ظفر چاقلایان، وزیر اقتصاد ترکیه، اذعان کرد در واقع این کشور ناچار نیست تحریمهای جدید آمریکا را که با ادعای «منزویتر کردن» ایران و اعمال فشار بیشتر اقتصادی بر کشورمان را به اجرا در آورد.
سخنان ظفر چاقلایان در واقع واکنشی است به اظهارات نمایندگان سنای آمریکا که ادعا کردهاند تا پایان سال جاری میلادی با تصویب لایحه جدیدی فشارهای اقتصادی علیه ایران را تشدید کنند و در این میان به مبادله نفت در ازای طلا که میان ایران و ترکیه جاری است خاتمه دهند.
وزیر اقتصاد ترکیه در ادامه این استدلال افزوده است که تصمیمهای دولت آمریکا تنها برای این کشور لازم الاجرا است و ترکیه حتی عضو اتحادیه اروپا هم نیست و صرفاً بر اساس توافقات چندجانبه بین المللی عمل میکند.
با این حال، بر اساس گزارشهای منتشر شده تانر یلدیز، وزیر انرژی ترکیه در اظهارنظری جداگانه گفته است که هیچ تنش و اختلافی میان ترکیه و آمریکا بر سر اعمال فشارهای جدید علیه ایران نیست و دو کشور سرگرم گفتگو در این باره هستند که بنظر میرسد این اظهار نظر بخشی از سیاست راضی نگاه داشتن طرفین ماجرا در خصوص برنامه تحریم اقتصادی ایران است، تحریمی که از ابتدا با عناصر بحرانی متعددی دست به گریبان بوده است.
منابع خبری ترکیه میگویند در ۹ ماه نخست سال جاری میلادی ایران در ازای صادرات نفت و گاز به این کشور حدودا شش میلیارد دلار طلا به طور مستقیم از این کشور وارد کرده است.
به گزارش خبرگزاریهای خارجی، سناتورهای آمریکایی اعلام کردند قصد دارند برای مقابله با برنامه هستهای ایران با تشدید تحریمها علیه این کشور در حوزههای بازرگانی و مبادلات بانکی عملاً ایران را در محاصره اقتصادی قرار بدهند، به طوری که روند فروپاشی اقتصادی این کشور تسریع شود.
Sorry. No data so far.