت مقدس پیامبران ما، از زمان ظهور سلمان رشدی ادامه دارد و باید برای جلوگیری از این هجمهها فکری بنیادی صورت گیرد.
وصفی: ادیان الهی در ایران مثل گل های قالی ایرانی هستند
«محمدرضا وصفی» مدیرکل دفتر مجامع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی گفت: اگرچه عنوان بحث امروز در رابطه با ادیان آسمانی و پیامبران است، ما حجت تاریخی در این جمع داریم و آن هم جامعه حجت مدار شیعی است که در هیچ دوره تاریخ چنین چالش سوء، با اهل کتاب نداشت. ما پرونده و صفحه ای تاریک از اهل بیت نداریم که در آن اتفاقاتی از این دست افتاده باشد و به طور خاص شاهد چنین اتفاقاتی در جامعه ایرانی نیز نبودیم. این افتخار یکایک ماست و به شکرانه الهی، افرادی که در این جمع حضور دارند و به مجامع بین المللی نیز سفر می کنند، باید به این ارزش جامعه ایرانی در مجامع جهانی گوشزد کنند. بیان این نوع دیدگاه ها و همچنین زندگی اهل سنت در جامعه شیعی و آزادی عمل آنها در کشور ایران، موجب شگفتی جامعه جهانی خواهد بود.
وی بیان کرد: در کل جغرافیای اسلامی کشور ایران جزء استثناهاست و بسیاری از کشورها ما را الگوی خود قرار می دهند. تحقق این الگو با این پیش فرض همراه است که همه ما کنار هم باشیم و نقشی چون قالی ایرانی، به این معنا که هر کدام از ادیان، نقش گل های قالی ایرانی ایفا کنیم. امیدوارم این چند رنگی ادیان توحیدی همراه با وحدت معنایی، معیشت و رحمت الهی باشد.
دیدگاه های اقلیت های مذهبی در نشست اهانت به ساحت پیامبر (ص)
بخش اول نشست این هم اندیشی به شنیدن سخنان نمایندگان اقلیت های مذهبی حاضر در نشست بود. اولین سخنران، دکتر سروش پور، نماینده حاضر اقلیت زرتشتی بود. وی گفتگوها در همایش هایی نظیر این را راهی برای شناخت دین هر کسی دانست و گفت: پایه و اساس این مساله در ایران به بهترین شکل اجرا می شود. سرزمین ما منشا بسیاری ادیان الهی بوده، اما فرهنگ ایرانی، همه ادیان را جذب کرده تا به حقیقتی مشترک و واحد دست یابند؛ در این فرهنگ، همه ما جدای از دینی که داریم، یاد گرفتیم که فکر کنیم.
سروش پور خاطرنشان کرد: هدف ما از صحبت درباره پیامبر و ادیان خودمان، به اشتراک گذاری اعتقادات زرتشتی برای دیگران و بیان مشترکات دین است.
وی در ادامه به تشریح برخی از نکات و اعتقادات در دین زرتشت پرداخت و بیان کرد: باید در مقابل بی حرمتی ها با نگاه دینی خودمان رفتار کنیم. سکوت کردن در مقابله با این گناهان که همپای دروغ است، در دین ما اشتباه است؛ چرا که زرتشت در تمام طول عمرش برای مبارزه با دروغ قدم برداشت. برگزاری هم اندیشی هایی از این دست در هفته کتاب، فرهنگ اصیل ایرانی را زنده نگه می دارد و با این پشتوانه ما باید با شیطنت های جهانی مقابله کنیم.
«وانیا سرگیز» نماینده اقلیت آشوری حاضر در نشست، از احترام دین مسیحیت برای ادیان دیگر توحیدی و دستورات و اعتقادات آنها سخن گفت و اظهار کرد: کلیسا احترام بسیاری برای مسلمانان قائل است، چرا که آنان خود را کاملاً تسلیم فرامین الهی می کنند. کتاب قرآن با اشاره بسیار به حضرت مسیح و مریم، و همچنین تا آخرین پیامبر عهد عتیق به تفصیل از آنها سخن می گوید. قرآن دلهای مردم را به سوی خدا هدایت می کند. قرآن و تورات و انجیل هیچ گاه از مردم نخواستند که به هرج و مرج سوق یابند و همیشه مردم را به سوی محبت فراخواندند.
وی تاکید کرد: توهین به پیامبر اسلام در این اواخر، گناهی نابخشودنی است، همچنان که توهین به ادیان الهی و توحیدی نابخشودنی است. ما افتخار می کنیم که مسیحی ایرانی هستیم و توهین نسبت به پیامبر را محکوم می کنیم.
«کشیش نرسسیان» از شورای خلیفه گری ارامنه تهران نیز سخنران بعدی بود. وی گفت: امروز جهان تبدیل به دهکده ای شده که هر اتفاقی از هیچ کس پوشیده نیست. افراد تطمیع شده ای وجود دارند که باعث فجایع بزرگی در جامعه بشری می شوند. این افراد از نسل قابیل هستند که برادر خود را کشت. راه حل این معضل، آشنایی تنگاتنگ ادیان مختلف الهی و نزدیکی بیش از پیش آنها با یکدیگر است.
«اسفندیار اختیاری» نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی در این نشست سخنش را با سمت و سوی هفته کتاب آغاز کرد و با اشاره به مخالفت ادیان با توهین به هر شکلی منزلت انسانها و بهویژه شخصیتهای بزرگ دیگر ادیان، گفت: برگزاری «نشست احترام به پیامبران الهی از دیدگاه کتب آسمانی» در هفته کتاب، فرصت مناسبی است تا به مشکلات چاپ و نشر نیز توجه شود. وضعیت چاپ و نشر کتابها و نشریههای ادیان مختلف با مخاطبان اندکی که دارند، بسیار نامناسب است. این نشریات علاوه بر مشکلاتی که برای انتشار دارند با مشکلات اقتصادی، مساله گرانی کاغذ و خدمات چاپ و نشر نیز روبهرو شدهاند که این امر میتواند ادامه حیات آنها را به خطر بیندازد.
اختیاری افزود: نشریات ادیان که به نوعی سابقه فرهنگی مکتوب هر کدام بهشمار میروند، با مسالههایی مانند برخی ممیزیهای فراقانونی دوچندان دچار مشکل شدهاند.
Sorry. No data so far.