چهارشنبه 21 نوامبر 12 | 09:47

در كتابخانه دانشگاه تهران چه می‌گذرد؟

با پیشنهاد و حمایت «کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران» قرار است یکی از سالن‌های دانشگاه به نام «ایرج افشار» (ایران‌شناس نزدیک به محافل بهایی) شود.


از چندی پیش جریان فرهنگی مشکوکی در دانشگاه تهران تحرکات خود را آغاز کرده است که به دنبال ترویج کارگزاران فرهنگی عصر پهلوی و نادیده گرفتن دانشمندان متعهد می‌باشد. یکی از نخستین اقدامات این عناصر، بازگرداندن مجسمه‌های نیم تنه برخی از کارگزاران عصر قاجار و پهلوی اول و دوم از چند سال قبل به سالن کتابخانه دانشگاه است. سیاست‌ها و اقدامات این عناصر به جایی رسیده است که برای مورخان وابسته و نزدیکان حسن تقی‌زاده، سالن یادبود بنا می‌کنند و اکنون قصد نامگذاری سالنی را به نام «ایرج افشار» دارند که پس از انقلاب نیز با «بنیاد مطالعات ایران» (به ریاست اشرف پهلوی) همکاری نزدیک داشت.

به نظر می‌رسد روسا و مدیران دغدغه‌مند دانشگاه تهران باید نسبت به تحرکات چنین عناصر نامطلوبی که پست‌های مدیریتی کتابخانه دانشگاه را در اختیار دارند، واکنش جدی نشان دهند و مانع از ترویج آرا و نگرش چهره‌هایی شوند که آثارشان هیچ سنخیتی با انقلاب اسلامی ندارد.

گفتنی است مرحوم «جلال آل احمد» طی یادداشت مهمی در آبان ۱۳۴۵ خطاب به «ایرج افشار» وی را از حامیان بهائیان معرفی می‌کند که «زیر بار اباطیل آنان را» گرفته است. «ایرج افشار» در ۱۵ آذر ۱۳۵۶ با حکم «فرح پهلوی» به عضویت هیات امنای «بنیاد فرهنگ ایران» جایگزین «منوچهر اقبال» شد و با دربار پهلوی و «احسان یارشاطر»، «تقی‌زاده» و… رابطه بسیار نزدیکی داشت.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.