یکشنبه 02 دسامبر 12 | 19:30
ششمین دو ماهنامه خط منتشر شد

فلسفه ستیزی در حوزه

پرداخت یک جانبه و سلیقگی به روایات و سیره معصومین و ارزش‌سازی بر اساس آن، از مهم‌ترین ابزارهای جریان وحدت ستیز است که با رویکرد‌های احساسی و استفاده از عواطف مذهبی تکمیل می‌شود و به فرهنگ‌سازی و جذب بدنه طلبگی و اجتماعی می‌پردازد.


به گزارش تریبون مستضعفین ششمین شماره از دوماهنامه خط منتشر شد. پرونده اصلی این شماره خط در خصوص «فلسفه ستیزی در حوزه» است.

«انقلاب اسلامی دلیلی بر کارآمدی فلسفه صدرایی»، «تغییر شرایط تاریخی و نیاز جدی به علوم فلسفی»، «تهدیدی به نام ساندویچی خواندن فلسفه»، «سطح تفکر فلسفی در جامعه و  علمای دین محدود است»، «آمارهای کمی تصویری غیر واقعی از وضعیت موجود» و «فلسفه اسلامی یا فلسفه مسلمین» برخی از عناوین این پرونده است که انعکاس دهنده نظرات اساتید و اندیشمندانی چون سید عباس صالحی،  علی رضا اعرافی،‌ حمید پارسانیا، حسین خسروپناه، غرویان، گرجیان، فنایی، اصغر طاهر زاده و… است.

هدم فلسفه با روش وهابیت گزارشی از مناظره آقایان عبدالحمید واسطی و مهدی نصیری است. موضوع این مناظره که فیلم و متن کامل آن در قالب یک لوح فشرده ضمیمه رایگان خط می‌باشد عرفان و فلسفه بوده است.

ساز ستیز عنوان پرونده دیگر این دوماهنامه است که به وحدت و بیداری اسلامی پرداخته است. در طلیعه این پرونده آمده است: « یکی از معضلات فکری فرهنگی در حوزه های علمیه که به موازات رویارویی  با علوم فلسفی عرفانی  رشد یافته و به اثر گذاری در بدنه حوزه و جامعه رسیده است وحدت ستیزی و تقابل ‌های بین‌المذهبی بوده است. البته شاید در مبادی و مبانی علمی فلسفه‌ستیزی و وحدت‌ستیزی، اشتراکات چندانی وجود نداشته باشد اما به لحاظ اجتماعی و در محیط حوزوی، چنین پدیده‌ همزمانی را شاهد بوده و هستیم.

پرداخت یک جانبه و سلیقگی به روایات و سیره معصومین و ارزش‌سازی بر اساس آن، از مهم‌ترین ابزارهای جریان وحدت ستیز است که با رویکرد‌های احساسی و استفاده از عواطف مذهبی تکمیل می‌شود و به فرهنگ‌سازی و جذب بدنه طلبگی و اجتماعی می‌پردازد. در این پرونده سعی بر ان است تا برداشت‌های از پیش تعیین شده و یک سویه این تفکر از روایات و سیره را مورد نقد قرار دهیم و به آثار هم‌افزای اجتماعی و بین‌المللی این جریان و جریان وهابیت تکفیری  به مثابه دو لبه یک قیچی اشاره نماییم». گفتار و نوشتاری از  مهدی همازاده، مولوی اسحاق مدنی، آیت‌الله تسخیری، علی اصغر اوحدی، سید داوود ساجدی، علی محی‌الدین القره‌داغی، حمید رضا غریب رضا و… در این پرونده منتشر شده است.

سکنای انس دیگر پرونده‌ای این شماره است که به موضوع خانواده پرداخته است.

زندگی شهید سید محمد حسین نواب که در بوسنی و هرزگوین به شهادت رسید از مطالب خواندنی این شماره این نشریه است.

  1. ثابت
    2 دسامبر 2012

    نام ایشون، عبدالحسین خسروپناه هست البته.

    با تشکر

  2. هادي
    3 دسامبر 2012

    بسيار نشريه خوب و واقعاً ‌يك پديده در ميان نشريات معاصر به شمار مي رود. البته از برخي انتقادات، مبرا نيست ولي در كل، بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرد.

  3. مجید
    10 دسامبر 2012

    نمی دانم کی قرار است نشریات جبهه فرهنگی انقلاب یک ستاد توزیع پارتیزانی واقعی و فعال پیدا کنند…

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.