یکی از طرحهایی که در قالب مهرماندگار گنجانده شده، طرح ان. جی. ال سیری است به این مفهوم که باید این طرح تا قبل از اتمام دولت دهم به بهره برداری کامل برسد.
عملیات اجرایی طرح ان. جی. ال سیری با سرمایهگذاری حدود نیم میلیارد دلار از سال ۱۳۸۲ با هدف استحصال میعانات گازی و جمعآوری حدود ۱۴۰ میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت در منطقه جزیره سیری آغاز شد.
به گفته مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره که کارفرمای این طرح محسوب میشود، قرار بود که در خرداد ماه سال ۹۰ فاز اول این طرح به بهره برداری برسد و در تیرماه همان سال نیز این طرح به طور کامل افتتاح شود، اما تاکنون و پس از گذشت ۹ سال از آغاز عملیات اجرایی این طرح خبری از افتتاح این طرح ملی نیست.
ولی مجری طرح ان جی ال سیری اخیرا اعلام کرده است که در پاییز جاری این طرح به بهره برداری میرسد و علت تاخیر در بهره برداری طرح مشکلاتی است که شرکتهای خارجی برای این طرح ایجاد کرده بودند و هم اکنون تجهیزات این پروژه توسط متخصصین و سازندگان داخلی تامین شده است.
طرح ان. جی. ال سیری از چهار پروژه تشکیل شده است؛ این پروژهها شامل اجرای خط لوله زیردریایی سیری به کیش و قشم، ایستگاه تقویت فشار جزیره کیش، همچنین گازرسانی به نیروگاه کیش، ایستگاه تقویت فشار گاز در سکوی نصر و ساخت پالایشگاه ان. جی. ال در جزیره سیری است.
پالایشگاه ان. جی. ال سیری ظرفیت دریافت روزانه ۱۴۰ میلیون فوت مکعب گاز را داراست و ارزش روزانه گازهای جمعآوری شده حدود ۱٫ ۵ میلیون دلار است که در نهایت سالانه حدود ۵۵۰ میلیون دلار درآمد عاید کشور میشود.
این طرح قرار است گازهای میادین نفتی الوند، اسفند، سیوند، دنا، نصرت، فارورای و بیدر منطقه سیری را فرآورش کند. به طوری که با راهاندازی کارخانه NGL سیری، روزانه ۲۲ میلیون فوت مکعب گاز از سکوی نصر، ۱۰۰ میلیون فوت مکعب گاز از میدان نفتی سیری و ۴۳ میلیون فوت مکعب گاز میدان نفتی اسفند جمع آوری و پالایش میشود.
با ساخت و بهرهبرداری پالایشگاه ان. جی. ال در جزیره سیری روزانه ۸۴۱ تن پروپان، ۳۲۸ تن بوتان، ۳۶۱ بشکه پنتان و ۱۲۵۰ بشکه میعانات گازی تولید میشود، همچنین برای صدور بخشی از محصولات این کارخانه، برنامههایی برای ساخت مخازن ذخیره سازی با حجمی در حدود ۱۱۰ هزار مترمکعب در دستور کار قرار دارد.
منطقه عملیاتی سیری در آبهای خلیج فارس در ۴۰ کیلومتری غرب جزیره ابوموسی و ۷۵ کیلومتری بندر لنگه قرار دارد. این منطقه از میدانهای سیوند، اسفند، نصرت و دنا تشکیل شده است و سکوی اقماری ایلام و نصر واحدهای تولیدی آن راتشکیل میدهند.
Sorry. No data so far.