خلیل عمرانی شاعر آیینی صبح امروز ساعت ۳۰: ۷ پس از سپری کردن یک دوره بیماری ناشی از سکته مغزی که وی را در حالت کما برده بود درگذشت.
وی که بر اثر سکته قلبی به بیمارستان منتقل شده بود بعد از چند روز مراقبت زیر نظر پزشکان، به دلیل شوک ناشی از دیالیز دچار کمبود اکسیژن در مغز شد و به کما رفت.
«خلیل عمرانی» متخلص به «پژمان» در سال ۱۳۴۳ در روستای لمبدان شهرستان «دیر» به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در روستا و دورهء متوسطه را در شهر به پایان برد و در سال ۱۳۶۳ دانشجوی مرکز تربیت معلم پسران بوشهر شد. دو سال بعد، به زادگاهش برگشت و در مدرسهای که خود در آن درس خوانده بود، به تدریس ادبیات پرداخت. در سال ۱۳۶۷، ازدواج کرد و به دانشگاه یزد رفت و همزمان با تحصیل، در واحد کارشناسی فعالیتهای ادبی استان به پرورش استعدادهای جوان و نوجوان در زمینهء شعر پرداخت.
وی در سال ۱۳۷۲، پس از اخذ لیسانس ادبیات فارسی دبیر دبیرستان آیتالله طالقانی بندر دیر شد و یک سال بعد، معاونت فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی را به عهده گرفت. در سال ۱۳۷۶ به تهران آمد و ضمن فعالیتهای فرهنگی به تدریس ادبیات در اسلامشهر پرداخت و از سال ۱۳۷۸ کارشناس فعالیتهای ادبی ادارهء کل آموزش و پرورش تهران شد.
وی یکی از غزلسرایان و مثنویسرایان پس از انقلاب است. عمرانی شاعری است که به فعالیتهای فرهنگی آموزشی نیز مشغول بوده است. از این شاعر توانمند چهل و هفت ساله تاکنون چهار مجموعه انتشار یافته است که به ترتیب انتشار عبارتند از، مروارید فراموش شده، گزیده ادبیات معاصر، ساعت به وقت شرعی دریا و در مدار یک.
در کارنامه سیاسی خلیل عمرانی همچنین دو دوره کاندیدای نمایندگی مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه دیر و کنگان دیده میشود.
از جمله آثار منتشر شده او میتوان به «ترنم حضور»، «مروارید فراموش (گزیدهء غزلها) ۱۳۷۶»، «ساعت به وقت شرعی دریا (مجموعهء غزل) ۱۳۸۰»، «گزینه ادبیات معاصر»، «دلمویههای بم» و گزیدهء شعرها (مجموعهء نیستان) ۱۳۸۰ اشاره کرد.
وی اخیرا در حال آمادهسازی مجموعه شعری با عنوان «بزرگراه سکوت» در حوزه دفاع مقدس بود.
خلیل عمرانی رئیس انجمن شعر سازمان بسیج هنرمندان کشور بود.
Sorry. No data so far.