چهارشنبه 05 دسامبر 12 | 20:00

خروج دندان‌پزشکان ۷۰ میلیون تومانی از کشور

رئیس کل سازمان نظام پزشکی از افزایش بی‌رویه تعداد دانشجویان دندانپزشکی و مهاجرت برخی از آنها با وجود هزینه ۷۰ میلیونی تحصیل آنها در کشور انتقاد کرد و گفت: توزیع دندانپزشکان در کشور عادلانه نیست و در برخی جاها به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر یک دندانپزشک هست.


شهاب الدین صدر امروز در همایش سراسری دندانپزشکان کشور در هتل المپیک افزود:‌ از مجموع 220 هزار عضو جامعه پزشکی کشور حدود 25 هزار نفر دندانپزشک هستند و از این تعداد 3 هزار نفر متخصصان دندانپزشکی هستند و 21 هزار دندانپزشک عمومی هستند.

وی ادامه داد:‌ مسئله‌ای که اکنون در حوزه دندانپزشکی با آن مواجه هستیم،افزایش بی‌رویه تعداد دانشکده‌های دندانپزشکی است، به طوری که اکنون 50 دانشکده دندانپزشکی داریم که در اقصی نقاط کشور تعداد زیادی دانشجو در آنها تحصیل می‌کنند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: در حوزه خدمات دندانپزشکی متأسفانه با نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم و نگرانی این است که با این تعداد بالای دانشجوی دندانپزشکی هم از کیفیت خدمات فارغ التحصیلان این رشته در آینده به شدت کم شود و هم با افزایش دندانپزشکان بیکار مانند اتفاقی که برای پزشکان عمومی افتاد مواجه شویم.

صدر افزود: مسئله دیگر توزیع نامناسب دندانپزشکان در کشور است، به طور کلی به ازای هر 3 هزار نفر یک دندانپزشک در کشور داریم در حالی که در برخی نقاط کشور به ازای هر 10 هزار نفر و در جاهایی حتی به ازای هر 100 هزار نفر یک دندانپزشک داریم.

وی گفت: مسئله توزیع نامناسب در مورد پزشکان هم مطرح است در حالی که برخی نقاط کشور به ازای هر هزار نفر یک پزشک داریم. در برخی جاها به ازای هر 4 هزار نفر هم یک پزشک نیست و در عین حال شاهد بیکاری جمع زیادی از پزشکان عمومی در کشور هستیم.

وی افزود: مسئله اشتغال دندانپزشکان باید از هم اکنون مورد توجه مسئولان وزارت بهداشت باشد، ما نمی‌توانیم بگوییم فعلاً آموزش می‌دهیم و فردا به برای اشتغال فارغ التحصیلان برنامه ریزی می‌کنیم. همین الان شاهد مهاجرت تعدادی از دندانپزشکان به کشورهای همسایه یا حتی دورتر برای اشتغال هستیم و در حالی که برای آموزش هر دندانپزشک در کشور 70 میلیون تومان هزینه می‌شود، مهاجرت این فارغ التحصیلان از کشور برای کار قابل توجیه نیست.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ادامه داد: در مورد خدمات دندانپزشکی تحریمها هم بر مشکلات افزوده است و یکی از نگرانی‌های جدی اکنون افزایش هزینه خدمات به علت افزایش قیمت تجهیزات دندانپزشکی است.

وی گفت: در گذشته برخی‌ها، خدمات دندانپزشکی را لوکس و در حد خدمات زیبایی می‌دانستند اما امروزه اهمیت این خدمات به خصوص با توجه به ارتباط آن با بیماریهای دستگاه گوارش، دستگاه تنفسی و قلب بیش از گذشته محرز شده است.

وی ادامه داد: مشکلات اقتصادی در ماههای اخیر موجب افزایش هزینه پرداخت از جیب مردم شده است، به طوری که اکنون 60 درصد هزینه‌های درمانی را مردم از جیبشان پرداخت می‌کنند، در حالی که قرار بود به زیر 30درصد برسد. این وضعیت در مورد هزینه خدمات دندانپزشکی از این هم بدتر است و حدود 90 درصد هزینه‌های دندانپزشکی را مردم از جیبشان پرداخت می‌کنند و این بار سنگینی است که به دوش مردم تحمیل می‌شود.

صدر اضافه کرد: از 10 درصد هزینه‌های درمانی که مردم پرداخت نمی‌کنند. 2 درصد بیمه‌ها پرداخت می‌کنند و 8 درصد از اعتبارات دولتی تأمین می‌شود.

وی گفت: شایعترین بیماریهای دهان و دندان بیماریهای لثه است و بعد از آن پوسیدگی دندان است. در زمان حاضر هر دانش آموز اول دبستان 6دندان پوسیده دارد و اگر مراقبتهای بهداشتی و پیشگیرانه به موقع انجام شود بیش از 50 درصد این مسائل قابل پیشگیری است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ادامه داد: افزایش سن امید به زندگی در کشور به حدود 75 سال رسیده است و گر چه بسیار خوشحال کننده است اما در عین حال باید مراقبت باشیم زیرا افزایش سالمندی در کشور لزوم توجه به گسترش خدمات بهداشت دهان و دندان را بیشتر نشان می‌دهد.

صدر همچنین خطاب به مسئولان گفت: در سال جاری انتظار این بود که توجه به تولید داخلی بیشتر مورد توجه مسئولان باشد اما همچنان شاهد حجم بالای واردات مواد دندانی به کشور هستیم و حمایت چندانی را از تولید کنندگان داخل شاهد نیستیم.

  1. رضایی
    7 دسامبر 2012

    آقای صدر عزیز هزینه بالای پر کردن یک عدد دندان باعث شده است که ما به دندنپزشک مراجعه نکنیم. اگر تعداد دندانپزشکان متناسب با جمعیت بود هزینه های دندانپزشکی متناسب با درآمد مردم بود, مردم می توانستند به دندانپزشکی مراجعه کنند. چرا باید یک دندانپزشک در ماه یکصدبرابر یک معلم درآمد داشته باشد؟ مگر چقدر بیشتر درس خوانده است؟ به جای این سخنان سخیف از انسانهای مستضعف دفاع کنید.

    • محمدی
      8 اکتبر 2013

      یه دندنپزشک چه قدر بیشتر از یک معلم درس خونده ؟؟؟ واقعا که سوالتون خنده داره.شما اگه میخوای دندونپزشک بشی باید حداکثر رتبه 1000 بیاری که بتونی این رشته رو بخونی تازه با این رتبه باید بری شهرهای مرزی!!! ولی معلمی کم کمش با رتبه 20000 میشه خوند تازه تو شهرهای تقریبا خوب. در ضمن یه دندونپزشک عمومی(پایین ترین مدرکه دندون پزشکی ) 6سال باید درس بخونه ولی یه معلم لیسانسه 4سال(بگذریم که پایین ترین مدرک معلمی لیسانس نیست و معلمایی با مدرک فوق دیپلم و حتی دیپلم هم زیاد هستند) و در آخر کار دندانپزشکی خیلیییییییی سخت تر از معلمیه .پس لطفا قبل از اینکه بخواهید 2تا شغل رو مقایسه کنید یه ذره منصفانه فکر کنید ……

  2. احمد
    12 مارس 2015

    تو این مملکت اگه گوش شنوایی بود چرا مردم اینقدر بدبخت بودن من به دیدم دندونپزشکا چه کلک هایی به بیمارا میزنن که زود به زود بیان مطب با این همه درآمدی که دارن چنان حرصی میزنن که آدم میخواد یه صدقه ای هم بهشون بده

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.