پنج‌شنبه 12 آگوست 10 | 11:16

رمضان ماه خدا و دوست‌داشتنی‌ترین ماه برای اهل خداست

يكي از شاعران آييني كشور گفت: «رمضان» ماه خدا و دوست داشتني‌ترين ماه براي اهل خداست و علت اين است كه «اين دهان بستي، دهاني باز شد».


محمدجواد محبت، از شاعران آئيني كشور درباره ميزان استفاده شاعران امروز از احاديث، روايات و قران كريم گفت: به شكل بارز در غزليات حافظ اشاراتي درباره ماه مبارك رمضان وجود دارد، گاهي اين اشاره به رنگ طنز و گاهي در آيين قلندري آن روزگار آمده است.
به گفته وي، ديگر شاعران هم به نوعي در اين موضوع اشعاري ارائه كرده‌اند، در سال‌هاي گذشته «حسين آهي» مجموعه اشعاري را درباره ماه مبارك رمضان گردآوري كرد، البته در اين مسير شاعران ديگري هم اين كار را انجام داده‌اند.

وي ادامه داد: رمضان به واقع ماه خداست و دوست‌داشتني‌ترين ماه براي اهل خداست و علت اين است كه «اين دهان بستي، دهاني باز شد».
محبت با اشاره به نام مولوي خاطرنشان كرد: مولوي درباره رمضان سخنان بسيار شيرين دارد، در سال‌هاي گذشته پيش از مغرب، چند بيت از اشعار مولوي با مضمون ماه مبارك رمضان خوانده مي‌شد و پس از آن دعاي قبل از افطار پخش مي‌شد.
محبت در ادامه با بيان مقايسه ميان مولوي و حافظ و شعر اين دو و بهره آنها از ماه مبارك رمضان در اشعارشان اظهار داشت: با وجود شيرين بودن شعر حافظ، مولوي از نظر توحيدي موفق‌تر است، تفسير يك سوم قرآن در اثر مولوي با نام مثنوي معنوي مشاهده مي‌شود و در آن حدود هشتصد حديث از رسول اكرم (ص) آمده است.

به گفته اين شاعر، استفاده مولانا از قرآن و حديث گسترده‌تر از ديگر شاعران بوده است، اين گستردگي حتي از شاعراني چون «سنايي غزنوي» و «عطار نيشابوري» هم فراتر بوده است.
وي افزود: در روزگار معاصر هم شاعراني از رمضان در اشعارشان استفاده كرده‌اند كه از آن جمله مي‌توان به اشعار شهريار اشاره كرد؛ البته بنده و ديگر شاعران معاصر چند غزل در خصوص ماه مبارك رمضان داريم.

محبت در رابطه با ميزان استفاده شاعران امروز از قرآن و احاديث تاكيد كرد: برخي از اشعار شاعران معاصر پايه شعري مذهبي دارد، از آن دسته مي‌توان به نام مرحوم طاهره صفارزاده اشاره كرد، چرا كه وي به دليل آشنايي و تسلط به قرآن و تسلط به زبان انگليسي، از مضامين قرآني در اشعارش استفاده كرد كه شايد اين استفاده بيش از ديگر شاعران باشد.
وي تاكيد كرد: شاعران جوان‌ هم همان حرف‌هاي گذشتگان را در قالبي نو و كلماتي جديدي بيان مي‌كنند؛ چرا كه تصور پيدا كردن مضمون جديد سبب دور شدن از خط واقعيت است.

محبت در خاتمه با اشاره به بهره شاعران از، ماه مبارك رمضان تصريح كرد: ماه مبارك رمضان جزو روزي‌هاي والاي انسان محسوب مي‌شود و بهره‌گيري از مواهب در صورت مقدور بودن، براي انسان روزي خوب را به همراه دارد، ماه مبارك رمضان بهترين فرصت براي استفاده و سرودن اشعار درباره اين روزي الهي است، زيرا به گفته سعدي: «به اندرون از طعام خالي‌دار تا درون نور معرفت بيني».

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.