کامران دانشجو شب گذشته در گفتگوی ویژه خبری شبکه ۲سیما با بیان اینکه اتفاقا بیشترین نقد را کسانی میکنند که میگویند جلوی نقد در دانشگاهها گرفته شده است، اظهار کرد: ما استعلام خود را برای دانشجویان از مراکز قضایی و ذیصلاح میگیریم چرا که وزارت علوم مرجع مناسبی برای رسیدگی به مسایل قضایی دانشجویان نیست.
اعلام رتبهبندی دانشگاههای غیر انتفاعی تا ماه آینده
وی همچنین با اشاره به رتبه بندی دانشگاهها بر اساس شاخصهای بومی تصریح کرد: تا یک ماه آینده رتبهبندی دانشگاههای غیرانتفاعی را نیز اعلام میکنیم که بین آنها نیز رقابت شکل بگیرد.
دانشجو با اشاره به پیشرفت چشمگیر علمی ایران در سالهای اخیر و ارتقا به رتبه ۱۶ تولید علم جهانی تصریح کرد: این کار با تلاش اساتید و کمک صنعت به دانشگاهها میسر شده است اما برای حفظ این رتبه باید سیاستها و برنامههایمان را با نقشه جامع علمی کشور تطبیق دهیم.
وی با اشاره به اقدامات وزارت علوم در رابطه با حاکمیت جهانبینی توحیدی اسلام که یکی از فصلهای نقشه جامع علمی کشور است گفت: از اقدامات وزارت علوم توجه به ارزشهای اسلامی و دینی در بهبود فضای دانشگاههاست که یکی از آنها تحول در علوم انسانی بود.
بازنگری ۴۰۰ سرفصل علوم انسانی
دانشجو افزود: در حال حاضر این تحول با تشکیل ۱۵ کمیته ویژه شروع شده و ۴۰۰ سرفصل را ارائه کردهایم که تایید شده است.
وزیر علوم همچنین با بیان اینکه در نقشه جامع علمی کشور تاکید شده که ۳۰ درصد کل دانشجویان باید در دورههای تحصیلات تکمیلی باشند، اظهار کرد: این امر به این معنی است که ما باید بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی داشته باشیم.
وی افزود: ما این تعداد را از ۳ سال پیش از ۹۲ هزار به ۵۰۰ هزار دانشجو رساندیم. همچنین در دکتری نیز باید ۳. ۵ درصد از جمعیت کل دانشجویان را شامل شود که معادل ۱۴۰ هزار نفر است که در حال حاضر ۵۷ هزار دانشجوی دکتری داریم بنابراین باید سیاست گذاریهایمان را همگام با نقشه جامع علمی کشور کنیم.
برنامهریزی برای جذب ۱۰ هزار عضو هیات علمی
وزیر علوم با بیان اینکه باید به ازای هر یک میلیون جمعیت ۲۰۰۰ عضو هیات علمی داشته باشیم گفت: در سالهای اخیر ۱۲ هزار عضو هیات علمی جدید در دانشگاهها جذب کردیم و تحصیلات تکمیلی را توسعه دادیم.
وی افزود: امیدواریم تا ۵ -۶ ماه آینده بتوانیم ۱۰ هزار عضو هیات علمی جدید به دانشگاهها اضافه کنیم.
دانشجو همچنین با اشاره به اولویتهای مشخص شده در نقشه جامع علمی کشور، تصریح کرد: در همین راستا دورههای دکتری پژوهش محور را برای تربیت محقق ایجاد کردهایم همچنین میان رشتهایها را باید افزایش میدادیم که در حال حاضر گروهی را برای این کار تشکیل دادهایم. از طرف دیگر مراکز آموزش عالی را نیز افزایش دادهایم.
افزایش رشته محلهای آزمون دکتری
وی با بیان اینکه تعداد مراکز آموزش عالی در سالهای گذشته از ۱۳۰۰ به ۲۴۷۱ مرکز رشد داشته است، گفت: همچنین رشته محلهای دکتری از ۶۸۰ به ۲۲۴۴ رشته محل افزایش پیدا کرده است. از طرفی فضای پژوهشی دانشگاهها ۷۰ درصد رشد داشته است.
دانشجو همچنین با اشاره به افزایش انجمنهای علمی دانشجویی از ۸۰۰ به ۵۴۹۴ انجمن علمی گفت: افزایش تعداد انجمنهای علمی دانشجویی نشانه نشاط دانشگاهی است و کسانی که میگویند در دانشگاه نشاط وجود ندارد باید به این آمار مراجعه کنند.
وزیر علوم با اشاره به برگزاری آزمون نیمه متمرکز دکتری تصریح کرد: در این باره در سالهای گذشته گاها دیده میشد که در دانشگاهها برای پذیرش دانشجوی دکتری اعمال سلیقه میشد، بنابراین نحوه پذیرش دانشجو در این دوره نیاز به اصلاح داشت.
Sorry. No data so far.