در چند روز گذشته کامپیوترهای بسیاری در ایران مورد حمله شدید یک ویروس خطرناک قرار گرفتهاند که از سیستمهای کنترل صنعتی اطلاعات میدزدد.
بر اساس دادههای شرکت «سیمنتک» که یک شرکت امنیت اینترنتی است، تقریبا 60 درصد از سیستمهای آلودهشده در ایران قرار دارند. اندونزی و هند هم بعد از ایران دو کشوری هستند که بیشتر از بقیه مورد حمله این نرمافزار خطرناک، که به «استاکنت» معروف شده، قرار گرفتهاند.
«استاکنت» ماه گذشته از سوی یکی از شرکتهای تولیدکننده نرمافزارهای ضد ویروس به نام «ویروس بلاک آدا» و در کامپیوتر یک مشتری ایرانی کشف شد.
این کرم به دنبال سیستمهای مدیریت زیمنس با نام SCADA میگردد که در سیستمهای صنعتی بزرگ استفاده میشود و بعد اطلاعات محرمانه صنعتی را از طریق اینترنت منتقل میکند. کار نرمافزار SCADA کنترل تجهیزات انرژی، حمل و نقل و بقیه سیستمهای حیاتی صعنتی است.
پایگاه اینترنتی «PC World» مینویسد که شرکت «زیمنس» روز پنجشنبه، 31 تیرماه با انتشار پستی بر روی پایگاه اینترنتیاش، به مشتریان خود در مورد این ویروس هشدار داد و اعلام کرد که حذف آن ممکن است به سیستمهای صنعتی آسیب برساند.
سیمنتک دقیقا نمیداند که چرا ایران و کشورهای دیگر بیشترین میزان آلوده شدن را گزارش کردهاند. الیاس لوی، مدیر تکنیکی شرکت، میگوید: حداکثر چیزی که ما میتوانیم اعلام کنیم آن است که این ویروسها بیش از همه جا، شرکتهایی در این مناطق را هدف قرار داده بودند.
در اوایل سال میلادی، زیمنس هدف انتقاداتی قرار گرفته بود که بر اساس آن تجارت ایران با این شرکت، به تهران کمک کرده تا برنامه هستهایاش را توسعه دهد. تعداد دستگاههای آلوده شده احتمالا چیزی حدود 15 هزار تا 20 هزار است.
یکی از احتمالاتی که پایگاه اینترنتی سیمنتک مطرح میکند، دست داشتن یک حکومت در ساخت و پخش این ویروس است. این پایگاه مینویسد که اگر کار، کار یک دولت باشد، به احتمال خیلی زیاد هدف دستیابی به اطلاعات محرمانه حکومتی یا نظامی است.
پیچیدگی و کیفیت بالای این حمله، این فکر را به ذهن متبادر میکند که تنها یک دولت دسترسی لازم به منابع ضروری برای اجرای این حمله را داشته است.
Sorry. No data so far.