مرضیه وحیددستجردی صبح امروز با حضور در بیمارستان جامع زنان شهید اکبرآبادی از بخشهای مختلف این بیمارستان بازدید و بخش IVF آن را افتتاح کرد.
وی یکی از برنامههای راهبردی و اساسی وزارت بهداشت را برنامه سلامت زنان عنوان کرد و گفت: زنان محور سلامت خانواده و جامعه هستند و اگر مادری سالم نباشد نمیتواند نوزاد و کودک سالمی را هم تربیت کند.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: امروز ۴ بیمارستان جامع زنان در شهر تهران فعال است و تمام دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور باید حداقل یک بیمارستان جامع زنان را ایجاد کنند.
به گفته وحید دستجردی بیمارستان جامع زنان در شهرهای اصفهان، مشهد، شیراز و یزد راهاندازی شده و در بقیه شهرها نیز در حال راهاندازی است.
وی اظهار امیدواری کرد: با اجرای برنامهها و ایجاد بستههای سلامت و سطحبندی مادر و نوزاد توانستهایم میزان مرگ و میر مادران باردار را به ۲۱ در صدهزار تولد زنده برسانیم چرا که در سه سال و نیم پیش که وزارت بهداشت را تحویل گرفتیم این میزان ۲۴ در صدهزار تولد بود ولی سازمان بهداشت جهانی همواره آمار ۱۴۰ در صدهزار را اعلام میکرد که با دعوت از نمایندگان سازمان بهداشت جهانی این آمار تغییر کرد.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه اگر بخواهیم یک دهم درجه از میزان مرگ و میر مادران را کم کنیم این کار بسیار سخت است، افزود: در این راستا باید مراقبتهای ویژه و جدی برای سلامت مادران باردار بگذاریم و ظرف برنامه پنجساله باید مرگ مادر به ۱۵ در صدهزار تولد زنده برسد؛ البته اکنون ۳سال زودتر به اهداف هزاره سوم در زمینه مرگ مادران باردار دست یافتهایم.
وحید دستجردی بیمارستان جامع زنان اکبرآبادی را یکی از بیمارستانهای تاثیرگذار در ارائه خدمات به مادران باردار عنوان کرد و گفت: امروز مقالات این بیمارستان در کنار مراکز بسیار بزرگ دنیا قرار میگیرد که باید به تمام اساتید و پزشکانی که در این بیمارستان کار میکنند تبریک گفت چرا که مرگ و میر مادران باردار در این بیمارستان طی یکسال اخیر نصف شده است و از مجموع ۱۲ هزار زایمانی که در این بیمارستان انجام میشود، فقط ۲۴ درصد زایمانها به دلیل اندیکاسیونها و پرخطر بودن وضعیت مادر و نوزاد به سزارین منجر میشود و ۵۰ درصد زایمانها به طور طبیعی بوده و بقیه آمار سزارین مربوط به سزارینهای تکراری است که مادر باید حتماً به دلیل سزارینهای قبلی دوباره سزارین شود.
انجام زایمان در آب و زایمان بدون درد در بیمارستان اکبرآبادی از نقاط قوت دیگری بود که وزیر بهداشت به آن اشاره کرد و گفت: بیش از ۶۰۰ عمل جراحی در ماه در این بیمارستان انجام میشود.
وی در مورد راهاندازی بخش IVF در این بیمارستان گفت: «امروزه ۷ درصد زوجها نابارورند و ۱۴ درصد مردان و زنان از این مشکل رنج میبرند» که با راهاندازی این بخش در بیمارستان امیدواریم بتوانیم خدمات بهتری را به زوجین ارائه کنیم که وجود خدمات تخصصی مانند PGD برای قبل از تولد جنین در اختیار زوجین قرار میگیرد.
وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه هزینه درمان نازایی و استفاده از IVF در این بیمارستان چه تفاوتی با بقیه مراکز دارد گفت: به هر حال داروهای درمان ناباروری داروهای گرانی است که تحت پوشش بیمه قرار ندارند اما در لیست ۲۰۲ قلم دارویی که به دولت اعلام شد تمام داروهای مربوط به نازایی در این فهرست گنجانده شده که دولت هم آن را تصویب کرد و امیدواریم سازمانهای بیمهگر هم زودتر آنرا زیر پوشش ببرند تا این گرفتاری حل شود. البته تمهیداتی اندیشیده شده تا هزینه درمان بیماری نازایی نسبت به بقیه مراکز پایینتر باشد.
Sorry. No data so far.