سه‌شنبه 16 فوریه 10 | 16:44

جنبش سبز در کما

در حالی که از روزها قبل، طرح بیست و دوم بهمن سبز را مطرح کرده بودند، تا انتقام شکست خود در 9 دی را از مردم بگیرند، اما عدم حمایت مردم از آنها باعث شد که شکست تلخ تری را متحمل شوند. اما مردم با حضور در رفراندومی دیگر اعلام کردند که جمهوری اسلامی را همچنان نظام مطلوب می‌شمارند و دشمنان آب در هاون می‌کوبند.


همه آمده بودند

همه آمده بودند

حضور میلیونی مردم در راهپیمایی بیست و دوم بهمن، بار دیگر آب سردی بود که بر سر متوهمانی ریخت که باور نداشتند که مردم ایران هنوز بر اسلام و انقلاب اسلامی‌شان پافشاری می‌کنند.

در حالی که از روزها قبل، طرح بیست و دوم بهمن سبز را مطرح کرده بودند، تا انتقام شکست خود در 9 دی را از مردم بگیرند، اما عدم حمایت مردم از آنها باعث شد که شکست تلخ تری را متحمل شوند. اما مردم با حضور در رفراندومی دیگر اعلام کردند که جمهوری اسلامی را همچنان نظام مطلوب می‌شمارند و دشمنان آب در هاون می‌کوبند.

شبکه ” ان. بی.سی” آمریکا در گزارشی از حضور بی سابقه مردم ایران در راهپیمایی سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران ضمن اعتراف به باشکوه بودن این راهپیمایی به نقل از طرفداران ضدانقلاب و حامیان سبزها نوشت: ما باختیم و آنها پیروز شدند.

به گزارش الف، در این گزارش آمده است: سی و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران فرصتی شد تا نظام ایران در برابر مخالفانش قدرت نمایی کند. شمار معترضان براساس اعلام سایتهای مخالف دولت صدها تن بود این در حالی است که در تظاهرات های قبلی شمار معترضان هزاران نفر اعلام شده بود.

خبرنگاران ان بی سی ادامه داد:  رسانه های خارجی از جمله شبکه  ان. بی.سی اجازه یافتند مراسم روز 22 بهمن در میان آزادی را پوشش بدهند؛ جایی که صدها هزار نفر از مردم ایران برای گرامی داشت سی و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران گردهم آمده بودند.

خبرنگار ان بی سی نیز مانند دیگر خبرنگاران غربی در تهران، با وجود حضور میلیونی مردم، امروز به دنبال سبزها و معترضان می گشت و به این موضوع بیشتز از اصل مراسم اهمیت داد و گزارش كرد: حضور گسترده نیروهای امنیتی از جمله پلیس ضد شورش و نیروهای موتور سوار در تظاهرات روز پنج شنبه برای متفرق کردن معترضان ضد دولتی که قصد داشتند در سالگرد پیروزی انقلاب ایران تظاهرات کنند، مشهود بود.

یکی از معترضان نیز که خواست نامش فاش نشود در گفتگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که وی تلاش کرد تا به تظاهرات معترضان بپیوندد اما با ناامیدی تظاهرات را ترک کرد. وی گفت: حدودا 300 نفر از معترضان را دیدم. فکر کنم حداکثر 500 نفر بودند. اما هزاران نفر از حامیان نظام در اطراف ما بودند. این بدان معناست که ما باختیم و آنها برنده شدند. آنها ما را شکست دادند. آنها می توانند افراد بیشتری را هم گردهم بیاورند. ما شکست خوردیم.

‌ ‌

تحقیر دشمنان

محمد کاظم انبارلویی سردبیر روزنامه رسالت در این سرمقاله‌ای، “تحقیر دشمنان اسلام و ایران بویژه آمریکا” را اولین پیام راهپیمایی 22 بهمن امسال می‌داند و می‌نویسد: ” راهپیمایی22  بهمن در امتداد راهپیمایی 9 دی امسال دو رفراندوم بزرگ در فاصله ای کوتاه بود تا مهر باطلی بر اهداف جنگ نرم استکبار جهانی علیه ملت ایران باشد. مردم ایران آمده بودند تا اقتدار ملی انقلاب را به رخ دشمنان بکشند. مردم آمده بودند، تا نه اکثریت بلکه تصویری از قاطبه ملت ایران علیه استکبار جهانی بویژه آمریکا، آن هم در سی و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب نشان دهند. ”

وی در ادامه مقاله با اشاره به اینکه دومین پیام راهپیمایی 22 بهمن اعلام تجدید میثاق با امام(ره) و رهبری معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای بود، می‌نویسد: “تجدید میثاق با امام و رهبری یعنی خنثی شدن اولین و آخرین طراحی دشمن در شکست انقلاب و برباد رفتن مهمترین هدف دشمن در جدا کردن امت از امام(ره). مردم در راهپیمایی22  بهمن ثابت کردند اعتقاد به ولایت فقیه در رگ و پی اندیشه سیاسی آنها ریشه دارد.”

سردبیر روزنامه رسالت اعلام پشتیبانی از دولت و پاسداشت اصل «میزان رای ملت است» را دیگر پیام راهپیمایی 22 بهمن دانسته و اینگونه ادامه می‌دهد: “یکی از مهمترین هدف های دشمن در جنگ نرم زیر سوال بردن مشروعیت قانونی و مقبولیت مردمی دولت است. مردم در راهپیمایی22  بهمن به خیابان ها ریختند تا بگویند اکثریت کیست و کسانی که دچار «توهم» پیروزی و توهم «تقلب» هستند در روز روشن آفتاب را انکار می کنند.”

‌ ‌‌

دعوا در اتاق فکر

اما دعوا به اینجا ختم نشد. مخالفان مردم به جای دریافت پیام 22 بهمن به جان هم افتادند. این بار نوبت گنجی بود که به کدیور حمله‌ور شود و او را فاقد استاندارد بداند. همچنین او از مسئولیت جمیله م محسن کدیور در سایت جرس پرده برداشت. وی پیرامون بیانیه‌ای که چندی پیش با امضای مشترک او، محسن کدیور، عطاء الله مهاجرانی، عبدالکریم سروش و عبدالعلی بازرگان در حمایت از آقای موسوی منتشر شد، توضیحاتی داد.

آن بیانیه ابتدا در سایت جنبش راه سبز(جرس) با تیتر “بیانیه روشنفکران دینی” منتشر شد. به گفته گنجی تیتر آن بیانیه را آقای کدیور خود انتخاب کرد.
این حامی خارج نشین آقای موسوی در ادامه به مصاحیه خود درباره انکار وجود امام زمان(عج) و واکنش کدیور اشاره کرده و نوشته است: “حدود نه روز بعد از آن من در گفت و گویی با برنامه “به عبارت دیگر” در تلویزیون BBC فارسی شرکت کردم و در آن برنامه وقتی که در معرض پرسشهایی در خصوص قرآن و امام زمان قرار گرفتم نظرات شخصی خود را در این موارد که پیشتر هم مبسوطتاً نوشته و منتشر کرده بودم، بیان کردم. این گفت و گو در تاریخ ۲۲ دی ماه ۸۸ پخش گردید و متن کامل آن در همان روز در وبسایت فارسی BBC در دسترس کاربران قرار گرفت. آقای کدیور پیش از امضای آن نامه از آرای دینی تمام امضاکنندگان آن بیانیه از جمله آقایان سروش، بازرگان، و بنده آگاه بود و با این علم آن بیانیه ی سیاسی مشترک را امضا کرد. اما او چهار روز بعد در تاریخ ۲۶ دی ما گفت و گویی مکتوب با خود ترتیب داد تا تعارض آرای دینی خود را با آن سه تن اعلام نماید و میان خود و دیگر امضا کنندگان آن نامه خط کشی نماید. او در آغاز آن مصاحبه در خصوص نامگذاری آن بیانیه می گوید:
در متن و اسم بیانیه [پنج نفره] از این عنوان [یعنی “بیانیه روشنفکران دینی”] استفاده نشده است. این عنوان را برخی دوستان خبرنگار از جمله “جرس” روی بیانیه گذاشتند. راستش من خودم با این عنوان موافق نبوده و نیستم. این عنوان برای این جمع نه جامع است نه مانع و نه لازم. ”
آنچنان که گنجی نوشته است: “این مدعا مطلقاً خلاف واقع است. آقای کدیور پیش از انتشار آن نامه به امضا کنندگان اطلاع دادند که آن بیانیه با عنوان روشنفکران دینی منتشر خواهد شد. آقای کدیور تصمیم گیرنده ی اصلی و مؤثر سایت جرس است و کمابیش نقش ولی فقیه را در آن مجموعه ایفا می کند، و خواهر ایشان، خانم جمیله کدیور، مسؤولیت سردبیری آن سایت را برعهده دارد. و بدون شک انتخاب تیتر اوّل در حیطه ی اختیارات یک خبرنگار نیست.”

با این اوضاع معلوم نیست آیا جنبش سبز بار دیگر رأی و نظر مردم را نادیده می‌گیرد و باز زیاده‌خواهی خواهد کرد، یا اینکه آینده‌ی دیگری در راه است. پاسخ را گذر زمان می‌دهد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.