شنبه 31 جولای 10 | 18:32

در نشست نوزدهم عدالتخواهان چه گذشت؟

حجت السلام و المسلمین محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی در دانشگاه‌ها صحبت‌های خود را با اهدای سلام مقام معظم رهبری به دانشجویان عدالتخواه آغاز کردند. سپس حجت الاسلام نظافت شرح دعای مکارم الاخلاق گفتند.


متن زیر خلاصه ای از برنامه های این نشست به نقل از پایگاه اینترنتی جنبش عدالتخواه دانشجویی است.

گزارش روز اول
27 تیرماه 1389 اولین روز نشست جنبش عدالتخواه بود. نوزدهمین نشست سراسری جنبش عدالتخواه دانشجویی در مشهد با سخنرانی حسن رحیم پور ازغدی در ساعت 14 آغاز شد.

در این نشست که به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت، موضوعاتی نظیر رابطه امت و امامت،حوزه اختیارات ولی فقیه، دیدگاه های رهبرانقلاب (مدظله العالی) در مورد عدالت، مولفه‌هاي اسلام ناب و خط امام، سیره مبارزاتی اهل بیت علیهم السلام، جريان شناسي فكري و فرهنگي، ، ریزش‌ها و رویش‌هاي انقلاب چرايي و چگونگی، نقش جنبش دانشجویی در فضای آتی انقلاب، فساد اقتصادی و رانت، اخلاق، جهان اسلام، مبانی فعالت های دانشجویی از دیدگاه رهبری ضرورت مطالعه وسیر مطالعاتی، تشکیلات، تجربه‌ی فعالیت ها دانشجویی عدالتخواهانه، وي‍ژگي مديريتي رهبري مورد بحث قرار خواهد گرفت.

گزارش روز دوم
به گزارش عدالتخواهی در ابتدای برنامه صبحانه، آقای دلبریان،از رزمندگان سال های جبهه و جنگ،برای ارائه ی سخنرانی خود درباره ی علل پذیرش قطعنامه ی 598 از سوی حضرت امام به محل نشست آمدند. ایشان با ذکر خاطراتی از دوران هشت سال دفاع مقدس ، یکی از مهمترین عامل پذیرش قطع نامه را اختلافات سیاسی در تهران و مخصوصا مجلس سوم و اختلافات با نخست وزیر وقت و مسائل مربوط به بیت آقای منتظری خواندند.
سپس دکتر محمدصادق کوشکی کارشناس مسائل جهان اسلام برای سخنرانی خود به مدرسه آینده سازان آمدند و از ساعت 10:30 صحبت های خود را با موضوع جهان اسلام آغاز کردند. ایشان که صحبت های شان را با اشاره به پذیرش قطع نامه ضمن ارائه بحث در مورد فرصت های جنبش دانشجویی در جهان اسلام به بحث درباره تفاوت دیدگاه امام و ملی گرایان و آثار عملی آن پرداختند.

سپس خانم فاضل از دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع) و عضو سابق شورای عمومی جنبش،به ارائه طرح انتفاضه اقتصادی پرداختند.
از ساعت 15:30 آقای خورشیدی از اعضای اولین شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی تاریخچه ی جنبش را بیان کردند و سپس آقای دکتر حسین سوزنچی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام صحبت های خود را با محوریت ولایت فقیه آغاز کردند.
سپس،حجت الاسلام و المسلمین نظافت با موضوع اخلاق به ارائه بحث پرداختند. از ساعت 22 گعده های دانشجویی با موضوعات تشکیلات، مبانی حرکت دانشجویی شکل گرفت.

گزارش روز سوم
به گزارش عدالتخواهی اولین سخنران روز سوم نوزدهمین نشست جنبش عدالتخواه دانشجویی حجت الاسلام و المسلمین دکتر سوزنچی با ادامه ی مبحث ولایت فقیه بود. سپس کنفرانس شورای مرکزی جنبش عدالتخواه و پاسخ به پرسش های تشکل ها در رابطه ی با مسائل جاری پرداخته شد.
در این نشست 1 ساعته و از ابتدا آقای موسوی فرد،دبیر جنبش عدالتخواه به بیان فضای کنونی حاکم بر جنبش پرداخت و پس از انتقادات از قوه ی قضاییه به گزارش فعالیت های انجام شده و اعزام یک کارگروه 3 نفره به کنفرانس آب و هوایی بولیوی پرداختند.مسائل مربوط به حجت الاسلام جهانشاهی و اساتید جنبش و موضع گیری های جنبش در مواقع مختلف هم از پرسش های مطرح شده توسط دانشجویان بود.

ساعت 16 افشین میرزایی مسئول کرسی های آزاد اندیشی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با موضوع کرسی های آزاد اندیشی و پرسش های دانشجویان در رابطه ی با این مقوله به ارائه ی بحث پرداخت. سپس حجت الاسلام همازاده، عضو سابق هیئت تحریریه ماهنامه خیزش و طلبه برگزیده حوزه علمیه قم بحثی با عنوان سبک زندگی دانشجوی انقلابی ارائه کردند. زندگی تشکلی،چالش ها و فرصت ها،سلوک معنوی دانشجوی تشکیلاتی،ازدواج تشکیلاتی،هدف دار بودن کار تشکیلاتی و… جزو مباحث این بخش از نشست بود. بعد از زیارت بارگاه ملکوتی ثامن الحجج گعده های تربیت سیاسی و تشکیلات، کار خود را در ادامه مباحث گذشته پی گرفتند.

گزارش روز چهارم
روز چهارم نشست با سخنرانی محمدصالح مفتاح، عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه، در رابطه ی با حضور هیئت اعزامی جنبش در همایش آب و هوای بولیوی با موضوع اسلام، راه حل محیط زیست آغاز شد. مشکلات پیش روی کارگروه، نحوه ی کار فرهنگی در چنین برنامه خارجی، خاطرات سفر، تاثیرات حضور یک خانم با پوشش اسلامی و یک روحانی و باز تاب حضور آنها در بولیوی ،بخشی از صحبت های ایشان را شامل می شد.

ساعت 10:15 مستندی از گروه مستند سازی دیده بان که از مناطق محروم استان کرمان تهیه شده بود پبا محوریت رای مستضعفین در انتخابات ریاست جمهوری دهم پخش شد بعد از آن هم کارگردان مجموعه جناب آقای خالقی،صحبت های خود را آغاز کردند .

برنامه ها از ساعت 15:30 ،با سخنرانی محمد جواد میری سخنگوی اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی و مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با موضوع ضرورت ها و شیوه‌های مطالعه مفید،از سرگرفته شد. سپس، جناب آقای منوچهر محمدی معاون سابق وزارت امور خارجه و عضو هیئت علمی گروه روابط بین الملل دانشگاه تهران، بحث خود را با محوریت صدور انقلاب آغاز کردند. از بحث های مطرح شده در سخنرانی ایشان، رویکرد مردم کشورهای آمریکای لاتین و مردم مستضعف نسبت به انقلاب اسلامی، تقابل نظام سرمایه داری با انقلاب اسلامی، برخورد تمدن ها با یکدیگر و مسائل مربوط به آن بود.

از ساعت 19:10 حجت الاسلام نظافت برای ایراد سخنرانی به مدرسه آینده سازان آمدند و موضوع صحبت های ایشان هم اخلاق و تفسیر دعای مکارم اخلاق از صحیفه سجادیه بود بعد از نماز مغرب و عشا نیز گعده های تشکیلات و تربیت سیاسی تشکیل شد.

گزارش روز پنجم
اولین برنامه ای که صبح پنجشنبه پخش شد یک مستند از شهید عبدالحمید دیالمه بود. مستند کاری بود از موسسه دیده بان، پس از اتمام فیلم و از ساعت 10:45 صحبت های وحید جلیلی، مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی،با موضوع نگاه جهانی به انقلاب آغاز شد. ایشان در صحبت های خود نگاه جهانی،نگاه تاریخی،نگاه جبهه ای و نگاه مراقبه ای به مسئله ی فرهنگ را یادآور شدند. از ساعت 11:30 پرسش های کتبی،بنا به درخواست آقای جلیلی آغاز شد و تا ساعت 11:55 به طول انجامید و پس از آن قسمت دوم صحبت های آقای جلیلی پی گرفته شد.
ساعت 14 جلسه ی شورای عمومی جنبش برگزار شد و تا ساعت 16 به طول انجامید و بعد از آن مرتضی فیروز آبادی دبیر اسبق جنبش با موضوع عدالت از منظر مقام معظم رهبری به ارائه بحث پرداخت. سپس حجت السلام و المسلمین محمدیان،رئیس نهاد نمایندگی در دانشگاه ها وارد محل نشست شدند و پس از لحظاتی صحبت های خود را آغاز کردند.

ایشان صحبت های خود را با اهدای سلام مقام معظم رهبری به دانشجویان عدالتخواه آغاز کردند. پس از آن حجت الاسلام نظافت با موضوع اخلاق با حضور دانش آموزان مدرسه آینده سازان به ارائه بحث پرداختند. سپس برنامه ی دعای کمیل و بعد از آن هم مولودی به مناسبت ولادت حضرت علی اکبر از سوی دانش آموزان مدرسه برگزار شد. برنامه ورزشی قسمتی از این بخش از اردوی جنبش بود.

گزارش روز ششم
برنامه با پخش مستند دختر لر و سپس سخنرانی دکتر فیاض با موضوع نظریه های عدالت آغاز شد. ایشان در صحبت های خود عدم تخصص و تعهد در افراد مسئول را از بزرگترین مشکلات جامعه ی ما خواندند. در ادامه ایشان با تفکیک دو مفهوم قسط و عدالت به دو مفهوم عدالت لیبرالیستی و عدالت کمونیستی به تبیین آن دو پرداخت. صحبت های ایشان با پرسش و پاسخ دانشجویان و نزدیک اذان ظهر به پایان رسید.
بعد از نماز و ناهار بچه ها استراحت داشتند و جلسه شورای عمومی و انتخابات شورای مرکزی برگزار شد و از ساعت 17:20 کلاس ها با سخنرانی حجت الاسلام سید علی موسوی از سر گرفته شد.بعد از نماز برنامه معنوی مناجات شعبانیه برگزار شد. سپس گعده های دانشجویی با حضور آقایان موسوی،وحید جلیلی و حسین کمیلی برپا شد.

گزارش روز هفتم
اولین برنامه امروز دیدار با امام جمعه مشهد حجت الاسلام والمسلمین علم الهدی بود. در ابتدای این دیدار آقای موسوی فرد،دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی،به تحلیل فضای کنونی جامعه و گزارش کار کوچکی از فعالیتهای انجام شده در جنبش عدالتخواه پرداختند و از ساعت 10:15 صحبت های حجت الاسلام و المسلمین علم الهدی آغاز شد. صحبت های ایشان پیرامون نحوه ی عدالتخواهی و عبور از سطحی نگری و تعمق و تدبر در نحوه ی عدالتخواهی بود و خودزنی را یکی از آسیب های در این عرصه خواندند. سپس مرتضی فیروز آبادی با موضوع مطالبات دانشجویی و آسیب شناسی حرکات به ارائه بحث پرداخت.مباحث خوبی مطرح شد و در چهار موضوع عدم تحلیل دانشجو، جدا شدن جنس مطالبات از مطالبات دانشجویی و مردمی، نبود دغدغه کاری و رویکرد جنبش نسبت به دولت نهم و دهم بررسی شد.

از ساعت 15:30 کلاس ها با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین تقی پورفر با موضوع ولایت فقیه و مرجعیت از سر گرفته شد.سید حمید روحانی هم میهمان ویژه ی این برنامه بود.ایشان در صحبت های خود،تفاوت های بین فقه سنتی و فقه حضرت امام را بیان کردند و موضع گیری اشتباه برخی از مراجع در حوادث پس از انتخابات و اتفاقات 14 خرداد را عدم درک صحیح از شرایط زمان و دید آنها نسبت به فقه سنتی دانستند و یکی از مشکلات ازدواج جوانان را هم یک نمونه از این دست خواندند. در ادامه صحبت ها ایشان حفظ نظام، حفظ خط قرمز نظام و حفظ ناموس جوان را از اوجب واجبات در دین خواندند و شکسته شدن حرمت هر کدام از آن را موجب از بین رفتن دیگری دانستند.
از ساعت 17:40 سخنرانی آقای ترکش دوز با محوریت جریان شناسی فکری و سیاسی آغاز شد. مباحث نسبتا سنگینی ارائه شد و در آن جناح راست و چپ درزمان های پس از انقلاب و پس از رحلت حضرت امام(ره) تا سال 76 و موضع گیری های آنان در برخورد با مسائل جاری در کشور باز گو شد و مهمترین مشکل جریان چپ در سال های 68_72 را عدم توجه به تهاجم فرهنگی و جناح راست را تعدیل ساختاری دانستند. ایشان در قسمت دوم صحبت های خود به دلایل انفعال جریان موسوم به اصلاحات از سالهای 81 به بعد پرداخت و پس از ورود به سال های 84 به بعد به بیان موج های شکل گیری شده پیرامون احمدی نژاد و مشایی،جریان های موافق و مخالف آنها پرداخت.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.