کربلا نیز مانند نجف یکی از مراکز مهم جهان تشیع به شمار میرود. این شهر در جنوب بغداد واقع شده و جمعیتی بالغ بر ۶۰۰ هزار نفر دارد.
در طول مسیر حرکت از بغداد تا کربلا پایگاههای متعدد ایست بازرسی وجود دارد که در عراق به آنها «سیطره» میگویند. ۱۳ سیطره در مسیر بغداد به کربلا وجود دارد.
یادآوری مکرر لزوم حفظ وحدت در خیابانهای عراق
شعارهایی در لزوم حفظ اتحاد عراق در طول مسیر و حد فاصل شهرهای این کشور به چشم میخورد که «الوحده و الشهاده» و «العراق بلد الخیر، کلنا فدا لترابک» از جمله آنها است و علاوه بر این تصاویر شهدای این کشور نیز به وفور در مسیر وجود دارد و جملاتی که در تکریم آنها ذکر شده مثل «المجد و الخلود لشهدا».
به طور سنتی در طول مسیر شهرهای مختلف میتوان تصاویر بزرگان آن منطقه را نیز مشاهده کرد که در مورد مسیر بغداد به کربلا مرحوم «محمد صادق صدر» و فرزند وی مقتدی و به طور کلی خاندان صدر بیشتر به چشم میخورد. این موضوع در مسیر بغداد به نجف با تصاویر خاندان «حکیم» و «آیتالله سید علی سیستانی» مصداق پیدا میکند. با گذشت حدود ۲ ساعت از سفر تابلوی «مدینه الحسین ترحب بکم» نشان میدهد که به کربلا رسیدهایم.
تکیههایی که عزاداران را فرا میخوانند
اولین موضوع مورد توجه در این شهر وجود تکیهها و حسینیههای فراوان است که یا با نامی خاص از ائمه معصومین و یا موسس آن نام گذاری شدهاند.
۳ دلیل برای امنیت کربلا
این شهر را میتوان جزو امنترین شهرهای عراق به حساب آورد، بافت مذهبی یکدست شهر و همچنین اهتمامی که روحانیت عراق برای امنیت این شهر از ابتدای سقوط صدام در پیش گرفت، باعث شده که شاهد شهری به نسبت امنتر و آبادتر از دیگر شهرها باشیم به این ۲ مهم باید مدیریتی که در هماهنگی با دولت مرکزی ایجاد شده است را نیز اضافه کنیم.
گفته میشود که آیتالله علی سیستانی بلافاصله پس از سقوط صدام، مراجع کربلا را مکلف کرده که با همکاری دولت و سازمان عتبات عالیات (که پس از سقوط صدام تشکیل شد) امنیت و بازسازی حرمین مقدس امام حسین (ع) و حضرت عباس و شهر کربلا را دنبال کنند که این مهم، با همت و تلاش شیعیان این شهر به خوبی انجام گرفته و دنبال میشود.
شاید به همین دلیل باشد که در کربلا بر خلاف سایر شهرهای دیگر عراق، شبها تا دیر هنگام نیز میتوان در خیابانها تردد کرد و فروشندگان تا پاسی از شب در حال کار هستند.
اگرچه در کربلا روند ساخت و ساز به خوبی پیش میرود، اما در این شهر نیز برق به طور متناوب قطع میشود. البته از آغاز ماه محرم، این قطع برق وجود نداشته و مقامات محلی نیز اعلام کردهاند که برق در این شهر دیگر قطع نخواهد شد.
ساخت و ساز در کربلا در سایه امنیت به سرعت دنبال میشود. یکدستی و حضور مراجع، مدیریت و هماهنگی با دولت مرکزی، سه ضلع مثلثی است که امنیت و ثبات در حال حاضر و پیشرفت در آینده را برای این شهر رقم زده است.
کربلاییها، عرب یا عجم؟
تکلم به ۲ زبان عربی و فارسی از جمله مشخصههای دیگر کربلا است. مردم این منطقه به دلیل اینکه سالها در ایران زندگی کرده و یا اینکه مهاجران ایرانی هستند میتوانند به زبان فارسی صحبت کنند. یکی از ساکنان کربلا با اشاره به سفر پدر بزرگش از ایران به این منطقه به منظور کار و زیارت میگوید: «حدود ۱۰۰ سال پیش پدر بزرگم به کربلا آمد و در این شهر ماندگار شد. ما در اینجا به دلیل اصالت و ریشه خود به فارسها شهرت داریم، اما زمانیکه برای دیدن اعضای خانواده خود به ایران سفر میکنیم عربها شمرده میشویم.
وی با خنده به این تضاد هویتی که برای غالب کربلاییها نیز صدق میکند میگوید آخرش هم ندانستیم عربیم یا عجم!
خدمات رایگان پزشکان هلال احمر
بارگاه ملکوتی سالار شهیدان و ابوالفضل العباس در این شهر واقع شده که مسیر یک کیلومتری بین این ۲ حرم را بین الحرمین مینامند. علاوه بر این، تل زینبیه و خیمهگاه نیز از جمله اماکن متبرکهای است که در این منطقه قرار گرفته و سالانه به خصوص در ایام عاشورای حسینی پذیرای میلیونها زائر عزادار است. گفته میشود که سال گذشته حدود ۱۰ میلیون زائر در ایام عاشورا به این شهر سفر کردهاند. فعالیتهای زیادی از سوی کربلاییها برای پذیرایی از عزاداران و همچنین از سوی مقامات محلی انجام میگیرد، که در این بین نقش هلال احمر را نمیتوان نادیده گرفت. پزشکان این سازمان به طور رایگان اقدام به درمان زوار میکنند.
واقعه عاشورا در این شهر تاریخی رخ داده که در آن امام حسین (ع) سومین امام شیعیان به همراه خاندان و یاران خود در سال ۶۱ هجری به دست لشکر یزید به شهادت رسید.
Sorry. No data so far.