شنبه 08 دسامبر 12 | 15:21

پیشنهاد اقتصادی احمدی‌نژاد به مجمع تشخیص

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از ادامه بررسی سیاست های کلی قانون انتخابات در مجمع خبر داد و درباره برخی انتقادهای رئیس جمهور از جمع گفت: بعید می دانم احمدی نژاد قصد تخریب و تضعیف مجمع را داشته باشد؛ کما این که امروز هم بر کارآمدی این نهاد تاکید کرد.


محسن رضایی در نشست خبری پس از برگزاری جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام به پایان بررسی‌های انجام شده در خصوص سیاست‌های کلی حمایت از کار و سرمایه ایرانی اشاره کرد و افزود: امروزه مهم‌ترین مسئله کشور توجه به مسائل اقتصادی به ویژه اشتغال و تولید است به همین دلیل رهبر معظم انقلاب با هوشیاری کامل نسبت به پیامدهای امسال عنوان سال را تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی اعلام کردند.

وی اظهار کرد: ایشان بر همین اساس ایده خود و سیاستهایی که مبنای سیاستگذاری در خصوص حمایت از کار و سرمایه ایرانی باشد را به مجمع ابلاغ کرد تا بررسی‌های لازم در این خصوص صورت گیرد و ضمن اطلاع از نظر نخبگان، کار‌شناسان، صنایع، بخش‌های خصوصی و دولتی این سیاست‌ها تنظیم شده و به ایشان ارائه گردد تا سیاست‌های کلی حمایت از کار و سرمایه ایرانی تنظیم و در ‌‌نهایت به قوای سه گانه ابلاغ شود.

رضایی با بیان اینکه سیاست‌های تنظیم شده در حوزه کار و سرمایه ایرانی باید محور برنامه ریزی‌ها باشد، تصریح کرد: به همین دلیل در چند ماه اخیر برنامه‌های زیادی برگزار شد و بررسی‌های مختلفی صورت گرفت. این موضوع در در دبیرخانه مجمع بررسی و ضمن اخذ نظرات قوا و کار‌شناسان تنظیم و در ‌‌نهایت در اختیار مجمع قرار گرفت.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در ‌‌نهایت سیاست‌های کلی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی امروز بحث‌های پایانی خود را در مجمع گذراند ضمن اینکه در جلسه امروز رئیس جمهور و وزیرانش حضور داشتند که البته پیشنهادی در خصوص تمرکز در بحث‌های اقتصادی کشور از سوی رئیس جمهور ارائه شد.

وی اضافه کرد: مسائل مهمی درباره حمایت از کار و سرمایه ایرانی در مجمع دنبال شد که افزایش بهره وری اقتصاد ملی، به منظور رقابت کالا‌ها و خدمات ایرانی در بازارهای داخلی و خارجی یکی از این محور‌ها بود چرا که معتقدیم در غیر این صورت مشکلاتی در فروش و رقابت میان کالاهای ایرانی بوجود خواهد آمد که در ‌‌نهایت منجر به تعطیلی کارخانجات تولیدی خواهد شد. پیشنهاد مجمع این بود برای این کار باید ساختار تولید اصلاح و کیفیت کالاهای ایرانی افزایش یابد ضمن اینکه سیاستهای تشویقی برای عوامل تولید در نظر گرفته شود.

رضایی تحقیق، توسعه و فناوری را به عنوان یکی دیگر از محورهای بررسی شده عنوان کرد و افزود: این مبحث باید به عنوان پیشران اصلی اقتصاد تقویت و هدایت شود لذا از تحقیقات و نوآوری در این راستا باید استفاده کرد. همچنین گسترش اقتصاد دانش بنیان که تحولی اساسی در جهان به شمار می‌رود یکی دیگر از محورهای بررسی شده است چرا که باید برای استفاده از دستاوردهای علمی نخبگان ایرانی و جهان باید از اقتصاد دانش بنیان بهره برد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد: یکی دیگر از محورهایی که در سیاست‌های کلی حمایت از کار و سرمایه ایرانی مورد بررسی و تصویب قرار گرفت توجه به زنجیره تولید از مواد خام تا محصول نهایی بود. بر این اساس باید اصل رقابت پذیری و جلوگیری از خام فروشی تکمیل و تقویت شود که متاسفانه این شکاف در طول این فرآیند وجود دارد و در کشورمان به صورت ناقص دنبال می‌شود.

وی مدیریت منابع ارزی را از دیگر محورهای مورد بررسی مجمع خواند و اضافه کرد: مدیریت منابع ارزی با تاکید بر کارآفرینی و ثبات ارزش پول ملی به منظور مدیریت بهتر در این زمینه باید در دستور کار قرار گیرد تا قدرت خرید خانوار‌ها حفظ شود و برنامه ریزی درستی برای تولید و اشتغال انجام شود.

به گفته رضایی افزایش سهم بخش‌های خصوصی و تعاونی در تولید، مشخص شدن نقش و محدوده کار نهادهای عمومی غیر دولتی و جلوگیری از ایجاد انحصار در حوزه‌های تولید و تجارت به مفهوم انحصارزدایی در کشور از دیگر محورهای بررسی شده درباره سیاست‌های کلی حمایت از کار و سرمایه ایرانی در مجمع تشخیص مصلحت نظام بود.
در ادامه دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به سئوالات خبرنگاران پاسخ گفت.

وی در پاسخ به سئوالی درباره پیشنهاد رئیس جمهور به مجمع اظهار کرد: پیشنهاد آقای احمدی‌نژاد درباره مدیریت اقتصادی کشور و ایجاد نوعی تمرکز در این خصوص بود که این موضوع به کمیسیون اقتصاد مجمع ارجاع شده و قرار است در جلسه‌ای مشترک که رئیس جمهور هم در آن حضور دارد، اعضای کمیسیون اقتصاد درباره آن تصمیم گیری کنند.

رضایی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه اخیرا احمدی‌نژاد کارکرد مجمع را زیر سئوال برده است، گفت: انتقاد کردن حق همه مردم و مسئولان کشور است. لذا همه می‌توانند انتقاد کنند و فضای گفتگو در کشور را تقویت نمایند.

وی افزود: ما امروزه در کشور نیازمند گفتگو هستیم، حضور احمدی‌نژاد و وزیران دولت در مجمع نشان می‌دهد ایشان مجمع را نهادی کارآمد می‌دانند و امروز هم بار دیگر بر این نکته تاکید کردند. فکر نمی‌کنم رئیس جمهور قصد تضعیف یا تخریب مجمع تشخیص مصلحت نظام را داشته باشند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سئوالی درباره بررسی سیاست‌های کلی قانون انتخابات که از سوی رهبر معظم انقلاب به مجمع ارجاع داده شده است، تصریح کرد: این موضوع هنوز در حال بررسی است و بحث‌های خوبی در مجمع درباره سیاست‌های کلی قانون انتخابات انجام شده است. البته بعید می‌دانم که کار بررسی این سیاست‌ها به زودی به پایان برسد که بر این اساس به انتخابات ریاست جمهوری آینده هم نخواهد رسید.

رضایی نظر خود را درباره اصلاح قانون انتخابات در مجلس اینگونه بیان کرد: بحث‌های خوبی در مجلس صورت گرفته و با توجه به اینکه نمایندگان نظر شورای نگهبان را محور قرار داده‌اند بعید می‌دانم که اختلافی در این زمینه بوجود آید. البته اگر هم مشکلی بوجود بیاید و شورا و مجلس نتوانند آن را حل و فصل کنند طبیعتا مجمع تشخیص مصلحت نظام به این موضوع رسیدگی خواهد کرد.

وی درباره اینکه آیا در مجمع تشخیص مصلحت نظام بحثی در خصوص اصلاح قانون انتخابات صورت گرفته یا خیر، گفت: هنوز در مجمع بحثی درباره اصلاح قانون انتخابات که از سوی مجلس دنبال می‌شود نداشته‌ایم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان درباره پیشنهاد وزرا و اعضای هیات دولت به مجمع هم خاطر نشان کرد: وزرا و اعضای دولت پیشنهادی جدای از پیشنهاد رئیس جمهور به مجمع ارائه کردند که قرار است این موضوع هم در کمیسیون اقتصاد مورد بررسی قرار گیرد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.